به گزارش صد آنلاین، اسفناج حاوی ۲.۱ تا ۲.۷ میلیگرم آهن در هر ۱۰۰ گرم است؛ مقداری که در نگاه اول جالب به نظر میرسد. اما تنها وجود آهن در یک غذا معنای زیادی ندارد — مهم این است: چقدر از آن توسط بدن جذب میشود؟
و اینجا است که داستان واقعی شروع میشود…
بله، اسفناج آهن دارد، اما دادهها نشان میدهند که کمتر از ۲٪ از آهن موجود در آن توسط بدن ما جذب میشود.
این در حالی است که آهن موجود در گوشت قرمز، با جذبی در حدود ۱۵ تا ۳۵ درصد ، چندین برابر موثرتر است.
بنابراین، هرچند اسفناج آهن داشته باشد، نمیتوان آن را به عنوان منبع اصلی یا حتی موثر آهن در رژیم غذایی معرفی کرد.
اگرچه اسفناج برای جبران کمبود آهن کافی نیست ، اما نباید فراموش کنیم که این گیاه غنی از فسفر، ویتامین A، C، K، اسید فولیک و الیاف است. همچنین، آنتیاکسیدانهای زیادی مثل لوتئین و زانتوفیل دارد که برای سلامت چشم، قلب و پوست بسیار مفیدند.
بنابراین، نه به عنوان «رستوران آهن» ، بلکه به عنوان یکی از سبزیهای برگی پرطرفدار و پرنفوذ در رژیم غذایی سالم.
سرویس سلامت ملی بریتانیا (NHS) نیازهای روزانه بدن به آهن را به این صورت اعلام کرده:
این اختلاف ناشی از این است که زنان در دوران جوانی به دلیل عادت ماهانه، نیاز بیشتری به آهن دارند.
اسفناج غذایی سالم است، ولی نباید انتظار داشت که با خوردن یک کاسه اسفناج، کمبود آهن بدن را جبران کنید. برای جبران کمبود آهن، گوشت قرمز، حبوبات، خشکبار، برنج قهوهای و یا در صورت لزوم مکملهای آهن، گزینههای بهتری هستند.
اما اگر سبزیهای برگی سالم را دوست دارید، اسفناج حتماً جایگاه خودش را دارد. فقط انتظاراتتان روی «آهن» موازنه شود!/ همشهری