آخرین اخبار
۲۳ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۴

این لبنیات را چرا از قدیم گفتن زیاد نخورید؟

این لبنیات را چرا از قدیم گفتن زیاد نخورید؟
بازدید:۹۱۲
صد آنلاین | قدیم گفته می‌شد «پنیر خوردن زیاد باعث خنگی است.

به گزارش صد آنلاین ،با اینکه پنیر به‌عنوان یکی از خوراکی‌های اصلی وعده صبحانه‌ نقش مهمی در سفره ایرانی‌ها دارد، مدتی است برخی کانال‌های تلگرامی و صفحات اینستاگرامی ادعا می‌کنند که خوردن این لبنیات در نخستین وعده غذایی روز نه‌تنها فایده ندارد که باعث کاهش انرژی، کندی در یادگیری و کاهش تمرکز ذهن هم می‌شود. این ادعا همراه با آن اصطلاح قدیمی که گفته می‌شد «پنیر خوردن زیاد باعث خنگی است»

 

 

 

نگرانی‌هایی را درباره مضر بودن این محصول ایجاد کرده است.

اما متخصصان تغذیه موافق این مسئله نیستند و پنیر را یکی از مواد غذایی پرمصرف و ارزشمند در وعده صبحانه می‌دانند که می‌تواند نقش مهمی در بهبود عملکرد ذهنی و ایجاد احساس سیری داشته باشد.

زهرا امیراولاد، کارشناس تغذیه و رژیم‌درمانی به چند نکته در این‌باره اشاره کرده که در ادامه می‌خوانید.

پروتئین موجود در پنیر برخلاف ادعای رایج، باعث کندی هضم است و قند خون را در سطح متعادل نگه می‌دارد. این ویژگی به تمرکز و کارایی بیشتر در ساعات ابتدایی روز کمک می‌کند.


پنیر به‌خصوص پنیرهای کارخانه‌ای  نه‌تنها در وعده صبحانه مفید است، بلکه ترکیب آن با گردو یا سبزی خوردن، گوجه و خیار، اثربخشی‌اش را افزایش هم می‌دهد.


پنیر حاوی کلسیم است که به سلامت استخوان و دندان کمک می‌کند و به‌دلیل داشتن ویتامین‌های گروهB در سوخت‌وساز بدن و کارکرد سیستم عصبی اثر دارد.


 
زیاده‌روی نکنید

 


امیراولاد البته به ضرر مصرف بالای این خوراکی هم اشاره می‌کند و می‌گوید: «بسیاری از پنیرهای صنعتی موجود در بازار نمک بالایی دارند که مصرف بیش از حدشان می‌تواند برای افراد مبتلا به فشارخون بالا مشکل‌ساز شود.

پنیرهای پرچرب کالری زیادی دارند و اگر بی‌رویه مصرف شوند احتمال افزایش وزن وجود دارد. مصرف پنیرهای کم‌نمک و کم‌چرب به‌ویژه برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی - عروقی یا دارای اضافه وزن توصیه می‌شود.»


او تأکید می‌کند: «اگر پنیری خریداری کردید که شوری بالایی دارد می‌توانید آب نمکش را دور بریزید و هر ۸ تا ۱۲ ساعت یک‌بار آب آن را عوض کنید تا شوری پنیر کاملا گرفته شود. البته آن را به‌مدت طولانی در آب بدون نمک نگهداری نکنید چون احتمال کپک‌زدگی و فاسدشدنش وجود دارد.»/سلامت نیوز

تازه‌ها