به گزارش صد آنلاین برای پی بردن به سطح تستوسترون در بدن، شما نیاز به انجام آزمایش خون دارید. برخی از علائم کاهش تستوسترون آشکار هستند در حالی که برخی دیگر یا خاموش اند و یا به طور تدریجی خود را نشان میدهند. در اینجا علائم کمتر شناخته شده کاهش تستوسترون معرفی شده است:
کاهش توده استخوان: سطوح پایین تستوسترون به کاهش تراکم استخوان میانجامد. تضعیف استخوان به نام پوکی استخوان است که اغلب به عنوان یک بیماری که در زنان اتفاق میافتد با این حال، مردان با تستوسترون پایین به دلیل نبود کمکهای تستوسترون در تولید و تقویت استخوان، به پوکی استخوان، گرفتار میشوند مردان با تستوسترون پایین به خصوص سالمندان بیشتر مستعد ابتلا به شکستگی استخوان معمولا در ران، پاها، دندهها و مچ دست هستند.
حمله قلبی یا سکته مغزی: به گفته محققان یک ارتباط قوی بین کاهش سطح تستوسترون و ابتلا به سکتههای مغزی و حمله قلبی وجود دارد. در مردانی که دارای سطوح پایین هورمون تستوسترون هستند و تحت درمان با این هورمون قرار میگیرند، خطر حمله قلبی، سکته و بیماریهای قلبی کاهش پیدا میکند.
درد عصب یا بی حسی: تستوسترن و یا متابولیتهای آن نقش مهمی در درمان نوروپاتی برای جلوگیری از بی حسی و درد دارند. اگر شما به بیماریهایی مانند دیابت مبتلا باشید، با کاهش سطح تستوسترون، درد عصب و یا بی حسی را بیشتر تجربه میکنید.
مشکلات پوستی: کاهش سطح تستوسترون همراه با خشک شدن پوست است و سایر بیماریهای پوستی مانند پسوریازیس در اثر آن تشدید میشود. تستوسترون پایین نقش مهمی در بدتر شدن مشکلات پوستی دارد.
مشکلات در کاهش وزن: مردانی که دچار اضافه وزن هستند، تستوسترون پایین تری هم دارند. اگر رژیم غذایی خوبی را دنبال میکنید و فعالیت بدنی کافی هم دارید و هنوز از اضافه وزن رنج میبرید، ممکن است علت آن کاهش سطح تستوسترون باشد. استفاده از مکمل تستوسترون باعث کاهش وزن میشود ضمن این که قند خون و فشار خون را کنترل میکند. مکمل تستوسترون میزان چربی خوب خون را نیز افزایش میدهد.
تغییرات در حافظه: سطح تواناییهای شناختی و حافظه مردان ممکن است با کاهش تستوسترون، کاهش یابد. یکی دیگر از تاثیرات کاهش تستوسترون، اشکال در مهارتهای بصری است.
اگر نگران کاهش تستوسترون هستید، با یک آزمایش خون ساده سطح آن را اندازه گیری کنید. این کار تنها راه قطعی تشخیص پایین بودن سطح این هورمون است.