به گزارش سرویس سلامت صدآ«لاین، کنجد سیاه با دانههای مغذی خود، منبعی غنی از تیامین، نیاسین، کلسیم، مس، منیزیم، آهن، فسفر و ویتامین B6 است. به همین دلیل، این دانهها دارای ارزش غذایی بالایی هستند و در کنترل و درمان بیماریهای مختلف مفید میباشند. کنجد در رنگهای سفید، سیاه و قهوهای یافت میشود، اما کنجد سیاه به دلیل طعم بهتر و خواص بیشتر، بیشتر مورد توجه قرار میگیرد.
-
خواص ضد پیری
کنجد سیاه به دلیل دارا بودن ویتامینهای B و آهن، به جلوگیری از زود خاکستری شدن موها، تقویت حافظه و حفظ شنوایی کمک میکند. چینیها به طور منظم از این دانهها برای مقابله با علائم پیری مانند نازک شدن مو، تاری دید و صدای زنگ در گوش استفاده میکنند.
-
سلامت پوست و استخوانها
کلسیم و روی موجود در کنجد سیاه به تقویت استخوانها و پیشگیری از پوکی استخوان کمک میکند. همچنین ویتامین E موجود در این دانهها برای سلامت پوست مفید است.
-
سلامت قلب
کنجد سیاه حاوی سسامین و سسامولین است که به کاهش سطح کلسترول کمک کرده و با وجود منیزیم، فشار خون را کاهش میدهد. این ترکیبات موجب حفظ سلامت قلب و شریانها میشوند.
-
محافظت در برابر سرطان
سسامین موجود در کنجد سیاه برای محافظت از کبد در برابر آسیبهای رادیکالهای آزاد ضروری است و به طور کلی به تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از سرطانها، به ویژه سرطان روده بزرگ، کمک میکند.
-
تسکین یبوست و بهبود هضم
روغن کنجد سیاه به روانسازی رودهها کمک کرده و فیبر موجود در آن به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و تسکین یبوست میپردازد. همچنین برای پاکسازی کرمها از روده بزرگ مفید است.
-
کمک به شیردهی
کنجد سیاه برای مادران شیرده مفید است و به افزایش حجم شیر مادر کمک میکند. این دانهها حاوی مواد مغذی مانند پروتئین، چربیهای سالم، ویتامینهای گروه B، مس، منیزیم، آهن و کلسیم هستند که برای سلامت مادر و کودک ضروری هستند.
-
تثبیت فشار خون
کنجد سیاه به دلیل داشتن منیزیم، در تنظیم و تثبیت فشار خون موثر است.
-
حاوی چربیهای سالم
کنجد سیاه منبعی غنی از چربیهای سالم است که برای عملکرد صحیح قلب، عضلات، سلولهای خونی، سیستم عصبی و تولید انرژی ضروری هستند.
-
کاهش استرس و اضطراب
مقادیر بالای منیزیم در کنجد سیاه میتواند به کاهش استرس و اضطراب کمک کند، زیرا این ماده معدنی در تولید سروتونین و دوپامین که بر روحیه تأثیر دارند، نقش دارد.
-
پیشگیری از بیماریهای قلبی
روغن کنجد به دلیل خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدانی، در کاهش خطر بیماریهای قلبی و تصلب شرائین موثر است. کاهش کلسترول LDL از عوامل مهم در پیشگیری از این بیماریها است.
با مصرف منظم کنجد سیاه میتوان از این خواص بیشمار بهرهمند شد و به حفظ سلامتی در طول زمان کمک کرد.