به گزارش صد آنلاین وی افزود: کشورهای مختلف از جمله ایران تمهیداتی را در زمینه کمکرسانی سریعتر و بهتر به این بیماران در نظر گرفته اند که راهاندازی دیسپچ اورژانس و اجرای طرح ۲۴۷ با هماهنگی دانشگاههای علوم پزشکی از جمله این اقدامات است.
دبیر علمی کنگره تازههای آنژیوپلاستی اورژانس ادامه داد: البته هنوز اجرای این طرح نواقصی دارد و راه برای بهبود همیشه باز است، تاخیر در زمان کمکرسانی به بیمار به دو مرحله قابل تقسیم است. مرحله اول عبارت است از «زمان شروع مشکل (درد) در بیمار تا زمان تماس یا مراجعه» و مرحله دوم عبارت است از «زمان تماس یا مراجعه تا زمان باز کردن رگ قلب» هدف اصلى کاهش مجموع زمانهاى مذکور است، کاهش زمان مرحله اول فقط با آموزش همگانى حاصل مى شود و کاهش زمان مرحله دوم در واقع مسئولیت ماست. این زمان با مراجعه و یا تماس بیمار با ما شروع مى شود و مهمترین هدف ما، کاهش زمان تماس بیمار تا باز کردن رگ است.
حمله قلبی اولین عامل مرگ و میر ایرانیها
وی با اشاره به اینکه سالانه دهها هزار سکته قلبی در کشور رخ میدهد، گفت:حملات قلبی و مرگ و میر آن در کشور ما همچون سایر کشورهای خاورمیانه بالا بوده و رتبه اول مرگ و میر را در کنار بیماری سرطان و تصادفات به خود اختصاص داده است.
کربلایی صالح گفت: هدف از برگزاری این کنگره این است که بتوانیم کیفیت و سرعت خدمترسانی به بیماران دچار سکته قلبی را بهبود بخشیم و استادان و صاحب نظران برجسته از طریق این کنگره تجارب خود را به اشتراک گذارند تا کیفیت کارها با بهبودی و موفقیت بیشتری همراه باشد، البته موفقیت ایران در کمک به این بیماران در مقایسه با کشورهای اطراف مطلوب است، اما هنوز استاندارد نیست.
روشی که به سرعت سکته قلبی را درمان میکند
دبیر علمی کنگره تازههای آنژیوپلاستی اورژانس گفت: قبلاً کمک به بیماران سکته قلبی اکثرا از طریق روشهای دارویی انجام میگرفت و علی رغم موجود بودن امکانات آنژیوپلاستى اولیه و انجام گهگاه آن، روشى فراگیر محسوب نمى شد، اما امروزه به کمک استادان فن، آنژیوپلاستی اولیه بصورت فراگیر انجام میشود.
کربلاییصالح تأکید کرد: افراد در صورت مواجه با درد قفسه سینه از بالای ناف تا فک آن را جدی بگیرند و سریعاً به پزشک مراجعه کنند، یا با اورژانس تماس بگیرند تا اقدامات لازم درمانی در مورد آنها انجام گیرد.