۱۲ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۰
بازدید:۲۹۲
درحالی پوسیدگی دندان در ایران ‌نسبت به ۲۰ سال گذشته سه برابر شده که شاخص پوسیدگی دندان در کشورهای پیشرفته سالانه رو به کاهش است.
کد خبر : ۷۳۶۱۹
بی‌دندانی در کمین است

به گزارش مجله سلامت صد آنلاین ، «دندونم درد میکنه اما از ترس هزینه‌هاش دکتر نمیرم» «دیر رفتم دکتر چیزی از دندونم نمونده باید بکشمش» این‌ بخشی از حرف‌های افرادی است که دندان‌شان را از دست داده‌اند یا در شرف از دست دادن هستند. این درحالیست که طبق آمار هر ایرانی حداقل ۶ دندان پوسیده دارد. 



به تازگی رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی ایران باقر شهنی‌زاده اعلام کرد که «مشکلات تغذیه‌ای و عدم تامین بودجه درمان دندان‌ها» عامل افزایش آمار پوسیدگی دندان‌ها در کشور است.

طبق آمار مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۵، میانگین دندان‌های پوسیده، از دست‌رفته و پُرشده در کودکان ۶ و ۱۲ ساله به ترتیب ۸۴.۵ و ۸۴.۱ بوده است و افراد ۳۰ تا ۴۰ ساله که در سن فعالیت اجتماعی هستند، ۱۲ تا ۱۳ دندانِ از دست‌ رفته داشتند. همچنین در گروه سنی بالای ۶۵ سال نیز بیش از ۵۵ درصد افراد دیگر هیچ دندانی برایشان باقی نمانده بود.

بر اساس آمار  پوسیدگی دندان در ایران نسبت ‌به ۲۰ سال گذشته سه برابر شده است. این درحالی است که شاخص پوسیدگی دندان در کشورهای پیشرفته و حتی کشورهای درحال‌توسعه سالانه رو به کاهش است.

پزشکان و فعالان بازار تجهیزات پزشکی معتقدند، ‌وجود مواد قاچاق و غیراستاندارد دندان‌پزشکی از معضلات دیگری است که نه تنها هزینه بیشتری به بیماران ایرانی تحمیل کرده، بلکه سلامت آنها را نیز نشانه گرفته است.
استاد دانشگاه علی تاجرنیا می‌گوید که خیلی از مردم یا نمی‌توانند خدمات دندانپزشکی دریافت کنند و دچار بی‌دندانی می‌شوند، یا هزینه‌های بالای دندانپزشکی باعث می‌شود که برای معاینه دندان خود به دندان پزشک مراجعه نکنند. افراد تا درد شدید دندان نداشته باشند و مجبور نباشد به دندانپزشکی مراجعه نمی‌کنند.
اما کاظم قبادی، دندان پزشک، می‌گوید که در این که هزینه‌های دندانپزشکی بالا است، شکی نیست ولی «تعرفه‌ها در ایران حدود یک بیستم قیمت جهانی است در صورتی که مواد و تجهیزات دندانپزشکی خیلی گران‌تر از کشورهای دیگر به دست دندانپزشکان ایرانی می‌رسد.» با این حال پیشگیری بهتر از درمان است و سهل‌انگاری خانواده‌ها هم در خرابی دندان‌ها تاثیر گذار است، اغلب افراد مراقب تغذیه خود نیستند و روزی سه بار مسواک نمی‌زنند و نخ دندان نمی‌کشند.
انجمن دندانپزشکان توصیه می‌کنند که همه افراد در هر سنی، حداقل دو بار در سال برای چکاپ دندان به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنند تا  سلامت دهان و دندان‌شان تضمین شود.
مدیر گروه سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی دانشگاه دکتر محمدحسین خوشنویسان هم می‌گوید که بهتر است «والدین از سن ۳ سالگی به همراه بچه ها با یک حالت تفریحی مسواک بزنند»، تا کودکان با دیدن نحوه مسواک زدن والدین تا هم روش صحیح مسواک زدن را از آنها بیاموزند و هم این عادت بسیار مفید در «سبک زندگی سالم کودک» قرار گرفته و نهادینه شود.

21458/غ

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها