به گزارش صد آنلاین گودی کمر به صورت طبیعی باید وجود داشته باشد و آنچه میتواند مشکلساز شود، افزایش بیش از حد گودی کمر است که طی آن، انحنای کمر بیش از میزان طبیعیاش میشود. بنابراین نباید فراموش کنیم کاهش یا افزایش غیرطبیعی انحنای ستون فقرات، هم میتواند نشانهای از یک بیماری باشد و هم خودش ممکن است زمینهساز بروز بیماری و ناراحتی شود و به همین دلیل به پیگیری و رسیدگی نیاز دارد.
زمانی که گودی کمر افزایش پیدا میکند، مرکز ثقل بدن هم تغییر خواهد کرد که این وضع به بروز مشکلات متعددی برای فرد منجر خواهد شد.
دردسرهای افزایش گودی کمر
بعضیها فکر میکنند کمردرد یا مشکلات مختلفی که در ناحیه کمر ایجاد میشود، تنها عوارضی است که بر اثر افزایش گودی کمر رخ میدهد.غیر از دردهایی که در ناحیه کمر اتفاق میافتد، افزایش گودی کمر میتواند زمینهساز مشکلات دیگری مانند قوز کمر و در نتیجه افزایش فرورفتگی ستون فقرات گردنی و آسیب این اندامها نیز بشود.
علاوه بر این گودی بیش از حد کمر، دردهایی در ناحیه جلوی زانوها و پنجههای پا نیز ایجاد خواهد کرد و به دلیل نبود توازن در تقسیم وزن، استخوان لگن را هم تحتفشار قرار خواهد داد.
علل گودی کمر
گودی بیش از حد کمر، یکی از شایعترین اختلالات انحنای ستون فقرات است و علل متعدد و متفاوتی از جمله عوامل ارثی و افزایش وزن میتواند در بروز این مشکل موثر باشد، اما یکی از مهمترین عوامل زمینهساز گودی کمر که البته براحتی هم قابل پیشگیری خواهد بود، استفاده از کفشهای پاشنه بلند و غیراستاندارد است.
کوتاهی عضلات ناحیه پشت پا، ضعف عضلات شکمی، چرخش لگن، استفاده از کفشهای غیراستاندارد و چاقی بویژه بزرگی و چاقیهای شکمی نیز موجب افزایش گودی کمر میشود.
بعضی از بیماریهای مادرزادی هم در این زمینه نقش دارد و میتواند باعث افزایش گودی کمر شود. به عنوان نمونه، دررفتگی مادرزادی لگن یا جابهجایی ستون مهرهها به سمت جلو که میتواند مادرزادی باشد یا حتی ممکن است به دلایل دیگر اتفاق بیفتد نیز در افزایش گودی کمر موثر خواهد بود. پوکی استخوان هم، در مراحل اولیه از جمله عوامل موثر در ایجاد گودی کمر به حساب میآید.
گودی کمر قابل پیشگیری است یا نه؟
افزایش گودی کمر مشکل شایعی است که خیلیها را درگیر میکند و برای همین هم بسیاری از افراد، هرگونه دردی را در ناحیه پشت و کمر به این وضع ربط میدهند و به دنبال پیدا کردن روشی برای درمان آن هستند. البته خیلیها تصور میکنند گودی کمر قابل درمان نیست و اعتقاد دارند کاری از دست کسی برای بهبود آن برنمیآید. در صورتی که متخصصان میگویند با استفاده از روشهای موثری میتوان از بروز این مشکل پیشگیری کرد یا آن را تا حد قابلتوجهی بهبود بخشید.
در بسیاری از موارد، گودی کمر به علت چرخش لگن اتفاق میافتد، در این وضع با استفاده از حرکات اصلاحی خاصی میتوان شدت این مشکل را کاهش داد. همچنین همانطور که گفته شد، یکی از علل موثر در بروز گودی بیش از حد کمر، ضعف عضلانی است. بنابراین با توجه به عضلهای که دچار این مشکل شده است، باید ورزشها و تمرینات مناسبی را انتخاب کرد تا گودی کمر بهبود یابد.
استفاده از کفشهای مناسب و همینطور توجه به شیوههای صحیح نشستن و ایستادن نیز به پیشگیری از افزایش گودی کمر کمک زیادی میکند.
هنگام نشستن باید از صندلیهای مناسب استفاده کنید که پشتی و ارتفاعش قابل تنظیم باشد و همچنین خوب است برای حمایت بیشتر کمر، بالش کوچکی را پشت صندلی قرار دهید تا قوس طبیعی کمر حفظ شود.
کسانی که چاق هستند یا اضافه وزن دارند نیز باید مراقب باشند، چون همانطور که گفته شد چاقی یکی از عوامل موثر در افزایش گودی کمر است. بر همین اساس، کسانی که دچار این مشکل هستند باید وزنشان را کاهش دهند و با استفاده از حرکات ورزشی مناسب، عضلاتشان را تقویت کنند.
علاوه بر این موارد، به توصیه پزشکان و متخصصان، افرادی که با این مشکل روبهرو شدهاند باید برای تشخیص دقیق و انتخاب روش درمانی و ورزش های متناسب با شرایطشان به پزشک مراجعه کنند تا با تشخیص بهموقع، اقدامات درمانی موثر هم انجام شود.