اوایل بهار و اواخر پاییز حساسیت فصلی میهمان بسیاری از خانهها میشود. پیر و جوان و کودک و بزرگسال ندارد. داروهای شیمیایی رایج برای کنترل علائم حساسیت فصلی، «آنتیهیستامین» و «استرویید» است که اولی سیستم ایمنی بدن را گیج میکند و دومی باعث افزایش فشار خون میشود.
«سیدمهدی فلسفی» طبیب سنتی و رایحهدرمانگر (آروماتراپیست) برای درمان حساسیت فصلی راهکارهای مؤثر و بدون عوارض جانبی ارائه میکند.
در قرن ۱۹ دکتر «چارلز هریسون برکلی» کشف کرد که اگر از هر ۴۰ هزار دانهای که ما در روز تنفس میکنیم، فقط یکی از آنها آلوده یا حساسیتزا باشد، برای ایجاد بیماری در بدن ما کافی است. این فرد در بهار و تابستان به سرماخوردگی عجیبی مبتلا میشد. او بررسی کرد تا بفهمد محرک این سرماخوردگی که فقط در این دو فصل دچارش میشد چیست؛ و فهمید عامل این مشکل گردههای گلها بود.
هر سال افراد زیادی با علائمی مثل آبریزش بینی، احساس سرماخوردگی، تنگی نفس، انسداد سینوسها، سردرد و... با حساسیت فصلی دست و پنجه نرم میکنند.
سیدمهدی فلسفی دربارهٔ فراگیری مسألهٔ حساسیت فصلی میگوید «۱۵ درصد از مردم کل دنیا به حساسیت فصلی مبتلا هستند. در کشوری مثل ایران که گونههای گیاهی زیاد و پوشش گیاهی گستردهای دارد این رقم حتی به ۳۰ درصد هم میرسد. جای تعجب ندارد که هر سال اوایل بهار یا اواخر تابستان حساسیت فصلی را بیشتر در افراد میبینیم.»
وقتی بدن یک عامل خارجی یا یک دشمن را تشخیص میدهد، به آن حمله میکند. در حساسیت فصلی این عامل خارجی، معمولاً گردههای گیاهان است که چندان هم خطرناک نیست. اما چون سیستم ایمنی بدن به آن واکنش نشان میدهد، این علائم برای فرد ایجاد میشود.
فلسفی میگوید «وقتی سیستم ایمنی یا قوهٔ مدبرهٔ بدن، یک عامل مزاحم و آلوده را تشخیص میدهد، بدن برای مقابله با آن هیستامین تولید میکند.»
پزشکان با تجویز آنتیهیستامین، آنزیمهایی را که باعث تولید هیستامین میشوند از بین میبرند. آنتیهیستامین سیستم ایمنی بدن را گیج میکند؛ چون چیزی که تشخیص میدهد با چیزی که اتفاق میافتد همخوانی ندارد (به خاطر دخالت داروهای شیمیایی).
فلسفی با بیان این نکته میگوید «در این حالت یک دوگانگی در بدن اتفاق میافتد و سیستم ایمنی بدن دچار اختلال میشود؛ که در درازمدت پایداری را از بدن میگیرد و باعث ضعف سیستم ایمنی بدن میشود.»
ضمن اینکه آنتیهیستامین عوارضی مثل خوابآلودگی، سرگیجه، درد معده، حالت تهوع و... دارد.
سال ۲۰۱۴ مطالعهای انجام شد که نشان میداد روغن ضروری یا جان گیاه اسطوخدوس یک آنتیهیستامین طبیعی است و تولید هیستامین را کاهش میدهد. فلسفی با اشاره به این پژوهش میگوید «اسطوخدوس خاصیتهای زیادی دارد. این گیاه به سیستم ایمنی بدن هوشمندی میدهد و آن را تقویت میکند. ضمناً باعث ترشح دوپامین و سروتونین میشود و به همین خاطر در فرد آرامش اعصاب ایجاد میکند.».
بعضی پزشکان هم برای از بین بردن التهاب ناشی از حساسیت فصلی داروی «استرویید» را تجویز میکنند. این دارو باعث افزایش فشار خون و افزایش وزن (در بازهٔ زمانی کوتاه) میشود. در رایحهدرمانی به جای استرویید، عطر نعنا تجویز میشود که خاصیت استروییدی دارد و میتواند التهابها را از بین ببرد و انسداد سینوسها را باز کند. بعضی از داروهای گیاهی مثل «منتول» برای این منظور ساخته شدهاند.
فلسفی با اشاره به این نکات میگوید «توصیه میکنیم مبتلایان به حساسیت فصلی برای درمان از عطرهای طبیعی استفاده کنند. چون بدن از طبیعت است و با طبیعت همخوانی دارد. سیستمهای زیادی در تبادل انرژی و تبادل اطلاعات در طبیعت وجود دارد که هنوز کشف نشدهاند. اینکه از تمام عوامل یک مادهٔ طبیعی فقط یک عامل را بگیریم و به شعور و انرژی گیاهان احترام نگذاریم، باعث میشود علائم بیماری به صورت مقطی کنترل شوند. اما مثلاً گیاه نعنا در کنار تمام خاصیتهایی که دارد باعث میشود اصل بیماری تا حد زیادی درمان شود و پیشروی نکند. نه اینکه تنها علائم آن کنترل شود.»
عطر هم از طریق پوست جذب میشود و هم از طریق استنشاق و تنفس. فلسفی، طبیب سنتی و رایحهدرمانگر برای مصرف عطر طبیعی ۴ روش بیان میکند:
۱. اگر در حمامتان وان دارید، میتوانید دو سه قطره از عطر تجویزشده را در آب گرم داخل وان بریزید و وارد وان شوید تا عطر از طریق پوست جذب شود.
۲. بعضی مبتلایان به حساسیت فصلی، بینیشان کاملاً مسدود و گرفته میشود که حتی به نفستنگی شدید میانجامد و عضلات نای هم دچار انقباض میشود. در این حالت مصرف موضعی عطر نعنا روی قفسهٔ سینه و ماساژ آن کاملاً کمککننده است و باعث رفع التهاب و انقباض عضلات نای میشود و تنفس به حالت عادی برمیگردد.
۳. روش دیگر بخور است. در یک ظرف حاوی آب داغ چند قطره از عطر را بریزید، پارچهای روی سر بیندازید و از بخار ظرف حاوی عطر تنفس کنید. در این حالت حتماً چشمهایتان را ببندید.
۴. عطر را روی پارچهای بزنید و پارچه را روی بالشتان بگذارید که تا صبح مرتب استنشاق انجام شود.
منبع: فارس
انتهای پیام/988889