آخرین اخبار
۱۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۳
بهترین راه پیشگیری از هپاتیت را بدانید
بازدید:۲۹۱
صد آنلاین | واکسن ها مواد آماده سازی شده بیولوژیکی هستند که در برابر بیماری های خاص، ایمنی ایجاد می کنند. وقتی واکسن دریافت می کنید، بدن شما آنتی بادی هایی تولید می کند که اگر در آینده در معرض ویروس قرار بگیرید، ویروس را می شناسند و با آن مبارزه می کنند.
کد خبر : ۱۱۰۶۴۲

به گزارش صد آنلاین، دکتر میترا مولائی نژاد متخصص سلامت جنسی و باروری نوشت: هپاتیت یک عفونت ویروسی است که باعث التهاب کبد می شود و می تواند منجر به مشکلات سلامتی جدی مانند سیروز کبدی، سرطان کبد و نارسایی کبد شود. انواع مختلفی از ویروس های هپاتیت وجود دارد که شایع ترین آن ها هپاتیت A، B و C است. واکسیناسیون نقش مهمی در پیشگیری از هپاتیت A و B ایفا می کند و به طور قابل توجهی گسترش این عفونت ها را کاهش می دهد. با این حال، هنوز چالش هایی برای دستیابی به کنترل جهانی هپاتیت وجود دارد.


نحوه عملکرد واکسیناسیون

واکسن ها مواد آماده سازی شده بیولوژیکی هستند که در برابر بیماری های خاص، ایمنی ایجاد می کنند. وقتی واکسن دریافت می کنید، بدن شما آنتی بادی هایی تولید می کند که اگر در آینده در معرض ویروس قرار بگیرید، ویروس را می شناسند و با آن مبارزه می کنند. برای هپاتیت، واکسن های مؤثری برای هپاتیت A و B وجود دارد. این واکسن ها بی خطر هستند و میلیون ها نفر در سراسر جهان آن ها را با موفقیت دریافت کرده اند.

 

 

واکسیناسیون در برابر هپاتیت A

هپاتیت A معمولاً از طریق مصرف غذا یا آب آلوده منتقل می شود. واکسن هپاتیت A بسیار مؤثر است و معمولاً در دو دوز به فاصله شش ماه تجویز می شود. این واکسن در جلوگیری از شیوع بیماری، به ویژه در مناطقی که بهداشت ضعیفی دارند، بازی را تغییر داده است. از زمان معرفی واکسن هپاتیت A، تعداد عفونت های جدید در سطح جهان کاهش چشمگیری داشته است.

 

 

واکسیناسیون هپاتیت B

هپاتیت B عفونت جدی تری است که می تواند از طریق خون و مایعات بدن منتقل شود. واکسن هپاتیت B در سه تا چهار دوز در مدت شش ماه تجویز می شود. دریافت این واکسن برای نوزادان بسیار مهم است، زیرا در صورت ابتلا در سنین پایین در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به هپاتیت مزمن قرار دارند. به لطف برنامه های گسترده واکسیناسیون، بروز هپاتیت B به طور قابل توجهی کاهش یافته است، به ویژه در کشورهایی که واکسن بخشی از برنامه ایمن سازی معمول برای کودکان است.

 

 

چالش های فعلی درمورد واکسیناسیون هپاتیت

باوجود موفقیت برنامه های واکسیناسیون هپاتیت A و B، چالش های متعددی در مبارزه با هپاتیت باقی مانده است.

  • فقدان واکسن برای هپاتیت C : برخلاف هپاتیت A و B، در حال حاضر هیچ واکسنی برای هپاتیت C وجود ندارد. این ویروس عمدتاً از طریق تماس خونی ، اغلب از طریق استفاده از سوزن های مشترک یا سایر تجهیزات برای تزریق مواد مخدر منتقل می شود. اگرچه درمان های هپاتیت C به طور چشمگیری بهبود یافته است، پیشگیری با واکسن، یک نیاز برآورده نشده باقی مانده است.
  • دسترسی به واکسن: در بسیاری از کشورهای کم درآمد، دسترسی به واکسن به دلیل هزینه، نبود زیرساخت های مراقبت های بهداشتی و بی ثباتی سیاسی محدود است. اطمینان از دسترسی همه افراد، صرف نظر از محل زندگی شان، به واکسن های هپاتیت برای سلامت جهانی بسیار مهم است.
  • اجتناب از واکسن زدن به دلیل اطلاعات غلط: متاسفانه در برخی از نقاط جهان، انتشار اطلاعات نادرست درباره واکسیناسیون و تردید دسته ای از مردم، موانع قابل توجهی برای دستیابی به پوشش بالای واکسیناسیون ایجاد می کند. پرداختن به این نگرانی ها از طریق کمپین های آموزشی و بهداشت عمومی برای بهبود نرخ واکسیناسیون ضروری است.
  • آگاهی و آموزش: بسیاری از مردم هنوز از خطرات مرتبط با هپاتیت و مزایای واکسیناسیون بی اطلاع هستند. برای تشویق افراد بیشتر به واکسینه شدن، تلاش های بیشتری در آموزش عمومی و کمپین های آگاهی لازم است.

 

 

نتیجه گیری

واکسیناسیون نقش اساسی در پیشگیری از هپاتیت به ویژه هپاتیت A و B ایفا کرده و تعداد عفونت های جدید را در سطح جهانی به میزان قابل توجهی کاهش داده است. با این حال، چالش هایی مانند فقدان واکسن هپاتیت C، دسترسی محدود به واکسن ها در برخی مناطق، تردید درباره دریافت واکسن و سطح آگاهی پایین تعدادی از مردم باید مورد توجه قرار گیرد. با ادامه سرمایه گذاری در برنامه های واکسیناسیون، بهبود دسترسی به مراقبت های بهداشتی و آموزش مردم، می توانیم به جهانی نزدیک تر شویم که در آن هپاتیت دیگر یک مشکل عمده بهداشت عمومی نیست.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها