به گزارش صد آنلاین، وحید اسلامی، دبیر اجرایی هشتمین کنگره بینالمللی نارسایی قلب ایران، در مراسم افتتاحیه این کنگره در دانشگاه شهید بهشتی تهران با اشاره به ارتباط خطرناک دیابت و نارسایی قلبی گفت: «حدود ۴۰ درصد از مبتلایان به نارسایی قلبی، دیابت دارند و این بیماران دو تا پنج برابر بیشتر از افراد غیر دیابتی در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و نارسایی قلب قرار دارند.»
اسلامی از روند افزایشی ابتلا به دیابت در ایران ابراز نگرانی کرد و افزود: «هماکنون بیش از ۷ میلیون ایرانی به دیابت مبتلا هستند و ۱۵ تا ۱۸ درصد از بزرگسالان کشور نیز در مرحله پیشدیابت قرار دارند. این موضوع هشداردهنده است زیرا اگر بیماران دیابتی مراقبتهای لازم را نداشته باشند، ممکن است تا ۳۰ درصد از آنها طی ۱۰ سال به بیماریهای قلبی مبتلا شوند.»
دبیر اجرایی کنگره نارسایی قلب با تأکید بر نقش سبک زندگی در شیوع بیماریهای قلبی، گفت: «غذاهای ناسالم، کمتحرکی و مصرف دخانیات از مهمترین دلایل ابتلا به نارسایی قلبی و دیابت در کشور هستند. همچنین فشارخون کنترل نشده یکی دیگر از عوامل اصلی خطر است.»
وی همچنین به تأثیر آلودگی هوا بر بیماریهای قلبی عروقی اشاره کرد و افزود: «آلودگی هوا با ذرات معلق و گازهای سمی میتواند به شدت خطر ابتلا به نارسایی قلبی را افزایش دهد. در شهرهایی که آلودگی هوا در حد بالاست، به ویژه در روزهایی که شاخص آلودگی به سطح خطرناک میرسد، مراجعه به بیمارستانها به علت مشکلات قلبی تا ۳۰ درصد افزایش مییابد.»
اسلامی تأکید کرد که آلودگی هوا و بیماریهای قلبی ارتباطی مستقیم و علمی دارند و افزود: «در شهرهای بزرگ و صنعتی، کاهش آلودگی هوا میتواند نقش مهمی در کاهش شیوع نارسایی قلبی ایفا کند. همچنین آگاهیبخشی به عموم مردم و پزشکان در این زمینه ضروری است.»
این کنگره که با حمایت انجمن جهانی نارسایی قلب و انجمن نارسایی قلب اروپا برگزار میشود، به مدت سه روز از ۷ تا ۹ آذر در دانشگاه شهید بهشتی تهران ادامه خواهد داشت. در این رویداد علمی، متخصصان داخلی و خارجی در زمینههای مختلف پزشکی از جمله جراحی قلب، داروسازی و بیهوشی حضور دارند و جدیدترین دستاوردها و تجهیزات درمانی نارسایی قلب در نمایشگاهی جانبی به نمایش گذاشته میشود.
ایرنا