به گزارش صد آنلاین ، گرسنگی و عصبانیت دو وضعیت مرتبط به هم هستند و شاید کمی شرایط پیچیده ای را ایجاد کنند. گرسنگی باعث تحریک عصبانیت می شود، عصبانیت نیز می تواند عاملی برای از بین بردن گرسنگی یا تشدید گرسنگی باشد و در افراد مختلف متفاوت است. عوامل روانی و جسمی زیادی برای گرسنگی و عصبانیت وجود دارد که در این قسمت علت این موضوع را به شما توضیح می دهیم.
برای این که رابطه بین گرسنگی و عصبانیت را بفهمیم، اول باید دو نوع گرسنگی را متوجه شویم.
زمانی اتفاق می افتد که بدن نیاز به غذا دارد تا بتواند انرژی تولید کند. این نوع گرسنگی از طریق فرایند های بیولوژیکی در بدن تحریک می شود، مثل گوارش یا سوخت و ساز. همچنین فرایند های هورمونی مانند آزاد کردن هورمون گرلین و کورتیزول هم می تواند روی اشتها اثر گذار باشد.
هنگامی که شما گرسنگی جسمی و فیزیکی داشته باشید، متوجه یک احساس ناراحت کننده مانند خالی بودن شکم می شوید و انقباضات را در شکم خود احساس می کنید و نتیجه آب شدن مواد غذایی است که در گذشته خورده اید. اگر سطح قند خون شما کمی افت کند، احتمالاً احساس ضعف، سرگیجه ، بی قراری ، لرزش بدن و خستگی پیدا خواهید کرد. همچنین ممکن است هنگامی که از لحاظ فیزیکی یا جسمی گرسنه نیستید، باز هم تمایل به خوردن پیدا کنید.
از طرفی ممکن است دچار یک نوع گرسنگی روانی شوید ؛ معمولا در شرایطی اتفاق می افتد که تایم غذا خوردنتان فرا رسیده یا در جایی هستید که دیگران در حال غذا خوردن هستند یا این که یک مسئله عاطفی و احساسی برای شما رخ داده و ناگهان احساس گرسنگی می کنید. حتی دیدن عکس غذا یا بو کشیدن غذا هم می تواند عاملی برای ایجاد حس گرسنگی روانی باشد. هر کدام از این گرسنگی ها می توانند احساس عصبانیت را در شما ایجاد کنند.
در حقیقت شبکه های نورونی باعث تحریک پاسخ های استرس و گرفتگی در بدن می شود. غدد درون ریز و آدرنال باعث پاسخ استرس و رفتار های مربوط به خورد و خوراک می شوند و اصلا جای تعجب نیست که گرسنگی و عصبانیت به شدت به هم نزدیک هستند.
مطالعاتی که روی حیوانات انجام شده، نشان می دهد که مسدود شدن گلوکز در موش هایی که هورمون استرس در آن ها افزایش پیدا کرده، اتفاق می افتد. همچنین به این نتیجه رسیده اند این موش ها هنگامی که به هایپوگلایسمی مبتلا می شوند، تغییراتی را در روحیه خود احساس می کنند و سطح گلوکز در آن ها افت می کند.
کاملاً طبیعی است که قند خون شما در طول روز به خاطر شرایط مختلف بالا و پایین برود. اگر گرسنگی ناراحت کننده و سختی داشتید، سطح گلوکز خون ممکن است کمی به سطح پایین تر از حد طبیعی برسد. هایپوگلایسمی یک مفهوم پزشکی برای قند خون پایین است که معمولا در افراد دیابتی رایج تر است اما چنانچه در مطلب " هر آنچه باید از افت قند خون یا بیماری هیپوگلیسمی باید بدانید " کامل توضیح دادیم اگر هایپوگلایسمی داشته باشید و علت عصبانیت تان بعد از گرسنگی همین موضوع باشد، علائم زیر را دارید:
تشویش
سردرگمی
بی قراری
سرگیجه
حالت تهوع
ضعف
اگر هایپوگلایسمی معمولی باشد، معمولاً فرد به سر درد و تاری دید دچار نمی شود اما اگر شدید باشد، ممکن است عاملی برای تشنج ، کما و حتی مرگ هم باشد.
هنگامی که این وضعیت تشدید شود، برای فرد خطرناک است و بسیاری از افراد مبتلا به دیابت هنگام گرسنگی عصبانی و مضطرب می شوند.
هایپوگلایسمی هم احتمالا باعث می شود که فرد بیشتر غذا بخورد و کمتر ورزش کند که همین باعث تغییراتی در سطح قند خون او خواهد شد.
منبع: نمناک
4461/ی