۲۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۵:۳۰
علائم فشار خون + بهترین روش ها برای کاهش فشار خون
بازدید:۳۷۷
به گزارش صد آنلاین | راهکارهای طبیعی برای کاهش فشارخون وجود دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره شده است، با صد آنلاین، همراه باشید.
کد خبر : ۱۱۲۷۳۱

به گزارش صد آنلاین،  فشار خون (به انگلیسی: Blood pressure) به مقدار فشاری گفته می‌شود که توسط خون در جریان، به دیوارهٔ رگ‌ها وارد می‌آید و یکی از علائم حیاتی است. فشار یک مفهوم فیزیکی است، مقصود از فشار اشاره به «قدرت» یک مایع متحرک است. فشار خون در نواحی نزدیک قلب، بیشتر و نسبت فاصله گرفتن از قلب کم‌تر می‌شود.


فشار خون با جریان یافتن به شاهرگ‌ها زیاد و به رگ‌ها کم می‌شود. اصولاً فشارخون در بخش‌های مختلف سیستم گردش خون متفاوت است. معمول‌ترین روش اندازه‌گیری فشار خون به‌وسیله فشارسنج است که با استفاده از ارتفاع جیوه برای اندازه‌گیری فشار خون در حال چرخش در رگ‌ها استفاده می‌کند. با این‌که خیلی از فشارسنج‌های فعلی دیگر از جیوه استفاده نمی‌کنند، ولی فشار خون هنوز در تمام دنیا با mmHg یا میلی‌متر جیوه اندازه‌گیری می‌شود.

در ملاقاتی که با پزشکتان دارید وضعیت کنونی‌تان را از دکتر بپرسید: فشارخون، کلسترول، قند خون، دور کمر و شاخص توده بدنی اطلاعاتی هستند که باید در مورد آن‌ها دقیقاً بدانید تا در ملاقات بعدی با پزشک، روند درمانتان را بررسی کنید.

از مشاور کاهش وزن کمک بگیرید

اگر فشارخون بالا یا دیابت دارید می‌توانید از مشاور تغذیه یا مشاور کاهش وزن و تناسب اندام کمک بگیرید. کاهش وزن موجب کاهش فشار خونتان نیز می‌شود.

از تنهایی بیرون بیایید

احساس تنهایی کردن می‌تواند ریسک بیماری‌های قلبی را 29 درصد بالا ببرد. می‌توانید عضو گروه‌ها و کلوپ‌ها شوید و اوقات بیشتری را در میان جمع و مشغول باشید.


 

بیشتر میوه و سبزی بخورید

اگر مصرف میوه و سبزی‌تان را به بیشتر از دو وعده در روز افزایش دهید، احتمال اینکه در اثر بیماری قلبی از بین بروید را واقعاً پایین می‌آورید. اما اینکه سبزیجات را چگونه می‌پزید هم مهم است چون حرارت زیاد ویتامین‌ها و مواد مغذی را نابود می‌کند. سعی کنید سبزیجات را خام مصرف کنید، یا فقط کمی حرارت دهید و با روغن زیتون میل کنید.

غذاهایتان را تند کنید

یک خبر خوب برای آن‌هایی که عاشق غذاهای تند هستند: فلفل دوست‌ها روزانه 2500 میلی‌گرم کمتر نمک مصرف می‌کنند و نسبت به آن‌هایی که طعم‌های ملایم‌تر را ترجیح می‌دهند فشارخون پایین‌تری دارند. محققان عقیده دارند غذاهای تند می‌توانند شما را نسبت به طعم و شوری نمک حساس کنند و باعث بشوند کمتر نمک بخورید.

بیشتر ماست بخورید

پنج بار در هفته ماست خوردن منجر به کاهش 30 درصدی احتمال سکته قلبی در میان زنان دچار فشارخون می‌شود. کلسیم موجود در لبنیات کمک می‌کند فشارخونتان پایین بیاید و غذاهای تخمیر شده مثل ماست می‌توانند از سفتی رگ‌ها کم کنند.

فلفل دوست‌ها روزانه 2500 میلی‌گرم کمتر نمک مصرف می‌کنند و نسبت به آن‌هایی که طعم‌های ملایم‌تر را ترجیح می‌دهند فشارخون پایین‌تری دارند

هنرمند درونتان را بیرون بکشید

خلق یک اثر هنری چه نقاشی باشد و چه مجسمه سازی می‌تواند به میزان قابل توجهی از هورمون‌های استرستان که ریسک فشارخون بالا را افزایش می‌دهند کم کند. توجه و تمرکز شما روی هنری که به آن مشغولید، حواس شما را از عوامل اضطراب برانگیز پرت می‌کند.

بیشتر پروتئین مصرف کنید

افرادی که بیشتر از بقیه پروتئین می‌خورند، 40 درصد کمتر در معرض فشارخون بالا هستند. اگر گوشت مصرف می‌کنید آن را زیادی نپزید چون یافته‌ها نشان می‌دهد افرادی که استیک‌های کاملاً پخته شده می‌خورند بیشتر احتمال دارد دچار فشارخون بالا شوند.

بیشتر به دل طبیعت بزنید

«کمی طبیعت گردی» دارویی است که شاید پزشکتان هم تجویز کند. در هفته حداقل نیم ساعت در طبیعت سپری کنید، در فضای سبزی که بتواند فشارخونتان را واقعاً پایین بیاورد.

علائم فشار خون بالا

فشار خون بالا به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می‌گردد. در دسته اول علت فشار خون بالا مشخص نمی‌باشد و به صورت اولیه ایجاد شده‌است. آفت و تاول زدن مخاط دهان، هنگام بالا رفتن فشار خون در بعضی افراد دیده شده. در فشار خون ثانویه افزایش فشار خون به دنبال یک بیماری دیگر اتفاق می‌افتد و آن بیماری را می‌توان به عنوان علت افزایش فشار خون در نظر گرفت که در صورت کنترل بیماری اصلی، پرفشاری خون نیز به صورت مناسب تری کنترل می‌گردد.

افرادی که مبتلا به فشار خون بالای اولیه هستند، ممکن است سال‌ها بدون علامت باشند و از بیماری خود اطلاعی نداشته باشند و زمانی متوجه بیماری خود می‌گردند که دچار علائم (مثل سردرد، تاری و اختلال دید، درد قفسه سینه، سرگیجه و تنگی نفس به هنگام فعالیت) می‌شوند که در واقع این علایم عوارض فشار خون بالاست، لذا تنها راهی که می‌توان در زمان مناسب به آن پی برد، اندازه‌گیری دوره‌ای و منظم فشار خون به وسیله دستگاه فشارسنج است.

نویسنده:
نبوی نبوی
اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها