آخرین اخبار
۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۸
بازدید:۲۱۶
صد آنلاین | مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که خواب‌آلودگی مفرط در طول روز و عدم اشتیاق به فعالیت‌های روزانه ممکن است با یک وضعیت پیش‌دمنیایی مرتبط باشد که به دمانس منتهی می‌شود.
کد خبر : ۱۲۵۸۷۸

خواب‌آلودگی در طول روز ممکن است علامت هشدار اولیه زوال عقل باشد

به گزارش صد آنلاین، مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که خواب‌آلودگی مفرط در طول روز و عدم اشتیاق به فعالیت‌های روزانه ممکن است با یک وضعیت پیش‌دمنیایی مرتبط باشد که به دمانس (زوال عقل) منتهی می‌شود.
 


یک مطالعه جدید خواب‌آلودگی در طول روز و بی‌انگیزگی در انجام فعالیت‌های روزانه را با یک وضعیت پیش‌دمنسی که به دمانس منتهی می‌شود، مرتبط کرده است.

• این وضعیت که به نام «سندروم ریسک شناختی حرکتی» شناخته می‌شود، با کاهش سرعت پیاده‌روی و مشکلات حافظه همراه است.
• شناسایی و درمان اختلالات خواب در مراحل اولیه زندگی بسیار مهم است تا از تاثیرات منفی آن بر سلامتی جلوگیری شود.
 
افراد مسن‌تری که در طول روز برای بیدار ماندن مشکل دارند و انگیزه کمی برای انجام فعالیت‌های روزانه دارند، ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به «سندروم ریسک شناختی حرکتی» باشند که می‌تواند منجر به دمانس شود، طبق مطالعه جدیدی که در این زمینه انجام شده است.
 
در این تحقیق، محققان داده‌های ۴۴۵ بزرگسال با میانگین سنی ۷۶ سال و بدون سابقه دمانس را بررسی کردند. در ابتدای مطالعه، شرکت‌کنندگان پرسش‌نامه‌های مفصلی در مورد مشکلات خواب خود تکمیل کردند. این پرسش‌نامه‌ها شامل مشکلاتی مانند سختی در خوابیدن، بیدار شدن در شب، احساس دمای نامناسب برای خواب و مصرف دارو‌های خواب‌آور بود. همچنین خواب‌آلودگی در طول روز و تأثیر آن بر توانایی انجام فعالیت‌های روزانه و بی‌انگیزگی برای انجام کار‌ها نیز ارزیابی شد.
 
بر اساس نتایج این ارزیابی‌ها، ۴۲ نفر با «سندروم ریسک شناختی حرکتی» شناسایی شدند، که با کاهش سرعت پیاده‌روی و مشکلات حافظه همراه است. پس از تقریباً سه سال پیگیری، ۳۶ نفر دیگر به این سندروم مبتلا شدند. نتایج نشان می‌دهد که افرادی که خواب‌آلودگی مفرط و عدم انگیزه برای فعالیت‌های روزانه داشتند، بیش از ۳ برابر بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به سندروم ریسک شناختی حرکتی بودند.
 
دکتر ویکتوار لروی، نویسنده اصلی مطالعه، در این‌باره گفت: «مطالعه ما نشان می‌دهد که خواب چقدر برای حفظ سلامت مغز اهمیت دارد. مشکلات خواب که بر بیداری در طول روز تاثیر می‌گذارد، بیشترین ارتباط را با ریسک شناختی در آینده دارند.»
 
هرچند این مطالعه به‌طور خاص برای اثبات اینکه خواب‌آلودگی یا بی‌انگیزگی چگونه می‌تواند باعث سندروم ریسک شناختی حرکتی شود طراحی نشده است، اما اهمیت آن در شناسایی و درمان اختلالات خواب در مراحل اولیه زندگی آشکار است. دکتر گلن فینی، استاد نورولوژی دانشگاه گیزینگر در ایالت پنسیلوانیا، تأکید کرد که خواب ناکافی می‌تواند با مشکلاتی مانند بیماری قلبی، افسردگی، چاقی و سکته مغزی همراه باشد که همگی می‌توانند ریسک سندروم ریسک شناختی حرکتی را افزایش دهند.
 
دکتر ماری-پی‌یر سنت-آنج، متخصص تغذیه و مدیر مرکز تحقیقات خواب و دایره‌الزمانی در دانشگاه کلمبیا، پیشنهاد کرد که شناسایی علت اصلی مشکلات خواب می‌تواند به درمان مؤثر آن کمک کند. او پیشنهاد داد که عواملی مانند سر و صدا، دما یا نور محیط خواب می‌تواند بر کیفیت خواب تأثیرگذار باشد و بهتر است که محیط خواب مناسب ایجاد شود.

نکات برای بهبود خواب شبانه

برای بهبود کیفیت خواب، دکتر کریستین کنتسون از دانشگاه نورث‌وسترن پیشنهاد می‌کند که افراد زمان ثابتی برای خوابیدن و بیدار شدن تعیین کنند و محیط خواب خود را تاریک و ساکت نگه دارند. اگر کسی همچنان خواب خوبی ندارد، به ویژه اگر خر و پف می‌کند، باید به پزشک خود مراجعه کند تا احتمال ابتلا به اختلالات خواب بررسی شود./ آفتاب‌‌نیوز

 
 
اشتراک گذاری:
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها