آخرین اخبار
۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۵

قاتل تابستانی/ افزایش مرموز بیماری‌های گوارشی

قاتل تابستانی/  افزایش مرموز بیماری‌های گوارشی
بازدید:۴۲۸
صد آنلاین | با بالا رفتن دمای هوا در فصل تابستان، آمار مسمومیت‌های غذایی و عفونت‌های گوارشی به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است؛ کارشناسان بهداشت نسبت به نگهداری نامناسب مواد غذایی و مصرف غذاهای خیابانی در هوای گرم هشدار می‌دهند.
کد خبر : ۱۷۷۳۵۹

 به گزارش صد آنلاین ،   هم‌زمان با آغاز فصل گرما، مراکز درمانی و اورژانس‌ها با افزایش مراجعات بیماران مبتلا به مشکلات گوارشی مانند اسهال، استفراغ، درد شکم و تب مواجه شده‌اند. بر اساس اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، عمده این موارد ناشی از مصرف غذاهای مانده، فاسد و یا غیربهداشتی است که در دمای بالا سریع‌تر خراب می‌شوند و موجب رشد باکتری‌ها و ویروس‌های گوارشی می‌شوند.

دکتر سهراب کاوه، متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری، در گفت‌وگو با بهداشت نیوز اعلام کرد: «در فصل تابستان، زمان ماندگاری بسیاری از مواد غذایی به‌شدت کاهش می‌یابد. غذاهایی مانند گوشت، لبنیات، برنج و خورش‌ها اگر بیش از دو ساعت در محیط بیرون از یخچال باقی بمانند، می‌توانند محلی برای رشد باکتری‌هایی مثل سالمونلا، اشریشیا کلی و کامپیلوباکتر شوند.» او با اشاره به آمار رو به رشد مسمومیت‌های غذایی در فصل گرما افزود: «در اغلب موارد، افراد علائم بیماری را به یک سرماخوردگی ساده یا حساسیت غذایی نسبت می‌دهند، اما در واقع عامل اصلی، آلودگی‌های میکروبی ناشی از نگهداری نادرست مواد غذایی است.»

از جمله رفتارهای پرخطر در این فصل، مصرف غذاهای خیابانی، لبنیات سنتی غیرپاستوریزه، آب‌های آلوده و غذاهای مانده بدون گرم کردن مجدد کافی عنوان شده است. دکتر کاوه تأکید کرد: «در هوای گرم، غذا باید بلافاصله پس از پخت مصرف شده و در صورت باقی ماندن، سریعاً خنک و در یخچال نگهداری شود. همچنین گرم‌کردن مجدد غذا باید در دمای بالا و به‌صورت یکنواخت انجام شود تا تمام قسمت‌های آن از آلودگی پاک شود.»

کارشناسان توصیه می‌کنند برای جلوگیری از بیماری‌های گوارشی در تابستان، مصرف میوه و سبزیجات تازه (با شست‌وشوی دقیق)، نوشیدن آب سالم و توجه به اصول بهداشتی هنگام خرید و مصرف مواد غذایی، به‌ویژه در سفر و پیک‌نیک، جدی گرفته شود.

در پایان، مسئولان بهداشت کشور از شهروندان خواسته‌اند در صورت مشاهده علائم مسمومیت غذایی نظیر تهوع، تب، دل‌پیچه یا اسهال، به جای درمان خودسرانه، سریعاً به مراکز درمانی مراجعه کرده و از مصرف دارو بدون تجویز پزشک پرهیز کنند. کنترل بیماری‌های گوارشی در فصل تابستان، نیازمند مشارکت همگانی و افزایش آگاهی عمومی است./ مهر 

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها