آخرین اخبار
۰۲ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۰
بازدید:۶۷۰
صد آنلاین | درمان بوی بد دهان می‌تواند با استفاده از روش‌های خانگی طبیعی و موثر انجام شود. در زیر بیست و سه روش خانگی فوق‌العاده برای درمان بوی بد دهان را معرفی می‌کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.
کد خبر : ۷۷۶۵۷

درمان خانگی بوی بد دهان(صبح من)

به گزارش مجله سلامت صد آنلاین ، درمان بوی بد دهان می‌تواند با استفاده از روش‌های خانگی طبیعی و موثر انجام شود. در زیر بیست و سه روش خانگی فوق‌العاده برای درمان بوی بد دهان را معرفی می‌کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

 


درمان بوی بد دهان می‌تواند با استفاده از روش‌های خانگی طبیعی و موثر انجام شود. در زیر بیست و سه روش خانگی فوق‌العاده برای درمان بوی بد دهان را معرفی می‌کنیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

روش‌های خانگی از بین بردن بوی بد دهان

۱. مسواک زدن و استفاده از نخ دندان: روزانه حداقل دو بار به مدت دو دقیقه مسواک بزنید و از نخ دندان برای تمیز کردن فضا‌های بین دندان‌ها استفاده کنید.

درمان خانگی بوی بد دهان(صبح من)

۲. استفاده از آب دهان ضدبو: از آب دهان حاوی مواد ضدبو استفاده کنید تا بوی بد را از بین ببرید.

۳. استفاده از خردکننده‌های طبیعی: خرد کردن زنجبیل، نعناع، پودر دارچین یا رازیانه و جوانه گندم و جوشاندن آن‌ها در آب می‌تواند به عنوان ضدبوی طبیعی برای دهان استفاده شود.

۴. استفاده از آب لیمو: آب لیمو باعث ترشح بیشتر ترشحات لعابی می‌شود و بوی بد را کاهش می‌دهد. اما باید توجه داشته باشید که مصرف زیاد آب لیمو می‌تواند به ایروزی دندان‌ها منجر شود.

۵. استفاده از آویشن: برگ‌های آویشن را خرد کرده و در دهان جابجا کنید. آویشن علاوه بر بوی خوب، خاصیت ضدعفونی کننده‌ای نیز دارد.

درمان خانگی بوی بد دهان(صبح من)

۶. مصرف علف هویج: علف هویج را جویده و مکیده تا بوی بد دهان را تا حدودی کاهش دهد.

۷. استفاده از دمنوش‌های ضدبو: تندر، نعناع، زیره سبز و چای سبز می‌توانند به عنوان دمنوش‌های ضدبو برای تازه کردن دهان استفاده شوند.

۸. مصرف آب: مصرف کافی آب برای ترطیب دهان و شستشوی ذرات غذایی کمک می‌کند و بوی بد را از بین می‌برد.

۹. مصرف سیب و هندوانه: سیب و هندوانه به دلیل داشتن اسید مالیک و آب بسیار مفید برای تازه کردن دهان هستند.

درمان خانگی بوی بد دهان(صبح من)

۱۰. استفاده از روغن نعناع: چند قطره روغن نعناع را در آب مخلوط کرده و این محلول را برای آب دهان استفاده کنید.

۱۱. استفاده از زرشک و آویشن: خرد کردندرمان بوی بد دهان با استفاده از پانزده روش خانگی فوق‌العاده می‌تواند موثر باشد.

۱۲. تمیز کردن زبان: شاید شما نیز این تصویر را مشاهده نموده باشید، که روی زبان شما لایه‌ای سفید رنگ ایجاد شود. زبان نیز مانند دندان‌ها نیاز به مراقبت و تمیزی دارد. عدم توجه به تمیزی روی زبان می‌تواند یکی از دلایل اصلی ایجاد بوی بد دهان در صبح باشد؛ بنابراین نیاز است تا حداقل روزانه یکبار زبان خود را با استفاده از مسواک تمیز نمایید.

برای اینکار یک مسواک نرم تهیه نمایید؛ و مقداری دهان شویه غیر الکلی روی آن بریزید. سپس به آرامی مسواک را حرکت دهید. این کار به از بین بردن باکتری‌های روی زبان شما بسیار کمک می‌نماید.

درمان خانگی بوی بد دهان(صبح من)

برای آشنایی با ترفند‌های تمیز کردن زبان برای رهایی از بوی بد دهان حتما این مطلب را مطالعه کنید.

۱۳. استفاده از دهان شویه: یکی دیگر از روش‌های مناسب برای حفظ بهداشت دهان و دندان در صبح ها، استفاده از دهان شویه است. دهان شویه‌هایی که فاقد الکل می‌باشند. دارای خاصیت ضد عفونی و ضد باکتریایی هستند؛ که استفاده از آن‌ها می‌تواند باکتری‌های بویایی را از بین ببرد. اگر دهان شویه در دسترس شما نبود. می‌توانید از ترکیب آب و جوش شیرین به جای دهان شویه استفاده نمایید.

درمان خانگی بوی بد دهان(صبح من)

فقط به این موضوع توجه داشته باشید، که دهان شویه و یا ترکیب آب و جوش شیرین را تحت هیچ شرایطی قورت ندهید. همچنین از خوردن آب و یا شستن دهان پس از غرغره نمودن دهانشویه، خودداری نماید. از طرفی اگر روکش دندان، مواد زیبایی دندان و … در دهان خود دارید. از استفاده کردن و غرغره نمودن، جوش شیرین خودداری نمایید. زیرا جوش شیرین موجب نرم شدن چسب دندان می‌گردد؛ و می‌تواند به درمان‌های دندانی شما آسیب وارد نماید.

۱۴. درمان خرو پف: خروپف کردن یا تنفس‌های شدید در زمان خواب، ممکن است باعث بد بویی دهان بعد از بیدار شدن باشد. به همین دلیل است که، اکثر افرادی که در خواب خرو پف می‌کنند. صبح، دهان آن‌ها بوی نامطبوعی می‌دهد. برای جلوگیری از بوی بد نفس، که ناشی از خرو پف است. بهتر است به درمان آن بپردازید.

درمان خانگی بوی بد دهان(صبح من)

به طور مثال اگر دلیل خرو پف کردن شما، گرفتگی بینی می‌باشد. بهتر است قبل از رفتن به رختخواب، آن را رفع نمایید. برای اینکار می‌توانید از اسپری و یا قطره‌های بینی استفاده نمایید. همچنین می‌توانید از بخور‌های مناسب برای رفع گرفتگی بینی استفاده کنید. از طرفی، در صورتی که علت خرو پف پایین قرار گرفتن سر شما، نسبت به بدنتان می‌باشد. بهتر است از بالش‌های بلند‌تر استفاده نمایید.

۱۵. تنفس از بینی: یکی از دلایل دیگر بوی نامطبوع در صبح، تنفس از دهان در طول شب می‌باشد. بهتر است اگر شما نیز به تنفس از راه دهان عادت کرده اید. در طول روز تنفس از بینی را تمرین نمایید. زمانی که شما شب‌ها از طریق دهان نفس می‌کشید. هوای بیرون وارد دهان شما می‌شود. از همین رو باعث ایجاد بوی بد در دهان شما می‌گردد.

یک نمونه از تمرین‌هایی که می‌تواند به شما در تنفس از بینی کمک نماید، نفس عمیق کشیدن است. برای این کار نیاز است تا دهان خود را کاملا بسته نگه دارید. سپس از طریق بینی نفس عمیق بکشید و چند ثانیه صبر کنید. سپس با فشار زیاد بازدم را از طریق بینی خارج کنید. همچنین می‌توانید راحت و مستقیم بنشینید؛ و به مدت چند دقیقه دهان خود را کاملا بسته نگه دارید. یا به نوعی به زبان خود استراحت دهید. پس از بسته شدن دهانتان، ناخوداگاه از طریق بینی نفس خواهید کشید.

درمان خانگی بوی بد دهان(صبح من)

یکی دیگر از تمرین‌های مهم تنفس از طریق ریه‌های شماست. به این صورت که روی یک صندلی مستقیم و صاف بنشینید. سپس دست خود را روی شکم خود قرار دهید؛ و سعی کنید نفس‌های عمیق بکشید. اما به جای تنفس از طریق قفسه سینه، سعی کنید از درون شکم و ریه‌ها تنفس را انجام دهید. انجام تمرین‌های بالا می‌تواند به شما در تنفس از بینی کمک نماید. همچنین به میزان قابل توجهی در خوشبویی نفس، موثر است. بهتر است چندین روز به طور مداوم این تمرین‌ها را انجام دهید تا، به آن‌ها عادت نمایید.

۱۶. نوشیدن آب قبل از خواب: کمبود آب بدن یکی از عمده‌ترین و مهم‌ترین دلایل بد بویی دهان بعد از بیدار شدن می‌باشد. افرادی که میزان آب کمی می‌نوشند و یا به نوعی بدن آن‌ها کم آب است. معمولا از بوی نامطبوع دهان رنج می‌برند. زیرا کم آبی بدن موجب خشک شدن بزاق دهان می‌شود. خشکی بزاق دهان نیز می‌تواند باعث ایجاد گوگرد‌های بی بو شود.

درمان خانگی بوی بد دهان(صبح من)

به همین دلیل بهتر است که روزانه حداقل ۸ لیوان آب بنوشید. اگر نمی‌توانید زیاد آب بخورید. بهتر است از مایعات دیگر مانند آب میوه، چای کم رنگ و … در طول روز استفاده نمایید. همچنین نوشیدن آب قبل از خواب، موجب از بین رفتن باکتری‌های بو دار و غذا‌های مانده شده در دهان می‌شود.

۱۷. استفاده از محرک‌های بزاق دهان: اگر میزان بزاق دهان شما به طور طبیعی کم می‌باشد؛ و یا در هنگام خواب دچار خشکی دهان می‌شوید. می‌توانید از محرک‌های بزاق دهان، که در داروخانه‌ها موجود می‌باشند، استفاده نمایید. از آنجایی که خشکی دهان در طول شب می‌تواند، موجب نفس بد بو دهان در صبح شود. بهتر است قبل از خواب یکی از محرک‌های بزاق دهان را استفاده نمایید.

درمان خانگی بوی بد دهان(صبح من)

۱۸. خودداری از مصرف سیر و پیاز: استفاده زیاد از سیر، پیاز و ادویه‌های تند می‌تواند موجب بو‌های شدیدی در دهان شما شوند. اسید‌های موجود در سیر و پیاز موجب می‌شود تا، پس از استفاده از آن‌ها دهان دچار بوی بد شود. در صورت استفاده از آن‌ها به صورت خام، این بو‌های نامطبوع شدیدتر خواهند بود؛ که معمولا تاثیر آن‌ها به گونه‌ای است که، پس از خوردن نفس بد بو در فردا نیز استشمام می‌گردد.

درمان خانگی بوی بد دهان(صبح من)

۱۹. کاهش مصرف قند: مصرف زیاد غذا‌ها و مواد قندی موجب می‌شود تا، میزان قابل توجهی قند پس از استفاده از آنها، در دهان باقی بماند. این قند‌ها به رشد باکتری‌ها در دهان کمک می‌کنند. از همین رو می‌توانند موجب بوی بد صبحگاهی دهان شوند.

درمان خانگی بوی بد دهان(صبح من)

از طرفی وجود این قند‌ها در دهان، در طولانی مدت می‌تواند موجب پوسیدگی دندان‌ها شود. به همین منظور در صورتی که صبح‌ها دچار نفس بد بو رنج میشوید. بهتر است از خوردن نوشابه‌های قندی گازدار، تنقلات قندی و غذا‌هایی که دارای قند فراوانی می‌باشند، خودداری نمایید. اسید موجود در این خوراکی‌ها در ایجاد باکتری‌های بو دار دهان، بسیار موثر می‌باشند.

۲۰. عدم استفاده از الکل و قهوه: قهوه دارای بوی بسیار قوی می‌باشد؛ که استفاده بیش از یکبار در روز می‌تواند بوی آن را در دهان شما، ماندگار کند. استفاده کردن از قهوه در شب، می‌تواند موجب بد بویی دهان در صبح شود. الکل نیز می‌تواند موجب خشک شدن بزاق دهان شود؛ که همین موضوع دلیلی برای ایجاد این مشکل می‌باشد.

درمان خانگی بوی بد دهان(صبح من)

همچنین الکل دارای بوی بسیار زننده و قوی می‌باشد؛ که به راحتی و با استفاده از مسواک از دهان شما خارج نمی‌شود. بوی الکل معمولا بیش از ۱۲ ساعت در دهان شما باقی می‌ماند؛ که همین موضوع باعث ایجاد بد بویی تنفس می‌شود. استفاده از سیگار و قلیان نیز، تاثیراتی مانند الکل دارند؛ که با از بین بردن بزاق دهان، می‌توانند در علت بوی بد دهان، بسیار تاثیر گذار باشند.

۲۱. استفاده از آدامس بدون قند: استفاده از آدامس‌های بدون قند، به شما در افزایش میزان بزاق دهانتان کمک می‌کند. همچنین این آدامس‌ها در از بین بردن بو‌های درون دهان بسیار موثر می‌باشند. در ساخت این آدامس‌ها از شیرین کننده‌های مصنوعی استفاده نشده است. به همین دلیل علاوه بر از بین بردن بوی نا مطبوع دهان در طول روز، می‌تواند در کاهش حفره‌های روی زبان شما نیز موثر باشند.

درمان خانگی بوی بد دهان(صبح من)

اگر به هر دلیلی نمی‌توانید از این آدامس‌ها استفاده نمایید. می‌توانید دو برگ از نعنای تازه را جایگزین آن‌ها کنید. استفاده از نعنا قبل از خواب می‌تواند در از بین بردن بوی بد صبحگاهی دهان موثر باشد. اما نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید. این است که نعنا فقط قادر به از بین بردن بو‌ها در دهان شما هستند؛ و تاثیری در از بین بردن باکتری‌های دهانی ندارند.

۲۲. مراجعه به دندانپزشک: تمامی راه حل‌هایی که آن‌ها را با یکدیگر بررسی نمودیم. در جلوگیری از بوی بد دهان در صبح، بسیار مهم و تاثیر گذار هستند. اما در برخی از مواقع با رعایت تمام موارد بالا، ممکن است بوی نامطلوب دهان رفع نشود. در این صورت نیاز است تا به دندانپزشک مراجعه نمایید. آن‌ها با بررسی وضعیت دهان و دندان شما، راه حل‌های پزشکی را برای رفع قطعی بوی بد دهان به شما، پیشنهاد خواهند داد.

درمان خانگی بوی بد دهان(صبح من)

۲۳. دمنوش‌های ضدبو مانند تندر و نعناع: می‌توانید از دمنوش‌های ضدبویی مانند تندر و نعناع برای کاهش بوی بد دهان استفاده کنید. این دمنوش‌ها دارای خواص ضدبو، ضدعفونی کننده و تازه‌کننده دهان هستند و می‌توانند به شستشوی دهان و کاهش بوی نامطبوع کمک کنند.

تندر (Thyme) یک گیاه دارویی است که خواص ضدبو و ضدعفونی کننده دارد. می‌توانید از برگ‌های خشک تندر یا عصاره آن برای تهیه دمنوش استفاده کنید. برای تهیه دمنوش تندر، می‌توانید یک قاشق چایخوری از برگ‌های خشک تندر را در یک فنجان آب جوشانده بریزید و آن را به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه خیس کنید. سپس آن را صاف کرده و می‌توانید آن را به عنوان دمنوش استفاده کنید. می‌توانید این دمنوش را صبح و شب پس از غذا‌ها بنوشید.

درمان خانگی بوی بد دهان(صبح من)

نعناع (Peppermint) نیز یک گیاه دارویی است که خواص ضدبو، ضدعفونی کننده و تازه‌کننده دهان را داراست. می‌توانید از برگ‌های خشک یا روغن نعناع برای تهیه دمنوش استفاده کنید. برای تهیه دمنوش نعناع، می‌توانید یک قاشق چایخوری از برگ‌های خشک نعناع را در یک فنجان آب جوشانده بریزید و آن را به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه خیس کنید. سپس آن را صاف کرده و می‌توانید آن را به عنوان دمنوش استفاده کنید. همچنین، می‌توانید چند قطره از روغن نعناع را به یک لیوان آب اضافه کنید و آن را به عنوان آب دهان استفاده کنید.

در هر صورت، قبل از استفاده از هر دمنوش یا روش خانگی دیگری، بهتر است با پزشک یا متخصص دندانپزشکی خود مشورت کنید، به ویژه اگر مشکل بوی بد دهان پایدار است یا به علت مشکلات دندانی بوده و نیاز به درمان دارد.

21458/غ

 
اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها