آخرین اخبار
۱۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۷
بازدید:۷۱۰۷
قانون طلاق در طول تاریخ تغییراتی زیادی کرده است. طلاق دارای انواع مختلفی بوده که در قانون از آن‌ها نام برده شده؛یکی از آن‌ها طلاق از طرف زن است.
کد خبر : ۱۰۴۱۵۶
 

به گزارش صد آنلاین ، یکی از سؤالاتی که بسیاری از افراد از ما می‌پرسند آن است که قانون جدید طلاق از طرف زن چه می‌گوید؟ و آیا طلاق برای زنان راحت‌تر شده است یا خیر؟ 

شرایط طلاق به درخواست زوجه

یکی از دعاوی مهم و پیچیده خانوادگی، طلاق است. پیچیدگی این نوع دعوا از این جهت است که قانون‌گذار ما برای حفظ کیان خانواده شرایط طولانی و سختی را برای صدور حکم طلاق زوجین در نظر گرفته است.

یکی از این تشریفات موکول شدن صدور حکم طلاق به صدور گواهی عدم امکان سازش است. گواهی عدم امکان سازش بعد از این‌که داوران در دادگاه رای بر عدم تفاهم میان زوجین دادند، صادر خواهد شد.

قبل از وقوع طلاق طبق قانون جدید حمایت خانواده، باید تکلیف مسایل مالی زوجین مشخص شود. بعد از تعیین تکلیف در این خصوص، طلاق منوط به برآورده کردن این تکالیف مالی خواهد بود.

در حال حاضر مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش سه ماه است.نکته این است که با انقضای مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش، کلیه توافقات طرفین بلااثر خواهد بود.

قانون جدید طلاق از طرف زن به چه صورت است؟

در قانون به‌صراحت بیان شده است که حق طلاق با مرد است. به همین جهت گرفتن طلاق از طرف زن دشوارتر از طلاق از طرف مرد به نظر می‌رسد؛ بنابراین اگر طلاق از طرف زن خواسته شده باشد در مقایسه با حالتی که دادخواست طلاق از طرف مرد ارسال می‌شود، زمان بیشتری طول کشیده و زن باید زمان زیادی را سپری کند.

در قانون جدید طلاق از طرف زن زوجه باید برای طلاق دلایل محکمه پسندی را به دادگاه ارائه کند. به بیان دیگر قانون‌گذار تلاش کرده تا به زن درصورتی‌که ادامه زندگی واقعاً برای او مشقت‌بار شده است، حق طلاق بدهد و اگر امیدی به زندگی است زوجین به زندگی خود برگردند.

طبق قانون جدید طلاق از طرف زن مراجعه زوجه به دفتر خدمات الکترونیک قوه قضائیه و سپس شرکت در جلسات مشاوره الزامی بوده و در نهایت بعد از وصول نظریه‌های صادره در شعبه ارجاع پرونده، حالا به دادخواست زن مبنی بر طلاق رسیدگی می‌شود.

اگر مرد راضی به طلاق‌دادن زن نباشد، دادگاه باتوجه‌به علت، سند، مشکلات و خطراتی که مرد برای زن ایجاد کرده است، می‌تواند طبق ماده 1130 قانون مدنی حکم طلاق زن را صادر کند.

طبق قانون جدید طلاق از طرف زن زوجه‌ای که بخواهد از همسر خود جدا شود باید دلایل مشخص و قابل‌قبولی به دادگاه ارائه کرده؛ زیرا در این صورت با مخالفت مرد روبه‌رو شده و بدون توافق او نمی‌تواند اقدام کند؛ یعنی اگر زندگی مشترک برای زن غیرقابل‌تحمل باشد او باید مطابق قانون، اسناد و مدارک و ادله محکمه‌پسند و کافی برای تقصیر مرد به دادگاه ارائه کرده و به دادگاه ثابت کند که ادامه زندگی برایش سخت و غیرقابل‌تحمل شده و دارای عسروحرج در این زندگی است.

تغییرات قانون جدید طلاق از طرف زن در گذر زمان

قوانین طلاق از فقه شیعه و سیره اهل‌بیت (ع) گرفته شده است. در سال 1313 برای اولین بار قوانین مدون و منسجمی در رابطه با طلاق ارائه شده و به تصویب مجلس شورای ملی نیز رسید.

سپس در سال 1346 قانون حمایت از خانواده به تصویب رسید و اختیارات مرد در زمینه طلاق محدودتر شد. طبق این قانون از دادگاه‌ها خواسته شد که فقط در مواقع و در شرایط خاصی به خواسته زوجین برای طلاق، گواهی عدم امکان سازش صادر کنند.

در سال 1353 طرحی تصویب شد که طبق آن حق مطلق مرد برای طلاق زن لغو شده و بعد از آن هر یک از زوجین می‌توانند با مراجعه به دادگاه برای گرفتن طلاق مراحل خاصی را پیگیری کند.

در سال 1381 نیز آخرین تغییرات در قانون طلاق ایران شکل گرفت و اصلاحیه‌ای در آن انجام شد. طبق این اصلاحیه قانون طلاق و بنا بر ماده 1133 قانون مدنی مقرر شد که مرد می‌تواند با رعایت شرایط تعیین شده در این قانون با مراجعه به دادگاه، درخواست طلاق زن را ارائه کند.

همچنین در اصلاحیه قانون جدید طلاق از طرف زن بیان شده است که زن می‌تواند در صورت داشتن دلایل محکمه‌پسند درخواست طلاق کند. این دلایل می‌تواند عدم رعایت شروط 12 گانه نکاح از طرف مرد یا عواملی باشد که زن را دچار عسر و حرج کرده است.

در نهایت قانون جدید طلاق از طرف زن چه می‌گوید؟

قانون جدید طلاق از طرف زن می‌گوید که طبق ماده بیست و دوم قانون حمایت از خانواده، اگر مهریه زوجه بیش از 110 عدد سکه باشد، پرداخت آن مشروط به تمکن مالی زوج است. میزان مهریه متعارف در این قانون، 110 سکه بهار آزادی است. نه بیش تر.

 
اشتراک گذاری:
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها