۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۳

میزان مصرف کلسیم برای افراد زیر ۵۰ سال چقدر است؟

میزان مصرف کلسیم برای افراد زیر ۵۰ سال چقدر است؟
بازدید:۲۴۵
صد آنلاین | دکتر عسل السادات اعظمی ، فوق تخصص روماتولوژی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، درباره پوکی استخوان و راهکارهای مقابله با آن توضیح داد.
کد خبر : ۱۶۱۱۷۳

به گزارش صد آنلاین، او اشاره کرد که کاهش تراکم استخوان نشانه‌ای از پوکی استخوان است که افراد مبتلا به آن مستعد شکستگی‌های متعدد می‌شوند.

 

اهمیت تشخیص و درمان به موقع پوکی استخوان

دکتر اعظمی خاطرنشان کرد: «پوکی استخوان شایع‌ترین بیماری متابولیک استخوان است و تشخیص و درمان به موقع آن می‌تواند از بروز شکستگی‌ها جلوگیری کند. با این حال، با توجه به جمعیت رو به رشد افراد مسن، پیشگیری از این بیماری اهمیت دوچندانی پیدا کرده است.»

 

پوکی استخوان و افزایش سن

وی ادامه داد: «فرآیند پوکی استخوان با افزایش سن تشدید می‌شود. تغذیه نادرست، کمبود کلسیم و ویتامین D، عدم فعالیت ورزشی و مصرف دخانیات از عوامل تشدیدکننده این بیماری هستند.»

 

گروه‌های پرخطر برای پوکی استخوان

دکتر اعظمی با اشاره به اینکه شکستگی استخوان‌های ران، بازو، مچ دست، مهره‌های گردن و ستون فقرات می‌تواند ناشی از پوکی استخوان باشد، گفت: «طبق آخرین منابع علمی، زنان بعد از یائسگی، مردان بالای ۵۰ سال با سابقه شکستگی قبلی، افرادی که داروهای کورتون مصرف می‌کنند و کسانی که والدینشان سابقه شکستگی استخوان ران یا گردن داشته‌اند، باید تحت اقدامات تشخیصی قرار گیرند.»

 

علاوه بر این، وزن کمتر از ۵۸ کیلوگرم در سنین بالا، یائسگی زودرس (قبل از ۴۳ سالگی)، مصرف سیگار و الکل، بیماری‌هایی مانند آرتریت روماتوئید، بیماری‌های کبدی و التهاب روده نیز از عوامل خطر برای پوکی استخوان به حساب می‌آیند.

 

میزان مصرف کلسیم و ویتامین D

دکتر اعظمی تأکید کرد که سالمندان باید به میزان کافی کلسیم در رژیم غذایی خود داشته باشند. وی افزود: «تحقیقات نشان می‌دهند که میزان کافی کلسیم برای افراد زیر ۵۰ سال، ۱۰۰۰ میلی‌گرم در روز و برای افراد بالای ۵۰ سال، ۱۲۰۰ میلی‌گرم در روز است. همچنین، مصرف کافی ویتامین D برای افراد بالای ۵۰ سال باید بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ واحد در روز باشد.»

 

ورزش و نقش آن در پیشگیری از پوکی استخوان

به گزارش ایسنا، دکتر اعظمی با اشاره به اهمیت ورزش در حفظ سلامت استخوان‌ها گفت: «ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی، بالا رفتن از پله، دویدن آهسته، ورزش‌های راکتی و شنا می‌توانند به تقویت استخوان‌ها و پیشگیری از پوکی استخوان کمک کنند.»

 

علائم پوکی استخوان

وی همچنین اشاره کرد که پوکی استخوان در مراحل اولیه علائم خاصی ندارد و اغلب تنها پس از پیشرفت بیماری مشخص می‌شود. از جمله علائم آن می‌توان به درد مفاصل، مشکل در ایستادن و نشستن، کوتاه شدن قد در طول زمان و شکنندگی استخوان‌ها با ضربات کم‌شدت اشاره کرد.

 

در نهایت، دکتر اعظمی بر اهمیت پیشگیری و مداخله زودهنگام در جلوگیری از عوارض پوکی استخوان تأکید کرد و گفت: «با توجه به روند رو به رشد جمعیت سالمند، پیشگیری از پوکی استخوان باید از سنین پایین‌تر آغاز شود تا از مشکلات جدی در آینده جلوگیری شود.»/ فارس

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها