آخرین اخبار
۰۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۴۱
بدون تحرک وزن کم کنید/ ۱۲ دلیل که چرا لاغر نمی شویم؟
بازدید:۱۱۱۱
صد آنلاین | برخلاف جوش هایی که شب قبل از مهمانی ها یا مراسم های مهم میزنید، کاهش وزن، یک شبه اتفاق نمی افتد. اگر کالری دریافتی روزانه تان را کاهش داده اید، به جای غذا های سرخ کردنی و پر چرب از سبزیجات و میوه جات استفاده می کنید و زمان باشگاهتان را نیز افزایش دادید، باید تغییراتی را در وزن خود مشاهده کنید. در غیر این صورت باید به دنبال دلایل عدم کاهش وزن باشید. محققان بر این باورند که برخلاف تلاش های فرد برای کاهش وزن، عوامل جانبی دیگری نیز بر کاهش وزن تاثیر دارند که بسیاری، از آنها بی اطلاع هستند.
کد خبر : ۲۷۱۲۹

برخلاف جوش هایی که شب قبل از مهمانی ها یا مراسم های مهم میزنید، کاهش وزن، یک شبه اتفاق نمی افتد. اگر کالری دریافتی روزانه تان را کاهش داده اید، به جای غذا های سرخ کردنی و پر چرب از سبزیجات و میوه جات استفاده می کنید و زمان باشگاهتان را نیز افزایش دادید، باید تغییراتی را در وزن خود مشاهده کنید.

 

 


در غیر این صورت باید به دنبال دلایل عدم کاهش وزن باشید. محققان بر این باورند که برخلاف تلاش های فرد برای کاهش وزن، عوامل جانبی دیگری نیز بر کاهش وزن تاثیر دارند که بسیاری، از آنها بی اطلاع هستند.

 



1. چه عواملی باعث می شوند وزن کم نکنیم؟


چه عواملی باعث می شوند وزن کم نکنیم؟

 


به طور کلی موارد زیر مهم ترین عواملی هستند که می توانند دلیلی برای عدم لاغر شدن شما باشند.

 

اگر به دنبال سوال چرا لاغر نمیشویم هستید حتما تمام این موارد را بخوانید:

 

 

داشتن تعداد وعده های غذایی کم با حجم زیاد


خوردن مقدار زیادی غذا در هر وعده از دلایل عدم کاهش وزن است. خصوصا در آمریکا که میزان غذای مصرفی طی سال های اخیر افزایش داشته است. محققان دریافته اند که از دهه ۷۰ تاکنون، میزان غذای مصرفی هر شخص طی یک وعده، در رستوران ها سه برابر افزایش داشته و اندازه بشقاب ها نیز ۲ برابر شده است. به طور کلی انسان ها در هر وعده بیش از آنچه بدن به آن نیاز دارد، می خورند.

 

بیشتر بدانید :


 

 

یک بشقاب با تنواع غذایی زیاد و پر کالری


افرادی که رژیم لاغری سریع دارند، اغلب در مصرف غذا های سالمی که پزشک به آنها توصیه کرده زیاده روی می کنند. نمونه بارز آن آجیل است. این  خوراکی بسیار سالم و مفید بوده و سرشار از پروتئین و فیبر می باشد و خاصیت ضد التهابی دارد. اما به عنوان مثال، در هر وعده مصرف تنها ۲ عدد بادام زمینی و ۶ عدد بادام مجاز است. اگر  آجیل را مانند پاپ کورن پشت سر هم و به مقدار زیاد مصرف کنید، وزن کم نخواهید کرد.

 

 

در صورتی که نمی توانید میزان کالری دریافتی تان را محاسبه کنید بهتر است برنامه ای در گوشی موبایلتان نصب کنید تا بتوانید میزان کالری روزانه ی خود را کنترل کنید.

 

بیشتر بدانید :


 

 

حذف کامل صبحانه از برنامه غذایی روزانه


حذف اولین وعده ی غذایی در روز، می تواند بسیار مضر باشد. این امر یکی از مهمترین دلایل عدم کاهش وزن می باشد زیرا باعث می شود تا در وعده های غذایی بعدی گرسنه تر شوید و بیشتر بخورید.

 

 

سعی کنید تا یک ساعت پس از بیدار شدن از خواب، صبحانه میل کنید. صبحانه ی پر فیبر و پروتئین می تواند به مدت طولانی تری شما را سیر نگه دارد. سعی کنید برای وعده صبحانه از پنیر های کم چرب، میوه، تخم مرغ، نان سبوس دار، ماست یونانی و موز استفاده کنید.

 

 

ایستاده غذا خوردن


 ایستاده غذاخوردن در مقابل یخچال یا اُپن، صرفه جویی در وقت و انرژی نیست و می تواند منجر به بی حواسی در خوردن شود. بهترین کار اختصاص دادن زمانی در روز برای صرف وعده ها و میان وعده هایتان می باشد.

 

 

گرسنگی کشیدن


به خودتان گشنگی ندهید. گشنگی کشیدن نه تنها سوخت و ساز بدن را بر هم میزند بلکه باعث می شود تا در وعده شام، برای برطرف کردن این حس بیش از حد معمول غذا بخورید. محروم کردن خود از غذا پس از مدتی غیر قابل تحمل شده و برای کاهش وزن مداوم مناسب نمی باشد. همچنین محدود کردن خود به ۲ وعده ی کوچک غذایی موجب افزایش تعداد میان وعده ها می شود. برخی افراد به علت ترس از چاقی دچار نوعی اختلال عصبی می شوند که بی اشتهایی عصبی (آنورکسیا) نام دارد.

 

 


نداشتن خواب کافی


طبق آمار، حدود ۴۰ درصد از مردم کمتر از ۷ ساعت در شبانه روز می خوابند. کم خوابی از دلایل عدم کاهش وزن محسوب می شود که باعث افزایش هورمون کورتیزول، قند خون و انسولین می شود که همه آنها به فرد احساس گرسنگی می دهند. برخی معتقدند که کمبود خواب موجب مقاومت بدن در برابر انسولین شده و چربی ها را آسان تر ذخیره می کند. به همین دلیل کم خوابی باعث چاقی می شود.

 

 

مصرف نوشیدنی های شیرین


نوشیدنی های قندی چاق کننده ترین مواد غذایی هستند و مصرف آنها می تواند یکی از دلایل عدم کاهش وزن به شمار آید. مغز ما نمی تواند کالری های این نوشیدنی ها را با منع انسان از خوردن دیگر کالری ها جبران کند.

 

 

 

البته این تنها برای نوشیدنی های قندی مانند نوشابه ها صدق نمی کند بلکه نوشیدنی های سالم تر مانند نوشیدنی های ویتامینی نیز دارای قند هستند. حتی آبمیوه ها نیز نباید بیش از حد مصرف شوند. یک لیوان آبمیوه به میزان چندین میوه ی کامل قند دارد.

 

 


عدم نوشیدن آب کافی


نوشیدن آب برای کاهش وزن بسیار مفید است. در یک تحقیق ۱۲ هفته ای که در رابطه با کاهش وزن انجام شد، افرادی که نیم ساعت قبل از هر وعده ی غذایی، نیم لیتر آب می نوشیدند، ۴۴ درصد بیشتر از سایرین وزن کم می کردند.

 

 

همچنین نوشیدن آب طی ۱.۵ ساعت می تواند میزان چربی سوزی را از ۲۴ تا ۳۰ درصد افزایش دهد.

 

 

مصرف بیش از حد الکل


نوشیدنی های الکلی کالری بالایی دارند. خود الکل دارای ۷ کالری در هر گرم می باشد. مطالعات درباره ی رابطه الکل و وزن نتایج مشخصی را نشان نمی دهد. اما نوشیدن بیش از حد آن رابطه مستقیمی با چاقی دارد.

 

 

ورزش کردن با شکم خالی


تحقیقات نشان داده است که ورزش کردن با معده ی خالی به جای چربی سوزی موجب عضله سوزی می شود. از آنجایی که عضله ها نسبت به چربی ها کالری بیشتری می سوزانند، داشتن عضله های بیشتر باعث کاهش وزن بیشتری نیز می شوند. خالی نبودن معده قبل از ورزش نه تنها از عضله سوزی جلوگیری می کند بلکه به شما انرژی بیشتری برای انجام حرکات ورزشی می دهد.

 

 


ورزش زیاد را بهانه ای برای خوردن می دانید


سوزاندن ۷۰۰ کالری در باشگاه به این معنی نیست که می توانید هر چه دلتان می خواهد بخورید. همچنین نباید هیچ غذایی را به امید سوزاندن آن با ورزش، بخورید زیرا ورزش بیش از حد باعث ثبات وزنی و اعتیاد به ورزش می شود. خوردن غذاهای سالم و پر انرژی قبل از ورزش و استفاده از یک میان وعده ی مقوی پس از ورزش می تواند بهترین راه حل باشد.

 

 

کمبود ویتامین D


ویتامین D در واقع یک هورمون است که نقش مهمی در عملکرد بدن دارد و بدون این ویتامین، چربی سوزی اتفاق نمی افتد. به همین دلیل از پزشک خود بخواهید تا از شما آزمایش بگیرد و سطح ویتامین D را مشخص کند. در غیر این صورت از غذاهایی که منبع غنی ویتامین D هستند مانند ماهی سالمون، ساردین و شیر گاو استفاده کنید.

 

 

ناپرهیزی در آخر هفته ها


اگر در مواقع نادر از رژیم لاغری تان پیروی نکردید، مشکلی پیش نخواهد آمد. اما در صورتی که تمام طول هفته رژیم و ورزش را به طور کامل دنبال کردید تا در آخر هفته ها بتوانید ناپرهیزی کنید،کاهش وزن چندانی صورت نخواهد گرفت.

 

 


برای سوزاندن یک پوند چربی در یک هفته باید کالری مصرفی روزانه تان را به ۵۰۰ برسانید و هر هفت روز را ورزش کنید. اگر تنها ۵ روز این برنامه را دنبال کنید و ۲ روز باقی مانده را نامحدود بخورید، به نتیجه دلخواه نمی رسید. این کار مانند این است که دو قدم به جلو بروید و سپس یک قدم به عقب بازگردید.

 

 

داشتن بیماری های خاص و زمینه ای


عدم کاهش وزن علارغم رژیم های لاغری و ورزش های مکرر می تواند ناشی از ناامیدی، دلسردی یا افسردگی ناشی از چاقی باشد.

 

 

کاهش وزن فرآیندی پیچیده است که عوامل بسیاری در آن دخیل هستند. این عوامل شامل رژیم غذایی، ورزش، سطح فعالیت، اضطراب، عادات خواب و همچنین عوامل غیر قابل کنترل مانند ژنتیک، هورمون ها، سن و نوع بدن فرد می باشد.

 

 

پس قدم اول برای اطلاع از دلایل عدم کاهش وزن ، مراجعه به پزشک برای اطمینان از سلامت بدن است. مراجعه به پزشک خصوصا برای افرادی که فکر می کنند برنامه لاغری شان را به درستی دنبال کرده اند اما پس از چندین ماه تغییری در وزن یا ظاهر بدنی خود مشاهده نمی کنند یا حتی در حال افزایش وزن هستند، توصیه می شود.

 

 

برخی بیماری های مرتبط با چاقی یا مشکلاتی که می توانند موجب افزایش وزن شوند، عبارتند از:

برخی بیماری های تیروئیدی
برخی داروهای درمان دیابت
کورتیکو استروئید ها
برخی دارو های ضد افسردگی مانند پروزاک(Prozac) و زولافت(Zoloft)
دارو های بتا بلاکر((Beta-Blockers)مسدود کننده های گیرنده ی بتا) برای فشار خون بالا
برخی داروهای روان پریشی(antipsychotics) و آنتی کانوالسانت(anticonvulsants) ها

 

 


افزایش سن و کاهش تحرک


با گذشت هر دهه، متابولیسم بدن حدود ۲ تا ۸ درصد کُند تر می شود که این مساله ممکن است به علت کاهش عضله سازی بدن باشد. بنابراین جای تعجب نیست که هرچه سن بالاتر می رود افراد ممکن است وزن بیشتری بگیرند و از دست دادن این اضافه وزن برایشان دشوارتر باشد.

 

 

21111س

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها