۳۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۰
بازدید:۸۳۷
صد آنلاین | ایبو پروفن یک نوع مسکن است که بدون نسخه پزشکی هم قابل تهیه می باشد اما قرص ایبوپروفن عوارضی دارد که قبل از مصرف بهتر است بدانید.
کد خبر : ۳۴۲۲۱

به گزارش صد آنلاین ، ایبوپروفن به چه منظوری استفاده می‌شود؟
ایبوپروفن دارویی است که از آن برای کاهش مشکلاتی مانند سر درد، درد عضلانی و گلو درد استفاده می‌کنند؛ همچنین برای کاهش تب یا درد دندان هم از این دارو کمک می‌گیرند. در واقع این یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی است که به صورت بدون نسخه در اختیار افراد قرار می‌گیرد و در دوز بالاتر می‌تواند تب، درد و التهاب را نیز کاهش دهد.

 

 

 




سر درد

عملکرد ایبوپروفن چگونه است؟
ایبوپروفن یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی است که آنزیم‌هایی که هورمون‌های التهابی در بدن تولید می‌کنند را مسدود می‌کند. در نتیجه اگر آنزیم‌های مربوط به انتقال بعضی از اسید‌های خاص به هورمون‌های التهابی مسدود شود، التهاب در بدن کاهش پیدا می‌کند. از طرفی سیگنال درد را هم کاهش می‌دهد که خودش عاملی برای کاهش درد، کاهش دمای بدن و کاهش التهاب است.

قبل از مصرف ایبوپروفن باید به چیزی دقت کنید؟
به این دلیل که این دارو بدون نسخه تجویز می‌شود، نباید به خودتان اجازه دهید تا هر طور که خواستید آن را استفاده کنید. اگر داروی دیگری استفاده می‌کنید یا هر گونه بیماری دارید یا اخیرا جراحی انجام داده اید، به پزشک بگویید تا به شما بگوید که مجاز به استفاده از ایبوپروفن هستید یا خیر.

نکات مهم در مورد مصرف ایبوپروفن
مصرف ایبوپروفن با غذا باعث خنثی شدن خطر آسیب به کبد می‌شود؛ اما حساسیت معده یا شکم را کاهش نمی‌دهد.
مصرف ایبوپروفن با آنتی اسید یا دارو‌های مسدود کننده هیستامین مثل آنتی هیستامین از ایجاد مشکلات گوارشی شدید جلوگیری می‌کند.
ایبوپروفن
ایبوپروفن
فواید ایبوپروفن چیست؟
مدت زمان زیادی است که این دارو برای افراد تجویز می‌شود. این دارو اعتیاد آور نیست و می‌تواند درد را تا حد زیادی کاهش دهد و برای کودکان تا بعد از ۳ ماهگی هم استفاده می‌شود که البته باید طبق تجویز پزشک باشد.

انواع مختلفی از آن؛ یعنی کپسول، قرص، شربت و حتی به‌صورت جویدنی در دسترس قرار می‌گیرد.

این دارو به مدت ۴ الی ۶ ساعت درد را کاهش می‌دهد و عاملی برای کاهش ورم، التهاب، قرمزی، حساسیت و تب خواهد بود و افرادی که به عفونت دچار هستند و از جراحی یا آسیب ریکاوری شده اند، می‌توانند دردشان را با ایبوپروفن کاهش دهند یا برای افرادی که به دنبال کاهش درد قاعدگی هستند، بسیار مناسب خواهد بود.

عوارض جانبی داروی ایبوپروفن چیست؟
ایبوپروفن ممکن است معده را به هم بریزد. زمانی که افراد شروع به مصرف این دارو می‌کنند، باید هر ۴ الی ۶ ساعت یک بار این دارو را استفاده کنند؛ اما استفاده طولانی مدت از آن ممکن است عاملی برای مشکلات معده باشد؛ مثلاً زخم معده را به وجود بیاورد.
دیگر عوارض جانبی آن شامل بیماری قلبی است و به خاطر همین، قبل و بعد از پروسه جراحی قلب باید از آن استفاده کرد.
این دارو توسط کلیه دفع می‌شود و بیماران کلیوی نباید از این دارو استفاده کنند؛ همچنین ممکن است عاملی برای حساسیت معده، گوارش و خونریزی باشد که در این افراد معمولا هیچ علامت هشدار دهنده‌ای مشاهده نمی‌شود تا اینکه خونریزی داخلی اتفاق بیفتد.
ایبوپروفن همچنین باعث رقیق شدن خون می‌شود و تقریبا شبیه به آسپرین عمل می‌کند و این برای افرادی که خونریزی دارند و دست شان زخم شده یا دچار کبودی شده مناسب نیست.
دیگر عوارض جانبی آن در صورتِ مصرف زیاد شامل خونریزی معده، حمله قلبی، سکته و آسیب به کلیه است که جزو مهمترین‌ها محسوب می‌شود.
قلب درد

آیا ایبوپروفن با دارو‌های دیگر اختلال ایجاد می‌کند؟
ایبوپروفن انواع مختلفی دارد. گاهی اوقات ممکن است مشکلات گوارشی شدید به وجود بیاورد و هرگز نباید آن را با دارو‌های رقیق کننده خون مانند آسپرین یا کومادین استفاده کنید، زیرا خطر خونریزی را افزایش می‌دهد؛ همچنین ممکن است با دیگر دارو‌های رقیق کننده خون، دارو‌های مسدود کننده اسید یا حتی داروی فشار خون هم تداخل ایجاد کند.

درسته که این دارو بدون نسخه تجویز می‌شود؛ اما هرگز به این معنا نیست که هر کسی مجاز است تا از آن استفاده کند.

اثرگذاری ایبوپروفن چقدر است؟
ایبوپروفن یک داروی تاثیرگذار است و اثرات خوبی برای شما دارد؛ به شرطی که از دوز مناسب استفاده کنید و سر ساعت این دارو را مصرف کنید. این دارو به خوبی می‌تواند سر درد، درد قاعدگی، درد حاصل از آسیب‌های ورزشی، بدن درد، درد آرتروز و تب را بهبود ببخشد.

هشدار به کودکان در مورد مصرف ایبوپروفن
هنگام تجویز دارو وزن کودک اهمیت بسیار زیادی دارد و این فقط باید طبق تجویز پزشک باشد که کودک با چه وزنی و چه سنی، چه دوز از این دارو را استفاده کند؛ در غیر این صورت عوارض جانبی شدیدی به وجود می‌آید.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها