به گزارش صد آنلاین، دانشمندان بیمارستان کودکان سینسیناتی و یک تیم بینالمللی محقق، کشف کردهاند که تغییرات مرتبط با سن در روده ممکن است زمینهساز این بیماری خطرناک باشند. این یافته میتواند نگاه ما به پیری، التهابات و روند شروع لوسمی را کاملاً تغییر دهد.
با افزایش سن یا در اثر بیماریهای روده، دیواره روده نفوذپذیرتر میشود و باکتریها یا محصولات جانبی آنها به جریان خون نشت میکنند. یکی از این مولکولها، قندی به نام ADP-heptose است که توسط باکتریهای «گرم منفی» در روده تولید میشود. این قند سیگنالی است که سلولهای خونی پیشلوسمی (پیشساز سرطانی) را فعال و گسترش میدهد.
این مطالعه که در مجله Nature منتشر شد، برای اولین بار مکانیسم دقیق این فرآیند را شرح داده است. دانشمندان ساختارهای سیگنالینگی به نام TIFAsomes را شناسایی کردند که نشاندهنده ارتباط مستقیم بین ADP-heptose و رشد سلولهای سرطانی خون هستند.
دکتر دنیل استارچینوفسکی ، مدیر مرکز تحقیقات لوسمی در بیمارستان کودکان سینسیناتی و نویسنده ارشد این مطالعه، میگوید:
«این یافتهها درک ما از روند شکلگیری لوسمی، بهویژه در افراد مسن، را دگرگون کرده است. خبر خوش این است که ممکن است بتوانیم با مداخله زودهنگام، از تبدیل سلولهای پیشلوسمی به سرطانهای تهاجمی جلوگیری کنیم.»
دکتر پونیت آگاروال ، نویسنده اول مطالعه، اضافه میکند:
«تغییرات روده ناشی از پیری یک عامل خطر غیرسنتی در ایجاد لوسمی است. بنابراین مراقبت از سلامت روده اکنون اهمیت بیشتری پیدا کرده است.»
لوسمی بیشتر افراد بالای ۶۵ سال را تهدید میکند. با افزایش سن، نفوذپذیری روده بیشتر میشود و تعامل بین باکتریهای روده و سیستم خون تقویت میگردد. این فرآیند در افرادی که سابقه بیماریهای روده (مانند کولیت یا سندرم روده تحریکپذیر) دارند نیز تشدید میشود.
در حالی که ساخت داروهای جدید مبتنی بر این کشف زمانبر است، میتوان با روشهای زیر سلامت روده را بهبود بخشید:
این مطالعه پیامدهای گستردهای برای پیشگیری و درمان لوسمی دارد. دانشمندان تستی به نام TIFAsome Assay توسعه دادهاند که میتواند فعالیت ADP-heptose در خون را تشخیص دهد. این ابزار ممکن است در آینده برای شناسایی زودهنگام افراد در معرض خطر به کار رود./ جام جم