به گزارش صد آنلاین ، هپاتیت ب نوعی عفونت ناشی از ویروس است که منجر به آسیب و اختلال عملکرد کبد میشود. در ابتدا علائم آن به شکل یک عفونت حاد بروز پیدا میکند و معمولا کوتاهمدت است؛ ولی بعضی از افراد میتوانند وارد فاز مزمن این عفونت شوند که امکان درمان آن بسیار سخت است. این التهاب مزمن و طولانیمدت میتواند آسیبهای جبرانناپذیری را به کبد فرد مبتلا وارد کند و در نهایت سیروز و نارسایی کبد را به دنبال داشته باشد.
یکی از ویژگیهای عفونت مزمن کبدی بیعلامتبودن آن است. در نتیجه ممکن است فرد بیمار وارد فاز مزمن بیماری شده باشد، در حالی که خودش از آن خبر ندارد. به همین علت طول عمر بیماران هپاتیت ب زیاد است و فرد مبتلا تا سالها میتواند به زندگی خود ادامه دهد. البته برای هر عدد و رقم آماری استثنایی وجود دارد. در نتیجه میتوان گفت که طول عمر این بیماران با توجه به شرایط بدن هر فرد و شدت بیماری او میتواند متفاوت باشد.
علائم هپاتیت B
لزوما همه افراد مبتلا به این بیماری علائم ندارند. در نتیجه در فاز حاد یا مزمن هپاتیت ب علائم بیماری میتواند ظاهر شود یا نشود. همچنین در صورت بروز، این علائم در هر فرد میتواند متفاوت باشد و به صورت خفیف یا شدید بروز پیدا کند. با این حال چه علائم بروز پیدا کند چه علامتی ظاهر نشود، فرد مبتلا ناقل بیماری است و میتواند آن را به فرد دیگری انتقال دهد.
به طور کلی نشانههای وجود هر عفونتی در بدن شامل:
تب
از دست دادن اشتها
تهوع و استفراغ
درد شکم
ضعف و خستگی
درد مفاصل
همچنین در صورت درگیری کبد این نشانهها هم میتواند بروز پیدا کند:
زردی پوست و سفیدی چشم
ادرار تیره رنگ
مدفوع روشن یا سفالی رنگ
تورم همراه با مایع در شکم یا بازوها و پاها
علائم هپاتیت ب در مردان و زنان مشابه یکدیگر است. البته با توجه به ساختار متفاوت بدن زن و مرد این علائم میتواند تظاهرات به خصوصی در بدن هر جنس داشته باشد. برای مثال اختلالات قاعدگی به عنوان یکی از علائم هپاتیت ب در زنان شناخته میشود که میتواند در اثر آسیب به بافت کبد اتفاق بیفتد.
21458/غ