آلوئهورا شاید یکی از پرمصرفترین داروهای گیاهی برای بیماریهای موضعی پوست محسوب شود. یکی از دلایل مهم پرطرفدار بودن این گیاه، بافت ژل مانند آن است که میتواند به عنوان درمان کننده پوست. التیام بخش در بسیاری از مواد استفاده شود. در واقع، ممکن است در گذشته حتی از آلوئهورا برای آفتاب سوختگی، بریدگی های جزئی یا ساییدگی های کوچک استفاده کرده باشید.
علیرغم قدرت خاصیت درمانی آن، ممکن است از خود بپرسید که آیا استفاده از آن برای پوست صورت مفید است؟ در ادامه ۹ تا از شگفتانگیزترین خواص آلوئهورا برای پوست را به شما معرفی خواهیم کرد.
بافت ژل مانند آلوئهورا که داخل برگ آن قرار دارد، هم استفاده از آن را راحتتر کرده است و هم خاصیت التیامبخش فوقالعادهای دارد که نباید از آن غافل شد. در ادامه برخی از مهمترین خواص آلوئهورا برای پوست بررسی خواهیم کرد. توجه داشته باشید اگر با یک بیماری مزمن پوستی سروکار دارید، بهتر است قبل از استفاده از این گیاه روی پوست صورتتان با متخصص پوست خود مشورت کنید.
برای سوختگیهای جزئی، ژل آلوئهورا را تا سه بار در روز روی ناحیه آسیب دیده بمالید. خاصیت ژل مانند و خنک کنندگی این گیاه باعث میشود تا علائم سوختگی خیلی زود التیام یابند.
از جمله دیگر خواص آلوئهورا برای پوست، بهبود آفتاب سوختگی است. مصرف مرتب آلوئهورا روی نواحی آفتاب سوخته میتواند تأثیر فوقالعادهای داشته باشد. همچنین این گیاه با آبرسانی پوست از پوستهپوسته شدن و خشکی بیش از حد پوست بعد از آفتاب سوختگی جلوگیری میکند. توجه داشته باشید که این گیاه از آفتاب سوختگی جلوگیری نمیکند و تنها عوارض این مشکل را کاهش میدهد. بنابراین استفاده از کرم ضد آفتاب قبل از قرار گرفتن در معرض نور خورشید ضروری است.
اگر چانه یا پیشانیتان دچار ساییدگی شده، میتوانید برای تسکین سریع درد و سوزش، آلوئهورا را روی آن ناحیه بمالید. سه بار در روز استفاده کنید تا تأثیر بینظیر آن را ببینید.
اگر همیشه از پماد نئوسپورین برای درمان بریدگی و زخمهای جزئی استفاده میکنید، به جای آن آلوئهورا را امتحان کنید. ساختار مولکولی این گیاه به بهبود سریع زخمها کمک میکند و با تقویت کلاژن و مبارزه با باکتریها، جای زخم را به حداقل میرساند. حداکثر سه بار در روز استفاده شود.
ژل آلوئهورا به راحتی جذب میشود و برای پوستهای چرب ایده آل است. با این حال، میتواند به آبرسانی پوست خشک نیز کمک کند. پس از حمام کردن مقداری از ژل آلوئهورا را روی پوست خود بمالید و بعد از آن که جذب شد، مرطوب کننده همیشگی خود را استفاده کنید. این کار باعث آبرسانی بیشتر پوست و مرطوب ماندن آن در طول روز میشود.
بر خلاف آفت دهان، تبخال در قسمت بیرونی دهان ایجاد میشود. آلوئهورا ممکن است به درمان ویروس تبخال که عامل اصلی ایجاد تبخال اطراف دهان است، کمک کند. مقدار کمی از ژل را دو بار در روز روی قسمت آلوده به تبخال بمالید تا زمانی که کاملاً بهبود یافته و از بین برود.
از جمله بینظیرترین خواص آلوئهورا برای پوست، میتوان به بهبود اگزمای پوستی اشاره کرد. اثرات مرطوب کنندگی آلوئهورا میتواند به کاهش پوسته پوستهها و خارشهای مرتبط با اگزما کمک کند. ژل آلوئهورا همچنین ممکن است اثرات درماتیت سبورئیک را نیز کاهش دهد. با وجود اینکه که این نوع اگزما اغلب در پوست سر دیده میشود، میتواند قسمتهایی از صورت و پشت گوشها را نیز درگیر کند که برای بهبود و عدم گسترش آن میتوان از ژل آلوئهورا استفاده کرد.
مانند اگزما، آلوئهورا ممکن است به کاهش التهاب و خارش ناشی از پسوریازیس نیز کمک کند. برای گرفتن نتیجه بهتر، ژل آلوئهورا را دو بار در روز روی ناحیه آسیب دیده پوست بمالید.
با توجه به اثرات ضد التهابی آلوئهورا، این ژل میتواند به درمان التهاب آکنه و جوش نیز کمک کند. برای این کار کافی است مقداری ژل آلوئهورا را با یک تکه پنبه به طور مستقیم روی جوش بمالید. این کار را سه بار در روز تکرار کنید.
همان طور که اشاره کردیم، خواص آلوئهورا برای پوست بیشمار است و تقریباً میتوان از این گیاه بینظیر برای اکثر مشکلات پوستی خفیف استفاده کرد. در این مقاله قصد داشتیم تا با بررسی برخی از بهترین و شگفتانگیزترین خواص آلوئهورا برای پوست، شما را با مزایای این گیاه بیشتر آشنا کنیم تا از فواید آن برای بهبود کیفیت پوست خود بی بهره نمانید. توجه داشته باشید که استفاده از این گیاه منع مصرف خاصی ندارد اما اگر مبتلا به بیماری پوستی خاصی هستید، حتماً قبل از استفاده با پزشک خود مشورت کنید.