به گزارش صد آنلاین ، سن بیولوژیکی چندان ارتباطی با سالشمار ندارد. ممکن است سن بیولویکی فردی ۴۱ ساله، که از سبک زندگی سالم پیروی میکند ۳۶ ساله باشد و برعکس فرد ۵۷ سالهای که رژیم غذایی سالم، تحرک یا خواب کافی ندارد، به صورت بیولوژیکی تقریبا ۶۰ ساله به نظر برسد.
به گزارش انبیسی نیوز، با رعایت ۸ نکته میتوان پیری بیولوژیکی را بهطور قابل ملاحظهای کند کرد.
طبق گزارش دانشگاه کلمبیا، محققان دادههای بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ بزرگسال را بررسی کردند. این دادهها نشان داد که افراد با به کار بستن این ۸ مورد میتوانند تا ۵ سال از سن بیولوژیکیشان - یا همان سن فنوتیپی - جوانتر باشند.
سن فنوتیپی فرد، از ترکیب سن واقعی او با سطوح ۹ نشانگر جمعآوریشده در خونش، بهعنوان بخشی از یک سال معمولی فیزیکی محاسبه میشود.
انواع میوهها و سبزیجات، غلات کامل، منابع پروتئینی سالم یعنی گیاهان و غذاهای دریایی، روغنهای گیاهی و غذاهای کمفرآوریشده مصرف کنید. همچنین مصرف نمک و الکل را کاهش دهید و از قندهای اضافه خودداری کنید.
حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط تا شدید در هفته را هدف قرار دهید. همچنین دو روز در هفته به فعالیتهای تقویت عضلانی با شدت متوسط تا شدید مانند وزنهبرداری یا تمرینات مقاومتی بپردازید.
سیگار کشیدن عامل مرگ زودرس و البته قابل پیشگیری است. بنابراین برای مقابله با این خطر از مصرف دخانیات اجتناب کنید.
سعی کنید هر شب بهطور متوسط هفت تا نه ساعت بخوابید.
سعی کنید وزن طبیعی داشته باشید که بهعنوان شاخص توده بدنی (BMI) بین ۱۸.۵ و ۲۵ تعریف میشود. شاخص توده بدنی کمتر از این طیف کموزن، بین ۲۵ تا ۲۹.۹ دارای اضافه وزن و ۳۰ یا بیشتر از آن، چاق در نظر گرفته میشود.
برای اکثر بزرگسالان، سطح کلسترول (میزان کلسترول بد) کمتر از ۱۰۰ توصیه میشود. اما برای افراد در معرض خطر - مانند کسانی که قبلا حمله قلبی یا سکته مغزی داشتهاند یا مشکلات ژنتیکی کلسترول بالا دارند - سطح کلسترول کمتر از ۷۰ توصیه میشود.
محدوده سالم قند خون ناشتا کمتر از ۱۰۰ میلی گرم در دسی لیتر است، در حالی که ۱۰۰ تا ۱۲۵ میلی گرم در دسی لیتر نشاندهنده افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ است.
سالمترین میزان فشار خون، فشار خون سیستولیک کمتر از ۱۲۰ میلیمتر جیوه و دیاستولیک کمتر از ۸۰ میلیمتر جیوه است.
نور مکارم، استادیار اپیدمیولوژی در دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک، میگوید: «با بهبود سلامت قلب، میتوانیم روند پیری بدن خود را کاهش دهیم.»
مکارم گفت: «تحقیقات نشان میدهد، حتی تغییرات تدریجی، سلامت قلب را بهبود میبخشد و پیری را کاهش میدهد.»
او تاکید کرد: «این هشت عامل را میتوان در زندگی به کار بست که بسیار امیدبخش است.»