به گزارش صد آنلاین ، بیش از یکسوم بزرگسالان آمریکایی پیشدیابت دارند. در این حالت قند خون از حد طبیعی بالاتر است، اما هنوز به محدوده ابتلا به دیابت نوع ۲ نرسیده است. نتایج این پژوهش، که در نشریه «انجمن غدد درونریز» (Journal of the Endocrine Society) منتشر شده، نشان میدهد در بررسی ۱۰ کارآزمایی بالینی با مشارکت حدود چهار هزار و ۵۰۰ نفر، قند خون ۱۸.۵ درصد افرادیکه ویتامین دی مصرف کرده بودند به سطح طبیعی بازگشت، در حالیکه این رقم در گروه دارونما ۱۴ درصد بود.
ویتامین دی، که با نام «کلسیفرول» هم شناخته میشود، یک ویتامین محلول در چربی است و به جذب کلسیم در روده کمک میکند. کمبود آن باعث ضعف و شکنندگی استخوانها میشود. این ویتامین همچنین نقشهای مهمی در بدن دارد، ازجمله کاهش التهاب، تقویت سیستم ایمنی و تسهیل سوختوساز قند خون. بدن هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید این ویتامین را میسازد. ویتامین دی همچنین در برخی مواد غذایی مانند ماهیهای چرب، قارچ و محصولات غنیشده مانند شیر و غلات یافت میشود.
این ارتباط هنوز کاملا روشن نیست، اما پژوهشهای قبلی هم نشان دادهاند که مصرف ویتامین دی میتواند خطر پیشرفت پیشدیابت به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. یکی از فرضیهها این است که ویتامین دی بر «کنترل گلیسمی» اثر میگذارد، یعنی توانایی بدن برای مدیریت سطح قند خون.
ویتامین دی در واقع یک هورمون است و میتواند با تنظیم هورمونهای دیگر، عملکرد سیستم غدد درونریز را بهبود دهد؛ سیستمی که مستقیما مسئول تنظیم قند خون است. همچنین شواهدی وجود دارد که این ویتامین مقاومت به انسولین را کاهش میدهد و اثر ضدالتهابی دارد و التهاب یکی از عوامل شناختهشده بروز دیابت است./پارسینه