با اینکه سرکه سیب برای لاغری معروف است؛ اما در کنار آن خواص دیگری نیز دارد. از فواید سرکه سیب میتوان خاصیت ضدعفونی کننده آن، کاهش قند، کلسترول و ایجاد احساس سیری را نام برد. در ادامه به توضیح خواص سرکه سیر میپردازیم.
خاصیت ضد عفونی کننده
در طب سنتی و از گذشتههای دور که مواد ضدعفونیکننده کمتر بودند، از سرکه سیب برای ضدعفونی کردن سطوح و حتی درمان قارچ، شپش، عفونت گوش و حتی زگیل استفاده میکردند. سرکه سیب به دلیل اسیدی که در آن وجود دارد، خاصیت ضدعفونیکنندگی دارد و همچنین میتواند در افزایش ماندگاری مواد غذایی تاثیرگذار باشد.
کنترل دیابت
دیابت نوع دو که بر اثر عدم تحرک و سبک زندگی نادرست به وجود میآید، منجر به افزایش قند خون و مقاومت به انسولین میشود. یکی از خواص سرکه سیب، کاهش قند خون است که میتواند به کنترل و درمان این نوع دیابت کمک کند و همچنین برای پیشگیری از آن، در افرادی که به دیابت مبتلا نیستند؛ موثر باشد. این موضوع مورد تحقیق قرار گرفته و تاثیر سرکه سیب بر کاهش قند خون اثبات شده است.
درمان اگزمای پوستی
بسیاری از افراد برای درمان خشکی و اگزمای پوست از سرکه سیب استفاده میکنند که به میزان اندکی در محصولات مراقبت پوستی نیز به کار رفته است. اگزما و خشکی پوست اغلب به دلیل PH قلیایی موجود در صابونها ایجاد میشود و به همین دلیل اسیدی بودن سرکه سیب در کاهش خشکی و اگزما برای برخی از افراد کمک کننده است. همچنین میتواند برای کاهش عفونتهای پوستی نیز موثر باشد. البته بهتر است هیچگاه بدون نظر متخصص از سرکه سیب برای پوست خود استفاده نکنید زیرا ممکن است به آن آسیب بزند.
بهبود سندروم تخمدان پلی کیستیک
در برخی از افراد به دلیل ایجاد حساسیت به انسولین ممکن است عارضه تخمدان پلیکیستیک ایجاد شود. در تحقیقی که انجام شده است، با مصرف سرکه سیب به مدت یک ماه و نیم تا ۱۱۰ روز، ۵۷ درصد از افراد توانستند تخمدان پلی کیستیک خود را درمان کرده و دوباره تخمک گذاری داشته باشند.
به کشتن باکتری های مضر کمک کند
سرکه می تواند به کشتن پاتوژن ها از جمله باکتری ها کمک کند.مردم به طور سنتی از سرکه برای تمیز کردن و ضد عفونی کردن، درمان قارچ ناخن، شپش، زگیل و عفونت گوش استفاده می کردند.بقراط، پدر طب مدرن، بیش از 2000 سال پیش از سرکه برای تمیز کردن زخم ها استفاده می کرد.سرکه همچنین یک نگهدارنده مواد غذایی است. مطالعات نشان میدهد که باکتریهایی مانند E. coli را از رشد و فاسد شدن غذا جلوگیری میکند.اگر به دنبال راهی طبیعی برای حفظ مواد غذایی خود هستید، سرکه سیب می تواند به شما کمک کند.
گزارشهای حکایتی همچنین حاکی از آن است که سرکه سیب رقیق شده میتواند به درمان آکنه کمک کند، اما به نظر نمیرسد که هیچ تحقیق قوی برای تأیید این موضوع وجود نداشته باشد.
سلامت پوست را تقویت میکند
سرکه سیب یک درمان رایج برای بیماری های پوستی مانند پوست خشک و اگزما است.پوست به طور طبیعی کمی اسیدی است. استفاده از سرکه سیب موضعی می تواند به تعادل مجدد pH طبیعی پوست کمک کند و سد محافظ پوست را بهبود بخشد.از سوی دیگر، صابون های قلیایی و پاک کننده ها می توانند اگزما را تحریک کرده و علائم را بدتر کنند.سرکه سیب با توجه به خواص ضد باکتریایی خود، در تئوری می تواند از عفونت های پوستی مرتبط با اگزما و سایر بیماری های پوستی جلوگیری کند.برخی افراد از سرکه سیب رقیق شده برای شستشوی صورت یا تونر استفاده می کنند.
ایده این است که می تواند باکتری ها را از بین ببرد و از ایجاد لکه ها جلوگیری کند.با این حال، یک مطالعه روی 22 فرد مبتلا به اگزما گزارش داد که خیساندن سرکه سیب سد پوستی را بهبود نمی بخشد و باعث تحریک پوست می شود.قبل از استفاده از داروهای جدید، به ویژه در مورد پوست آسیب دیده، با پزشک خود صحبت کنید. از استفاده از سرکه رقیق نشده روی پوست خودداری کنید، زیرا می تواند باعث سوختگی شود.
سرکه سیب را از تخمیر سیب، در حضور باکتری به دست میآورند که در این حالت قند آن به اسید استیک تبدیل میشود. برای تهیه سرکه سیب به روش سنتی به حدود یک ماه زمان نیاز است؛ اما در فرآیندهای صنعتی میتوانند سرعت آن را افزایش دهند و حتی به یک روز برسانند. اسید استیک همان ترکیب اصلی در سرکه سیب است که به آن خاصیت چربی سوزی میدهد. ۶ درصد سرکه سیب اسید استیک و باقی آن، آب و اسیدهای دیگر است. سرکه سیب هیچ کربوهیدراتی ندارد و هر قاشق غذاخوری از آن تنها ۳ کالری دارد.