آخرین اخبار
۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۴
حکم خواندن نماز با لباس مشکی
بازدید:۱۱۱۹
بسیاری از مراجع تقلید بر این باورند که نماز خواندن با لباس مشکی مکروه است. علت این کراهت، به باور اسلام درباره پوشیدن لباس‌های مشکی بازمی‌گردد، چرا که این رنگ آلودگی‌ها را پنهان می‌کند و با توصیه دین به پاکیزگی و نظافت منافات دارد.
کد خبر : ۱۳۹۱۶۵

به گزارش صدآنلاین، به همین دلیل، استفاده از لباس‌های مشکی به‌ویژه در هنگام نماز مورد پسند نیست.

 

آیات قرآن درباره نماز و پوشش مناسب:
قرآن کریم در آیه‌ای می‌فرماید:
«یا بنی آدم خذوا زینتکم عند کل مسجد»
(ای فرزندان آدم، زینت خود را هنگام حضور در مسجد با خود بردارید).
این زینت می‌تواند به زیبایی ظاهری مانند لباس‌های تمیز و مرتب، یا به زینت‌های معنوی همچون اخلاص و صفای درون اشاره داشته باشد. نقل شده که امام حسن(ع) در هنگام نماز، بهترین لباس‌های خود را می‌پوشیدند و این عمل را ناشی از محبت خدا به زیبایی می‌دانستند.

 

کراهت پوشیدن لباس مشکی در نماز:
لباس‌های مشکی در اسلام به‌عنوان پوششی برای عزا و ماتم شناخته می‌شوند و زینت ظاهری محسوب نمی‌شوند. استفاده از لباس‌های سفید و روشن که نظافت را بهتر نشان می‌دهند و نشاط بیشتری به عبادت می‌بخشند، توصیه شده است.

 

نظر آیت‌الله خامنه‌ای درباره لباس مشکی در نماز و عزاداری:
آیت‌الله خامنه‌ای معتقدند:

  • پوشیدن لباس مشکی در ایام عزاداری اهل بیت (علیهم‌السلام) به‌منظور تعظیم شعائر الهی و اظهار حزن، نه تنها مکروه نیست، بلکه پاداش الهی نیز دارد.
  • در غیر ایام عزاداری، پوشیدن لباس مشکی در نماز (به جز جوراب) مکروه است.
  • کراهت لباس مشکی شامل عبا و چادر نمی‌شود. چادر مشکی بانوان به‌عنوان حجاب برتر اسلامی، ارزش والایی دارد و نماز خواندن با آن بی‌اشکال است.

 

فتوای مراجع تقلید درباره چادر مشکی در نماز:
بیشتر مراجع تقلید از جمله امام خمینی، آیت‌الله مکارم شیرازی، آیت‌الله سیستانی و آیت‌الله بهجت، نماز خواندن زنان با چادر مشکی را بلامانع می‌دانند. چادر به‌عنوان حجاب کامل شرعی و نماد حیا و عفاف، جایگاه ویژه‌ای دارد. امام خمینی تأکید داشتند که زن باید حجاب کامل شرعی خود را با هر لباسی که مناسب است رعایت کند، اما چادر مشکی را به‌عنوان حجاب برتر توصیه کرده‌اند.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها