آخرین اخبار
۰۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۳:۰۰
بازدید:۵۹۰
صد آنلاین | اقتصاد ایران در سال های اخیر فراز و فرودهای زیادی را تجربه کرده است.
کد خبر : ۷۸۲۳۲

به گزارش صد آنلاین ، به نقل از موج نیوز، موضوعی که سبب شده تا اقتصاد و محاسبات و معادلات اقتصادی نیز از اهمیت قابل توجهی در زندگی مردم کشورمان برخوردار شوند و آن‌ها با دقت بیشتری تحولات اقتصادی و یا آن دسته از رویداد‌هایی که بر مسائل اقتصادی اثرگذار هستند را دنبال کنند.

 

 

 

 

 


سه اشتباه اقتصادی که هرگز نباید انجام دهید!

در این راستا مثلا شاهد بوده ایم که مردم برای حفظ ارزش پول خود و مصون ماندنِ آن از نوسانات قیمت ارز و کم ارزش شدن پول ملی، اقدام به سرمایه گذاری آن در بازار‌های مختلف کرده و می‌کنند.
با این همه، آنچه مهم است این نکته می‌باشد که عموم مردم کشورمان در حوزه اقتصاد، همچنون مردم دیگر کشورها، لزوما از تخصص برخوردار نیستند و این مساله می‌تواند برای آن‌ها و رفتار‌های اقتصادیشان و نتایجی که به بار می‌آورند، ایجاد چالش کند.

از این رو، به طور کلی، افراد نَه فقط در ایران بلکه در اقصی نقاط جهان، بایستی از ارتکاب به ۳ اشتباه بزرگ در قالب رفتار‌های اقتصادی خود بپرهیزند. مواردی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود.

اولا، هیجانی رفتار کردن در فضای اقتصاد، یک آفت بسیار بزرگ است. اینکه مثلا شاهدیم با اندک افزایش قیمت ارز یا طلا، سیلی از مردم به سمت این بازار‌ها هجوم می‌برند به هیچ عنوان نه درست و نه منطقی است و خود هم برای کشور مشکل‌زا است و هم نوعی تقاضای کاذب و مقطعی درست می‌کند که در ادامه راه می‌تواند خیلی زود معکوس شود و موجب ضرر کردن مردم شود. از این رو، در حوزه معادلات اقتصادی باید احساسی رفتار کردن را کنار گذاشت و در عوض، منطقی رفتار کردن را جایگزینِ آن کرد.

دوم اینکه هر کنش و رفتار اقتصادی باید نیم نگاهی جدی به آینده نیز داشته باشد. تردیدی نیست که نگاه‌های مقطعی، با کسب دستاورد‌های مقطعی و محدود همراه خواهند بود و در ادامه راه می‌توانند خود چالش‌های جدی را برای افرادی ایجاد کنند که این قبیل دیدگاه‌ها و نگاه‌ها را اتخاذ می‌کنند.

در سال‌های گذشته بار‌ها شاهد بوده‌ایم که مثلا یک نفر خانه خود را فروخته تا آن را در بورس یا بازار ارز سرمایه گذاری کند. اقدامی که به هیچ عنوان منطقی نیست و عاری از توجه به زندگی آینده افراد است.

نوع نگاهی که صرفا سعی در کسب سود در کوتاه مدت دارد و در نهایت چیزی جز ضرر و زیان سنگین نصیب افراد نمی‌کند. جدای از همه این ها، باید توجه داشته باشیم که نباید با پشتوانه کل داراییِ زندگی خود وارد معادلات ریسکی اقتصادی شویم؛ و در نهایت سوم اینکه عموم مردم باید باور کنند که اقتصاد یک علم است و اساسا عوام در آن تخصصی ندارند. از این رو، شکل گیری این درک در برخی افراد که همه چیز را می‌دانند چندان منطقی نیست و باید در مسیر تصمیمات بزرگ اقتصادی زندگیشان، تا جای ممکن با افرادی که در حوزه علم اقتصاد تخصص دارند، مشورت کنند.

اقدامی که هم ریسک کنش‌های اقتصادی آن‌ها را کاهش می‌دهد و هم می‌تواند شانس کسب دستاورد و سود را برایشان افزایش دهد.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها