اگر شما هم مانند بسیاری از افراد، علاقهمند به انجام چالش ترک قند هستید، این مطلب برای شماست. قند به خودی خود میتواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل باشد؛ چرا که منبع اصلی سوخت مغز ما گلوکز (قند) است. اما زیادهروی در مصرف قند مشکلات سلامتی بسیاری را در بر دارد. مزایای حذف قند از رژیم غذایی عبارتند از:
۱) بهبود سلامت متابولیک و تنظیم قند خون
با حذف تدریجی قند مصنوعی، سطح انسولین پایدارتر و خطر ایجاد مقاومت به انسولین کمتر میشود و این موضوع به سلامت متابولیک کلی کمک میکند.
۲) کاهش وزن
رژیم غذایی کمقند میتواند به ویژه در کاهش چربی احشایی (شکمی) مؤثر باشد و خطر بیماری قلبی، دیابت و برخی سرطانها را کاهش دهد. با کاهش مصرف قند و شیرینی، سطح قند خون تثبیت میشود، هوسهای پی در پی کاهش مییابند و میل به پرخوری کمتر میشود.
۳) بهبود سلامت پوست
بر اساس یک بررسی سیستماتیک در سال ۲۰۲۲، رژیم غذایی با گلیسمی (قند) بالا، در ایجاد و تشدید آکنه مرتبط است. کاهش مصرف قند میتواند شفافیت و سلامت پوست را تضمین کند و روند پیری ناشی از التهاب را کندتر دهد.
۴) افزایش کیفیت خواب
براساس مطالعات، کاهش مصرف قندهای مصنوعی و تثبیت سطح قند خون میتواند کیفیت خواب را بهبود بخشد، به عادیسازی تولید هورمونهای تنظیمکننده خواب و تنظیم چرخه خواب سالم کمک کند.
انتهای پیام/w1