آخرین اخبار
۲۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۲
بازدید:۲۰۸
صد آنلاین | قاسم آباد روستایی از توابع چابکسر، در دهستان اوشیان، واقع در شهرستان رودسر در شرق استان گیلان است. نام قاسم آباد برای ایرانیان همواره یادآور مفهوم شادی و رنگ بوده است.
کد خبر : ۵۲۶۴۸

به گزارش صد آنلاین ، قاسم آباد روستایی از توابع چابکسر، در دهستان اوشیان، واقع در شهرستان رودسر در شرق استان گیلان است. نام قاسم آباد برای ایرانیان همواره یادآور مفهوم شادی و رنگ بوده است.

 

 

 


 انواع پارچه‌های دست بافت رنگارنگ و نیز لباس محلی مردمان این خطه با نوار‌های رنگی افقی این روستا را به عنوان مرکزی برای پارچه بافی شهره کرده است. مهم‌ترین پارچه‌ای که در این روستا تولید می-شود چادرشب نام دارد. چادرشب یا به زبان محلی چورشب یا لاوان نوعی پارچۀ پنبه ای، پشمی با ابریشمی است که در استان‌های گیلان و مازندارن به دست زنان این خطه بر روی دستگاهی دست ساز به نام پاچال به صورت محلی بافته می‌شود. با توجه به اشتغال وسیع زنان این خطه به هنر چادرشب بافی، کیفیت و مرغوبیت محصولات تولیدی و اختصاص مراکز مختلف محلی به این هنر دستی، در سال ۱۳۹۷ قاسم آباد به عنوان روستانی ملی چادرشب بافی ثبت شد. قاسم آباد پس از فشتکۀ خُمام، روستای ملی حصیربافی، دومین روستای ملی صنایع دستی در استان گیلان است. اما آمیختگی این هنر با حیات مردمان این خطه، اصالت، نوآوری و خلاقیت، آن را در سال بعد شایستۀ کسب مقامی جهانی نیز کرد.

پس از بررسی‌ها و بازدید‌های بازرسان سازمان جهانی صنایع دستی، روستای قاسم آباد در بهمن ماه ۱۳۹۸، مقارن با ژانویۀ ۲۰۲۰، با عنوان «روستای جهانی چادرشب بافی» در فهرست روستا‌ها و شهر‌های جهانی یونسکو قرار گرفت. چادرشب‌های قاسم آباد به دلیل طرح و نقش‌های بسیار زیبا که عموماً ذهنی باف هستند و بر اساس نقشه بافته نمی‌شوند، از محبوبیت بسیار زیادی در میان ایرانیان برخوردار است. از جمله این نقش‌ها که نامشان تماماً برگرفته از طبیعت است، می‌توان به شانه گل، قالی گل، گلیم گل، سرو گل، چهل چراغ، طرح پرند و بوته چرخ اشاه کرد. در قدیم زنان خطۀ شمال این تولیدات را در هنگام شالیکاری به کمر می‌بستند، اما امروزه کاربرد‌های جدیدی از جمله رومیزی، پرده، روتختی و یقه و سرآستین لباس‌های امروزی برای آن ایجاد شده است.

 

 

4461/ب

اشتراک گذاری:
ارسال نظر