آخرین اخبار
۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۹
بازدید:۱۴۶
صد آنلاین | استرس و اضطراب از مهم‌ترین عوامل روان‌شناختی پرخوری عصبی هستند.
کد خبر : ۱۳۷۴۳۲

دلیل اصلی پرخوری چیست؟

به گزارش صد آنلاین،  آسیه رضایی نیاسر، روانشناس در گفت‌و‌گو با برنامه «با من بگو» رادیو سلامت در خصوص دلایل اصلی پرخوری عصبی گفت: این اختلال ممکن است ناشی از مشکلات روان‌شناختی، ژنتیکی و متابولیکی باشد.

 

او بیان کرد: در مواقعی که فرد دچار تنش و اضطراب می‌شود، مغز به دنبال راهی برای کاهش این احساسات منفی است و خوردن غذا یکی از راه‌های سریع و دم‌دستی برای بهبود وضعیت روحی است.

 

این روان شناس در ادامه افزود: برخی افراد به دلیل وراثت و اثرات ژنتیکی بیشتر مستعد این اختلال هستند. معدود مواردی نیز وجود دارد که مشکلات متابولیکی مانند مقاومت به انسولین باعث افزایش تمایل به مصرف کربوهیدرات‌ها و شیرینی‌ها می‌شود.

 

او با تاکید بر اینکه نوع تفکر و رفتار افراد در ارتباط با غذا نیز نقش مهمی در بروز پرخوری عصبی دارد، پیشنهاد داد: افرادی که به دلیل شخصیت خود دچار اضطراب و تنش‌های زیاد هستند، حتماً از مشاوره روان‌شناختی و در صورت نیاز دارودرمانی بهره ببرند. همچنین برای افرادی که مشکلات اضطرابی و خلقی دارند، درمان‌های تخصصی مورد نیاز است.

 

رضایی نیاسر با بیان اینکه پرخوری عصبی می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که عمدتاً به مسائل روان‌شناختی و گاه ژنتیکی مرتبط است، تصریح کرد: تغذیه سالم و ورزش منظم می‌تواند به بهبود وضعیت روحی و کاهش پرخوری عصبی کمک کند.

 

او در ادامه گفت: تنش‌ها و اضطراب‌های روحی، مغز را به سمت پرخوری می‌کشانند تا از این حالت ناخوشایند خارج شود. همچنین، مشکلات متابولیکی مانند مقاومت به انسولین نیز می‌توانند باعث افزایش تمایل به مصرف کربوهیدرات‌ها و شیرینی‌ها شود. در کنار این دلایل، نوع تفکر و رفتار افراد در ارتباط با غذا نیز نقش مهمی در بروز پرخوری عصبی دارد.

این روان شناس در پایان توصیه کرد: افرادی که دچار اضطراب و تنش‌های زیاد هستند، از مشاوره روان‌شناختی و در صورت نیاز دارودرمانی بهره ببرند. همچنین، تغذیه سالم و ورزش منظم می‌تواند به بهبود وضعیت روانی و کاهش پرخوری عصبی کمک کند./ سلامت نیوز

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها