به گزارش صد آنلاین ، ایران به واسطه پیشینه و تاریخ غنی که دارد و بهخاطر موقعیت جغرافیایی چهار فصل خود، از جاذبههای متعددی برخوردار است، جاذبههای بینظیری که توانسته هر سال میلیونها گردشگر داخلی و خارجی را به خود جذب کند.
سراب یکی از شهرهای استان آذربایجان شرقی است که در فاصله ۱۳۰ کیلومتری از مرکز استان قرار دارد. این شهر بین دو کوه سبلان و بزقوش قرار گرفته، از این رو دارای آب و هوای عالی و مناطق طبیعی و گردشگری دلپذیری است.
این شهرستان در ایام گذشته در مسیر اصلی جاده ابریشم قرار گرفته بود و از توجهات بسیار زیادی در آن زمان برخوردار بوده ات بطوری که در کانون توجهات قرار داشته است.
نام سراب تا پیش از اسلام یعنی تا سال ۳۶۵ ه.ق سراو یا سراره بوده است و دلیل نام گذاری به این نام بخاطر قرار گرفتن شهرستان سراب در مجاورت رودخانه سراو رود بود، سراب دارای تاریخ غنی است، در سراب آثار تاریخی بسیاری کشف شده که از جمله مهمترین آنها که قدمت بالای سراب را نشان میدهد می توان به کتیبه دوران اورارتورها اشاره کرد ( اورارتورها معاصر دوره مادها بودند) این کتیبه به خط میخی در دهستان رازلیق واقع شده که در سال ۱۹۷۱ به دست ک باستان شناس آلمانی ترجمه شد متعلق به آرگیشتی دوم است و نشان از فتح نامه شاهان اورارتویی در این منطقه است.
سراب از پتانسیلهای گردشگری بیشماری برخوردار است که در ادامه شما را با هر یک آشنا می کنیم.
در نزدیکی روستای قیرخ قیزلار در شمال شرق سراب واقع و به خط میخی بر روی صخره ای به طول ۵/۴ متر و عرض ۱۰/۲ متر و ارتفاع ۶/۲ قرار گرفته است. این سنگ نبشته به دوره اورارتو مربوط است.متاسفانه قسمتی از این کتیبه از بین رفته و قابل خواندن نبست به همین دلیل تاکنون متن آن ترجمه نشده است. در قسمت شمالی این کتیبه قلعه ای است که این قلعه هم به اورارتوها مربوط است در سنگ نبشته نشتبان همانگونه که در اسناد و شواهد آمده است صحبت این است که آرگشیتی ۲۱ قلعه تسخیر کرد و در یک روز بیش از ۴۰ شهر را تصرف و بعد در محل قلعه های تسخیر شده قلعه ای نو برای خود ساخته است به نظر باستان شناسان این کتیبه به آرگشیتی مربوط است ولی متاسفانه محتوای کامل آن به دلیل آسیب دیدگی فراوان معلوم نشده است.
مسجد جامع سراب قدیمی ترین اثر دوران اسلامی شهر سراب است، این مسجد بدون گلدسته و مناره بوده از نظر ساختمانی عبارت است از یک شبستان بزرگ و یک حیاط کوچک در سمت غربی آن و دو درب ورودی، یکی در شرق و دیگری در ضلع غربی که حیاط غربی را به مسجد مربوط می سازد و سه محراب و ۶۰ ستون آجری قطور و مختلف الاندازه دارد و بر فراز آن ستون ها طاقهای جناقی از چهار سو گنبد کوچکی را بر خود حمل می نمایند.مسجد جامع سراب در سال ۱۳۴۷ تحت شماره ۷۹۷ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. این مسجد در سالهای اخیر توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مورد مرمت قرار گرفته است.
چهار طاق ساسانی آغمیون در ۹ کیلومتری شمال شرق سراب سمت راست جاده طاران به آغمیون در فاصله سیصد متری قرار دارد. این چهار طاقی به صورت بقعه در آمده و تماماً از قلوه سنگ بنا شده است. ابتدا این بنا آتشکده بوده و در گذر زمان به امامزاده تبدیل شده است. درون آن یک گور قرار دارد و در بین اهالی محل به امامزاده حسن مشهور است. چهار طاقی به شکل مربع با اضلاع بیرونی ۴ متر است و ارتفاع گنبد آن بالغ بر ۴ متر است.
این اثر در تاریخ ۲۴ تیر ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۹۱۸۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این پل در استان آذربایجان شرقی، شهرستان سراب و بر سر راه روستای اوقان به روستای گاودوش آباد از روستاهای توابع سراب قرار دارد و در ۸ کیلومتری شمال شهر سراب قرار دارد. پل بر روی رودخانه ای که در جهت شرق به غرب، در شمال شهرستان سراب جاری است. پل دارای سه چشمه بوده و چهار میل در طرفین پل قرار دارد. طول آن ۳۱ متر، عرض ۶ متر و ارتفاع ۵/۳ متر می باشد. مصالح به کار رفته در این پل آجر و سنگ می باشد، کف پل و پایه های آن با سنگ و ملات آهک و ساروج ساخته شده است و سایر قسمتها آجری می باشد. وجود چهار میل با ارتفاع ۱۰/۲ متر و قطر ۸۰ سانتی متر این پل را از سایر پل های منطقه متمایز کرده و بر زیبایی آن افزوده است. راه دسترسی به پل از طریق راه آسفالته و قسمتی هم راه شوسه بین روستای اوغان و گاودوش آباد است.
منسوب به دوره مغول است بنایی آجری و شامل چند اتاقن و یک راهرو است نصف سر در آن ریخته از طاق نمای درگاهی به طور پراکنده باقی مانده که تزئیناتی به صورت مقرنس کاری از آجر لعابی داشته است. تمامی حاشیه سر در و طاق نماها، قسمتی از مقرنس کاری و کاشیکاری و ترکیب کاشی و گچ و آجر را نشان می دهد.
مسجد سنگی اسنق در بخش مهربان و در مرکز روستای اسنق واقع شده است. قدمت این مسجد به دوره ایلخانی می رسد و از چهار ستون سنگی استوانه ای یکپارچه تشکیل شده که در دو ردیف قرار گرفته اند و شامل یک ایوان ذوزنقه شکل گردیده که سقف ایوان بر دو ستون سنگی یکپارچه مارپیچی با سرستونها و پایه های حجاری شده استوار گشته است.
روستای نرمیق در جنوب شرقی شهر سراب قرار دارد و آب گرم جلده باخان در نزدیکی این روستاست. دمای آب چشمه بین ۳۵ تا ۷۵ درجه سانتیگراد در حال تغییر است. به دلیل آتشفشانی بودن سرمنشاء چشمه، آب آن دارای سولفات سدیم است و مواد معدنی دیگری ندارد. برای شنا کردن نیز استخری ساخته شده است که گردشگران از آن استفاده میکنند.
آب گرم الله حق در جنوب غربی دهکدهای به همین نام در شمال شرقی آبگرم سراب واقع شده است و حدود نیم ساعت با آنجا فاصله دارد. این ناحیه درهای تقریباً شمالی – جنوبی است که نهر آبی در ته آن به طرف شمال جاری است. آبگرم در دو نقطه دامنه شرقی دره به فاصله چند متر از یکدیگر از زمین خارج میشود. آب چشمه جزو دسته آبهای سولفاته سدیم گرم است.
آبشار اسبفروشان سراب در استان آذربایجان شرقی و در نزدیکی شهر سراب واقع شده است. آبگرم معدنی اسبفروشان در فاصله 4 کیلومتری شمال روستا واقع شده و جاده آن تا شهر سراب آسفالت است. از اطراف روستا رودخانههای متعددی عبور میکنند که از جمله آنها میتوان به آجیچای، تاجیار، پسلر و مهین چای اشاره نمود. آب مصرفی مردم و زمینهای زراعی روستا از چشمههای جوشان کوه بزغوش تأمین میشود. آب و هوای روستای اسبفروشان در فصول بهار و تابستان معتدل و در پاییز و زمستان بسیار سرد است. پیرامون منطقه آبگرم روستای اسبفروشان در زمان ولیعهدی عباس میرزا، محل تفریح و شکارگاه رجال حکومت ایالتی آذربایجان بوده است.
4461/س