به گزارش صد آنلاین ، بازار بیجار از بازارهای تاریخی استان کردستان و از جاهای دیدنی بیجار به شمار میرود و قدمت آن به دوران قاجار برمیگردد. برای خرید صنایع دستی بهخصوص فرش و گلیم، این بازار که در مرکز بافت قدیمی شهر بیجار واقع شده، بهترین گزینه است. با معماری سنتی، بازار بیجار شامل یک راستهی طولانی شمالی جنوبی میشود و تیمچه حاج شهباز و تیمچه امیر تومان را در خود جای داده است. این اثر در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۷۸، با شماره ثبت ۲۵۹۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
شهر بیجار به عنوان یکی از زیباترین و قدیمیترین شهرهای استان کردستان، دارای مکانهای دیدنی بسیاری است که بسیاری از آثار تاریخی این شهر به سه هزار سال قبل از میلاد مسیح باز میگردد.
بازار بیجار که در مرکز شهر بیجار قرار گرفته است یکی از مکانهای دیدنی و تاریخی بیجار است که قدمت آن به دوران پادشاهان صفوی باز میگردد. این بازار همچون شهر بیجار تاریخ پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته است که یکی از آن اتفاقات تاریخی، جنگ جهانی اول است. در جنگ جهانی اول برخی از بخشهای این بازار در حملات روسها آسیب زیادی دید، اما در دوران قاجاریه مورد مرمت و بازسازی واقع شد. این بازار از راستهای طولانی تشکیل شده است و تعداد حجرههای آن ۱۶ عدد است که در در دو طرف راسته بازار قرار گرفته است. تویزه و طاق مواردی هستند که با استفاده از آنها پوشش مغازهها ایجاد شده است. این بازار به دلیل اینکه در موقعیت جغرافیایی قرار گرفته است که در راه کردستان و آذربایجان است، از اهمیت ویژهای برخوردار بوده است و در گذشته کاروانهای تجاری بسیاری از این مسیر عبور میکردهاند و به همین دلیل این بازار از گذشته رونق داشته است. صنایع دستی و سوغات محلی مهمترین محصولاتی است که در حال حاضر در این بازار عرضه میشوند و گردشگران زیادی از آن خرید میکنند.
لازم به ذکر است که بازار بزرگ بیجار از چند بخش مخلتف تشکیل شده است. این بازار دارای سه بخش است که قدیمیترین بخش آن در قسمت بالای بازار قرار گرفته است و یادگاری از دوران حکومت صفویه بر ایران میباشد. این بخش از ۱۶ باب حجره تشکیل شده است. این بخش دارای طاقی با شکل جناغی است که تنها با ملات ساروج به همراه سنگ ساخته شده است.