به گزارش صد آنلاین، این نوع دردها دلایل متنوعی دارند و ما چندین نمونه از آنها را برایتان نام برده ایم.
۱. مسومیت غذایی: مسومیتهای غذایی که در نتیجه باکتری هابه وجود میآیند، به دردهای معده، اسهال و استفراغ منجر میشوند. حتی در موارد نادر مشاهده شده است فرد در نتیجه باکتریهای غذای مسموم جان خود را از دست داده است. نشانههای مسمومیت غذایی یک تا دو روز در بدن باقی میمانند.
۲. عوارض جانبی دارو: تقریبا همه داروها عوارض جانبی دارند که یکی از آنها دردهای شکمی است. برخی از داروها همچون آنهایی که برای جلوگیری از پوکی استخوان هستند، میتواند باعث دردهای شکمی بشوند. ایبوپروفن و آسپرینها نیز ممکن است ورم معده و یا حتی زخم معده را موجب بشوند.
۳. آماس لوزالمعده: تورم لوزالمعده میتواند باعث ایجاد سوزش در معده و شکم بشود. حتی برخی از بیماران در نتیجه این ورم، دردی را متحمل میشوند که از پشت کمرشان تیر میکشد.
بهتر است بیمار در این حالت به کمر دراز بکشد تا درد، حالت تهوع و استفراغ کاهش پیدا کنند.
۴. رفلاکس: رفلاکس یا به اصطلاح ترش کردن معده باعث ایجاد درد در بالای معده و پایین سینه میشود. وقتی دریچهای که معده را از مری جدا میکند، ضعیف عمل کند غذا و اسیدهای معده از معده وارد مری میشوند و فرد سوزش شدیدی را در ناحیه زیر سینه احساس میکند که بسیار ناراحت کننده است.
درست غذا نخوردن یا مصرف غذاهای نامناسب (چرب) میتواند موجب ایجاد رفلاکس شود. برای برطرف کردن آن همیشه مراقب نوع غذایی که میل میکنید باشید. داروهای خنثی کننده اسید یا بلوکه کننده H ۲ هم میتوانند در کم کردن این درد موثر باشند.
۵. حساسیت به لاکتوز: در سراسر جهان مردم بسیاری هستند که به لاکتوز شیر حساسیت دارند. این حساسیت میتواند منجر به دردهای معده، نفخ شکم، اسهال، و هضم نشدن غذا بشود. برای درمان یا پیشگیری از این درد باید مصرف لبنیات و به ویژه شیر و پنیر را ترک کنید.
۶. سنگ کیسه صفرا: صفرا یک عضو کوچک بدن است که زیر کبد قرار دارد و ممکن است سنگساز باشد. این سنگها میتوانند موجب دردهای شکمی بشوند و راه رودهها را مسدود کنند و نتیجه آن دردی است که بیمار متحمل میشود. درد کیسه صفرا در سمت راست و بالای شکم احساس میشود و بیشتر پس از مصرف غذاهای چرب سراغ بیمار میآید.
۷. دیورتیکول: بیماری دیورتیکول یا در نتیجه تورم آماس دیورتیکول یا کیسههایی است که در روده بزرگ وجود دارند. نشانههای این بیماری شامل گرفتگی عضلات شکم است که شاید در واکنش به آنتی بیوتیک انجام شود. رژیمهای غذایی که فیبر زیادی دارند میتوانند کمک کننده باشند. در انواع بسیار شدید این درد میتواند شامل آبسه، خونریزی و حتی ایجاد حفره بشود که باید آن را جراحی کرد.
۸. حساسیت به گلوتن: برخی از مردم به گلوتن واکنشهای بدی نشان میدهند. گلوتن در گندم و دانه چاودار موجود است. حالت شدید حساسیت به گلوتن، بیماری سلیاک نام دارد.
گلوتن موجب آسیب دیدن روده کوچک و مانع از عملکرد درست آن میشود. در این حالت روده نمیتواند مواد غذایی را جذب کند. سلیاک میتواند منجر به نفخ و دردهایی همچون خستگی عمومی بدن میشود.
عدم توانایی روده کوچک در جذب مواد غذایی به استفراغ، کاهش وزن و حتی سوء تغذیه منجر میشود.
۹. بیماری تیروئید: با اینکه غده تیروئید در گلو قرار دارد، اما میتواند موجب درد معده و شکم بشود. تیروئید پرکار موجب ترشح هورمون زیادی میشود که توسط فرایند هضم تشدید میشود و منجر به دردهای شکمی میشود. تیروئید کم کار هم موجب کاهش روند هضم میشود و به تولید گاز و ایجاد نفخ منجر میشود.
۱۰. انگل: هیچ فردی دوست ندارد تصور کند دردهای شکم و معده او در نتیجه وجود کرم و انگل در بدن او است. اما این مساله میتواند حقیقت داشته باشد و انواع و اقسام کرم و انگل وجود دارند که به واسطه استخر یا آب رودخانه و دریا یا در نتیجه نوشیدن آبهای تصفیه نشده وارد بدن و باعث دل درد شدید، دل پیچه، اسهال و استفراغ میشوند.
۱۱. آپاندیس: افرادی که آپاندیس دارند به طور ناگهان دردی شدید در سمت راست شکم خود احساس میکنند که باید فرد را فورا به بیمارستان رساند.
این بیماری بیشتر در کودکان و جوانان شایع است. اگر آپادنیس برداشته نشود میتواند منجر به مرگ بیمار بشود.
۱۲. زخم معده: زخم معده یکی از رایجترین دردهای شکمی است. این درد اصولا در قسمت نیمه بالایی شکم فرد ایجاد و معمولا هم پس از غذا دردش شدیدتر میشود. افرادی که دچار زخم معده هستند ممکن است حتی نیمههای شب در اثر درد معده از خواب بی خواب شوند.
برای درمان این بیماری از انواع آنتی بیوتیکها استفاده میشود.
۱۳. استفاده بیش از اندازه آدامسهای بدون قند: اگر بیش از اندازه سوربیتول استفاده کنید دچار دل درد و اسهال خواهید شد. این ماده در آدامسهای بدون قند زیاد موجود است. شاید جالب باشد بدانید، خانمی ۲۱ ساله به دلیل جویدن روزانه ۱۶ آدامس بدون قند، به طور ناگهانی ۵ کیلوگرم از وزن خود را از دست داد و دچار دردهای شدید معده و اسهال شد.
۱۴. استرس: استرس منجر به سردرد، فشار خون بالا، بی خوابی و دردهای معده و شکم میشود. افسردگی نیز با گوارش و دردهای شکمی رابطه مستقیم دارد. بنابراین، اگر به طور دایم از درد معده در عذاب هستید شاید دلیل آن اضطرابهای شدید باشد. باید سعی کنید تا حد امکان به مسایلی که در زندگی پیش میآیند اهمیت ندهید.
۱۵. ورم روده: ورم روده در روده بزرگ یا کوچک ایجاد و باعث درد در ناحیه شکم فرد میشود. این بیماری میتواند خطرناک و با خونریزی روده یا اسهال همراه باشد.
دردهای شکمی خود را جدی بگیرید، زیرا خونریزی و التهاب روده میتواند به بیماریهای خطرناکتر منجر شود.
۱۶. سندروم حساسیت روده: این بیماری با درد زیاد همراه است و گاهی سالها ادامه دارد. البته همچون ورم روده با خونریزی یا اسهال همراه نیست. خانمها بیشتر از مردها به این بیماری دچار میشوند.
۱۷. سرطان: شاید کمی غیرمعمول به نظر برسد، اما سرطان نیز میتواند یکی از دلایل دردهای ناحیه شکم باشد. سرطان میتوان در کبد، پانکراس، معده، کیسه صفرا به وجود بیاید و باعث درد شود.