کارشناس برنامه میانسالان شبکه بهداشت و درمان شهرستان تاکستان با بیان اینکه بانوان، نه تنها مسؤول سلامت خود هستند، بلکه بیشترین مراقبتها را برای سلامت خانواده انجام میدهند؛ گفت: وضعیت سلامت بانوان، تأثیر زیادی بر سلامت فرزندان، خانواده و جامعه دارد.
به گزارش صد آنلاین ، نسرین مؤمنی اظهار کرد که امروزه یکی از عوامل نگران کننده در سلامتی بانوان، سرطان پستان است.
وی افزود این سرطان، شایعترین سرطان در بانوان است و باید به پیشگیری و تشخیص بهموقع آن توجه کرد.
لزوم توجه به علائم هشداردهنده
به گفته این کارشناس بهداشتی، برای پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان، باید علائم هشدار دهنده آن را شناخت. وی، مهمترین علائم را توده پستان یا زیربغل، تغییر در شکل (عدم قرینگی) و سفتی آن، تغییرات پوستی (قرمزی، پوسته پوسته شدن، زخم، پوست پرتغالی، فرورفتگی و برآمدگی) و خروج هرگونه ترشح دانست که نیاز به بررسی دارد.
مؤمنی تصریح کرد: بهترین راه کاهش خطر سرطان پستان، ضمن داشتن شیوه زندگی سالم، انجام مراقبتهای معمول، نظیر: معاینات دورهای و انجام ماموگرافی (در صورت نیاز) بهویژه در افراد پُرخطر است.
کارشناس حوزه سلامت شهرستان تاکستان گفت: اغلب تودههای پستانی، توسط خود فرد، و گاهی نیز توسط ماما و پزشک، حین معاینه تشخیص داده میشوند؛ بنابر این، انجام خودآزمایی پستان، بهصورت ماهیانه و از سن ۲۰ سالگی توصیه میشود. وی افزود که بهترین زمان انجام معاینه، روزهای پنجم تا دهم قاعدگی است.
لزوم توجه به سلامت روان بانوان
کارشناس سلامت روان شبکه بهداشت و درمان شهرستان تاکستان هم توجه به سلامت روان بانوان از جنبه فکری و عاطفی را در این زمینه مهم دانست.
به گفته آزیتا مهریان، برای بهدست آوردن، حفظ و ارتقای سلامت روان، نیاز به داشتن مهارتهای زندگی، مانند: مدیریت استرس و کنترل خشم و همچنین برقراری ارتباط درست با اعضای خانواده و مقابله با افکار منفی است.
21458 / ه