به گزارش صدآنلاین ، محققان هلندی در این مطالعه متوجه شدهاند که این نوشیدنیهای محبوب و رایج میتوانند در پیشگیری از ابتلا به سیروز کبدی، یا شکلگیری مشکلات ناشی از التهاب مزمن در کبد موثر باشند.
دکتر لوییز آلفرنیک (مسئول این مطالعه و از اعضای دانشگاه اراسموس) میگوید: «طی چند دهه گذشته، ما تدریجا بهسمت عادتهای ناسالم حرکت کردیم، مانند سبک زندگی بیتحرک، کاهش فعالیت بدنی و تغذیه براساس رژیم غذایی غربی. این رژیم غذایی سرشار است از مواد غذایی فرآوریشده و حاوی قند که فاقد مواد مغذی مورد نیاز بدن هستند. درنتیجه، این شیوه نادرست تغذیهای به همهگیر شدن چاقی کمک کرده است و میزان ابتلا به بیماری کبد چرب را هم افزایش داده است».
یافتههای این مطالعه نشان میدهند که مصرف منظم قهوه، صرف نظر از سبک زندگی و شرایط زیستمحیطی، خطر ابتلا به بیماریهای کبدی را بهطور قابل توجهی کاهش میدهد. علاوه بر این، نوشیدن منظم چای گیاهی در کنار قهوه، اثرات محافظتی و مثبتی برای کبد دارد، و از شکلگیری هر نوع نشانهای مبنی بر ابتلا به بیماری کبدی هم جلوگیری میکند. بهگفته محققان، «مکانیسم این اثرگذاری قهوه هنوز مشخص نشده است، اما احتمال زیاد به اثرات آنتیاکسیدانی آن ارتباط دارد».