۱۶ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۲

اگر کبدتان چرب است به این میوه ها لب نزنید

اگر کبدتان چرب است به این میوه ها لب نزنید
بازدید:۵۱۷۵
صد آنلاین | کبد چرب یکی از بیماری‌هایی است که پس از بروز در کبد، می‌تواند سلامت بدن را به ‌صورت کلی به خطر بیندازد، زیرا یکی از اندام‌های حیاتی است که وظایف مهمی را همچون پاکسازی خون بر عهده دارد.
کد خبر : ۱۷۰۴۹۵

به گزارش صد آنلاین،رعایت رژیم غذایی نقش کلیدی در کنترل و کاهش چربی کبد در بیماران مبتلا به کبد چرب دارد. اگرچه بیشتر میوه‌ها منبع خوبی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌ها هستند، اما به دلیل فروکتوز بالا در صورتی که زیاد استفاده شوند، می‌توانند باعث تشدید کبد چرب شوند. در این بین برخی میوه‌ها قند بیشتری دارند و بهتر است که با احتیاط بیشتری با آنها برخورد کنید. در ادامه، میوه‌هایی که در کبد چرب بهتر است محدود یا با احتیاط مصرف شوند را معرفی می‌کنم:

میوه‌های مضر برای کبد چرب

۱. انگور

اگرچه انگور، بخصوص انگور قرمز، سرشار از آنتی اکسیدان‌هایی مانند رزوراترول است که می‌تواند برای سلامت مفید باشد، اما مصرف زیاد آن در رژیم غذایی کبد چرب مناسب نیست. انگور به دلیل فروکتوز بالا درصورتی که زیاد استفاده شود باعث افزایش تری گلیسیرید خون شده و به انباشت چربی دامن میزند. در نتیجه اگر دچار کبد چرب هستید، مصرف انگور باید محدود و کنترل شده باشد.

۲. موز کاملا رسیده

موز رسیده حاوی مقادیر بالایی از قند‌های طبیعی مانند گلوکز و فروکتوز است. اگرچه این میوه منبعی خوب از پتاسیم، فیبر و ویتامین B ۶ به شمار می‌رود، اما در صورت مصرف روزانه و بیش از حد، ممکن است برای افرادی که دچار کبد چرب هستند، مشکل ساز شود. اگر دچار کبد چرب هستید، مصرف متعادل موز، مثلا نصف عدد در روز، مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما زیاده روی در مصرف آن میتواند باعث تشدید کبد چرب شود.

۳. خرما و کشمش

خرما و کشمش جزو میوه‌های خشک طبیعی و مغذی هستند، اما افراد مبتلا به کبد چرب باید در مصرف‌شان احتیاط کنند. این میوه‌ها دارای غلظت بالای قند طبیعی (به‌ویژه فروکتوز و گلوکز) هستند. همچنین چگالی انرژی بالایی هم دارند؛ یعنی مقدار کمی از آنها کالری زیادی وارد بدن شما میکند. در نتیجه مصرف مکرر و بیش از حد این خوراکی‌ها می‌تواند باعث افزایش چربی خون و تشدید کبد چرب شود. در نظر داشته باشید که هرچند خرما و کشمش خواص آنتی اکسیدانی دارند، اما در رژیم فرد مبتلا به کبد چرب باید میزان مصرف قند طبیعی همواره تحت کنترل باشد.

۴. انبه

انبه سرشار از ویتامین‌ها و آنتی اکسیدان‌های مختلف است. با این وجود انبه از میوه‌های بسیار شیرین است و میزان بالایی از قند فروکتوز و گلوکز دارد. در صورت مصرف زیاد یا روزانه، این قند‌ها می‌توانند در کبد تبدیل به چربی شوند. بهتر است انبه با منابع فیبر مانند سبزیجات یا مغز‌ها ترکیب شود تا از افزایش سریع قند خون جلوگیری گردد. همچنین در مصرف انبه نباید زیاده روی کنید و در برنامه غذایی خود به مقدار متعادل از آن استفاده کنید.

۵. خرمالو

خرمالو میوه‌ای پاییزی و خوشمزه، سرشار از قند‌های طبیعی فروکتوز و گلوکز است. از این رو در صورت مصرف زیاد، باعث افزایش چربی خون و تشدید تجمع چربی در کبد میشود. مصرف متعادل، مثلاً یک عدد خرمالوی متوسط در روز، برای اغلب افراد مشکلی ندارد، اما در افراد مبتلا به کبد چرب بهتر است در مصرف آن زیاده روی نشود. علاوه بر این مصرف بیش از حد خرمالو میتواند موجب کند شدن هضم شود.

۶. آناناس

آناناس میوه‌ای است شیرین، آبدار و غنی از ویتامین C و بروملین است. این میوه با اینکه خواص ضدالتهابی دارد، اما در بیماری‌هایی مثل کبد چرب باید در مصرف آن احتیاط کرد. زیرا آناناس قند خون را سریع بالا می‌برد، که می‌تواند مقاومت به انسولین و التهاب کبد را افزایش دهد. پس اگر به کبد چرب مبتلا هستید مراقب باشید که بیش از اندازه از آناناس استفاده نکنید.

۷. میوه‌های خشک

میوه‌های خشک به دلیل تراکم بالای قند خصوصاً فروکتوز و داشتن کالری زیاد می‌توانند باعث افزایش چربی در سلول‌های کبدی شوند. علاوه بر این بسیاری از میوه‌های خشک کارخانه‌ای با شکر یا روغن پوشانده شده‌اند که برای کبد چرب بسیار مضر است. از این رو همواره توصیه میکنیم که بجای مصرف میوه‌های خشک، از میوه‌های تازه که آب بیشتری دارند و احساس سیری بیشتری هم به شما میدهند استفاده کنید.

۸. آبمیوه‌ها

در بیماران مبتلا به کبد چرب مصرف آبمیوه‌ها حتی اگر ۱۰۰ در ۱۰۰ طبیعی هم باشند توصیه نمیشود. آبمیوه‌ها، حتی کاملا طبیعی، مقدار زیادی قند دارند. وقتی فیبر میوه حذف می‌شود، قند آن خیلی سریع وارد خون می‌شود و در کبد شما به چربی تبدیل میشود. همچنین یک لیوان آب پرتقال طبیعی ممکن است از ۳ تا ۴ عدد پرتقال تهیه شده باشد. نوشیدن آن در چند ثانیه، باعث دریافت حجم بالایی از قند و کالری می‌شود. در حالی که شما به سختی میتوانید ۳ تا ۴ عدد پرتقال تازه را مصرف کنید. پس در رژیم غذایی کبد چرب بجای آبمیوه‌ها از میوه‌های تازه استفاده کنید.

در درمان کبد چرب، رعایت تعادل در مصرف میوه‌ها (حتی میوه‌هایی که در لیست بالا نوشته شده بود) اهمیت زیادی دارد. اگرچه میوه‌ها منبعی غنی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌های مختلف هستند، اما مصرف زیاد آنها به دلیل قند بالا یا تراکم انرژی زیاد، می‌تواند به افزایش چربی در کبد منجر شود.

به جای حذف کامل میوه‌ها، بهتر است در مصرف آنها تعادل و تنوع را رعایت کنید و از انواع مختلف میوه‌ها به مقدار کم استفاده نمایید. مشورت با یک مشاور تغذیه می‌تواند به شما در تعیین نوع و مقدار مناسب میوه‌ها کمک کند تا هم نیاز‌های بدن تأمین شود و هم سلامت کبد به خطر نیفتد. خوددرمانی و حذف یا مصرف بی رویه‌ی گروهی از مواد غذایی بدون نظر تخصصی، می‌تواند روند درمان کبد چرب را مختل کند./ایسکانیوز

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها