به گزارش صد آنلاین، شکلات منجر به ایجاد آکنه نمیشود. آکنه در اثر غدد چربی بیش از حد فعال ایجاد میشود. غدد چربی غددی میکروسکوپی هستند که به فولیکولهای مو متصل میباشند. وظیفه آنها ترشح روغن پوست (سبوم) است که به منظور ضد آب کردن بدن از ساقه موها عبور کرده و به پوست میرسد. اگر غدد، بیش از حد روغن پوست ترشح کنند، کانال در امتداد ساقه مو مسدود میشود.
در نتیجه، ایجاد روغن پوست و سلولهای مرده در غدد و فولیکول مو رخ میدهد. این توده راکد و مسدود، درست در زیر سطح پوست به باکتریها آلوده میشود و به یک جوش تبدیل خواهد شد. غدد چربی ترشحات خود را در واکنش به مقادیر زیاد هورمونهای جنسی، مانند هورمونهای موجود در دوران بلوغ تسریع میکنند. از این رو دلایل آکنه عبارتند از:
دلایل ایجاد آکنه
۱) میزان هورمونهای جنسی بالا
۲) غدد چربی که به هورمونهای جنسی بیش از حد حساس هستند
۳) وجود باکتریهایی که از این موقعیت استفاده میکنند.
شکلات هیچ تاثیری بر ایجاد آکنه ندارد. بر اساس یک پژوهش که در آن ۶۵ نفر با میزان آکنه متوسط، به دو گروه تقسیم شدند، یک گروه از افراد شکلات میخوردند و گروه دیگر خوراکی که مشابه شکلات بود، اما شکلات در آن وجود نداشت. در آخر، هیچ تفاوتی میان میزان آکنه افراد دو گروه وجود نداشت.
اگرچه شکلات میزان آکنه را افزایش نمیدهد، اما هر چیزی که باعث افزایش سطح هورمونهای جنسی شود، ایجاد جوش را تشدید میکند. به عنوان مثال، استفاده از درمان جایگزینی تستوسترون برای تقویت میزان پایین تستوسترون میتواند آکنه را بدتر کند. در خانم ها، قاعدگی منجر به نوسانات هورمونی میشود و بنابراین میتواند آکنه را بدتر کند. به دلیل سه عامل ترکیب شده برای ایجاد آکنه، درمانهای مختلفی با پرداختن به یک یا بسیاری از این عوامل موثر خواهد بود. برخی از درمانها سطح هورمون جنسی را پایین میآورند، در حالی که برخی دیگر باکتریها را از بین میبرند. همچنین، برخی از درمانها با عریض کردن ساقههای فولیکول برای کاهش انسداد مفید هستند.
با توجه به این توضیحات میتوان گفت مصرف شکلات در افرادی که زمینهی بروز آکنه دارند میتواند به واسطهی تشدید عوامل منجر به بروز جوش و آکنه شود، اما به خودی خود عامل بروز آکنه نخواهد بود. / نمناک