آخرین اخبار
۰۸ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۶
بازدید:۱۲۱۸
صد آنلاین | شهرستان سراوان با وسعتی حدود ۲۳هزار و ۸۸۰ کیلومتر مربع با سابقه‌ای تاریخی و تمدنی بسیار کهن، شرقی‌ترین شهرستان سیستان و بلوچستان و در فاصله ۳۴۰ کیلومتری از مرکز استان واقع شده است. روستای گردشگری کلپورگان از جا‌های دیدنی سراوان به شمار می‌آید و در فاصله ۱۵ دقیقه‌ای از آن قرار دارد.
کد خبر : ۷۳۲۷۷

به گزارش صد آنلاین ، شهرستان سراوان با وسعتی حدود ۲۳هزار و ۸۸۰ کیلومتر مربع با سابقه‌ای تاریخی و تمدنی بسیار کهن، شرقی‌ترین شهرستان سیستان و بلوچستان و در فاصله ۳۴۰ کیلومتری از مرکز استان واقع شده است. روستای گردشگری کلپورگان از جا‌های دیدنی سراوان به شمار می‌آید و در فاصله ۱۵ دقیقه‌ای از آن قرار دارد.

 

 

 

 


 

آدرس: استان سیستان و بلوچستان، سراوان، کیلومتر ۲۰ جاده سراوان به دهک، روستای کلپورگان
فاصله روستای کلپورگان تا زاهدان: ۳۵۰ کیلومتر
فاصله روستای کلپورگان تا زابل: ۵۶۰ کیلومتر
فاصله روستای کلپورگان تا چابهار: ۴۷۵ کیلومتر
فاصله روستای کلپورگان تا ایرانشهر: ۲۵۰ کیلومتر

«کلپوره» نام گیاهی با مصرف دارویی ویژه منطقه بلوچستان است و کلپورگان نام روستایی در ۲۵ کیلومتری شهرستان سراوان. در این روستا نیز مانند دیگر روستا‌ها شغل اکثریت مردم کشاورزی است و محصولات آن عبارت‌اند از خرما، مرکبات و سبزیجات. اما تنها مشخصه‌ای که کلپورگان را از بقیه مناطق متمایز می‌کند، سفالگری آن است؛ هنری که شیوه ساخت آن با قدمتی بین ۴ تا ۶ هزار سال همچنان دست‌نخورده باقی مانده است و تنها کارگاه سفالی که هنوز به‌شیوه بدوی به کارش ادامه می‌دهد، کارگاه سفال کلپورگان است
هنر سفال کلپورگان

 

زن بلوچ در حال نقاشی سفال کلپورگان

 


سفال کلپورگان یادگاری بازمانده از هنر سفالگری هزاره‌های قبل از میلاد و نشان‌دهنده تداوم حیات نوعی سفال به نام سفال قرمز است. این سفالینه‌ها شاهکار اندیشه و هنر زنان سیستان و بلوچستان هستند؛ هنری که نسل‌به‌نسل و سینه‌به‌سینه از مادران به دختران بلوچ منتقل شده است و گذشت زمان و حوادث تاریخ نه تن‌ها از اصالت آن کم نکرده، بلکه بیش از پیش بر ارزش‌های هنری آن افزوده است. خالقان سفال کلپورگان در طول تاریخ همیشه زنان بوده‌اند. آن‌ها از چرخ برای سفالگری استفاده نمی‌کنند؛ بلکه سفال را با دست می‌سازند و برای تزیین سطح آن، از اشکال خاص هندسی با پیشینه‌ای بسیار استفاده می‌کنند. تمام تزیینات سفالینه‌ها نماد‌های تجدیدی و ذهنی هستند. این نقوش حکایت از خواسته‌های روحی هنرمند دارند و گاهی نشانگر اعتقادات و باور‌های نشئت گرفته از محیط هستند.

اشتراک گذاری:
ارسال نظر
پربیننده‌ها پربحث‌ها