آخرین اخبار
۲۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۰
این نشانه ها علائم اولیه آلزایمر است
بازدید:۲۹۵
صد آنلاین | زمانی که درباره بیماری آلزایمر فکر می‌کنیم، بیشتر مواردی مانند فراموش کردن این که کلید‌های خود را کجا گذاشته‌ایم، این که قرار بوده چه چیز‌هایی را خریداری کنیم یا روشن گذاشتن گاز زمانی که خانه را ترک کرده‌ایم، به نظرمان می‌رسد.
کد خبر : ۶۵۴۰۱

به گزارش صد آنلاین ، «با پیشرفت بیماری آلزایمر شرایط به گونه‌ای رقم می‌خورد که حافظه خود را از دست داده و رویداد‌های گذشته و حتی نام نزدیک‌ترین افراد به خود، مانند دوستان و اعضای خانواده را فراموش می‌کنیم.

 


اما از دست دادن حافظه و فراموشی نخستین نشانه از بیماری آلزایمر نیست و این شرایط در واقع زمانی شکل می‌گیرد که پیش از آن آسیب به مغز وارد شده است. پژوهشگران در دانشگاه کالیفرنیا در سن دیگو طی همکاری با بانک زیستی برزیل برای مطالعات پیری در دانشگاه سائوپائولو پنج نشانه هشداردهنده اولیه را کشف کرده‌اند که می‌توانند به بیماری آلزایمر اشاره داشته باشند و البته هیچ ارتباطی نیز با از دست دادن حافظه ندارند. هشدار اولیه، نتایج بهتر علم سال هاست که برای یافتن روش‌هایی برای تشخیص زودهنگام و دقیق‌تر بیماری آلزایمر در تلاش است.

این زوال عقل هر چه زودتر تشخیص داده شود، دسترسی سریع‌تر به درمان می‌تواند کمک به بهبود عملکرد شناختی و کیفیت زندگی بیمار را در پی داشته باشد. تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر همچنان به صورت یک چالش بزرگ باقی مانده است، زیرا آزمایشی قطعی برای این بیماری و به طور کلی تشخیص زمان آغاز آن با حذف احتمالات دیگر وجود ندارد.

بر همین اساس، دکتر لی گرینبرگ و تیم پژوهشی وی در دانشگاه کالیفرنیا در سن‌دیگو یافتن نشانه‌ها و علائمی که می‌توان از آن‌ها برای تشخیص اولیه بیماری پیش از این که زوال حافظه حالتی جدی به خود بگیرد را مد نظر قرار داده اند.

پژوهشگران بافت مغز ۱،۰۹۲ فرد بزرگسال را که طی یک دهه گذشته در سائوپائولو فوت کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند. سپس، پژوهشگران عوامل دخیل در انحطاط مغز مرتبط با بیماری آلزایمر، مانند گوریده‌های تائو و پلاک‌های بتاآمیلوئید و سوابق پزشکی بیماران را ارزیابی کردند.

علائم اولیه مرتبط با بیماری آلزایمر که آن‌ها کشف کردند شامل موارد زیر می‌شود: - اضطراب - بی‌قراری - افسردگی - اختلال خواب - تغییرات اشتها با پیشرفت بیماری آلزایمر، احتمال تداوم بی قراری و تحریک‌پذیری افزایش داشت.

در نهایت، تغییراتی در توانایی شناختی و مشکلات حافظه وجود داشت. به گفته دگتر گرینبرگ، این نشان می‌دهد که افراد مبتلا به این علائم روانی و عصبی در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر قرار ندارند، بلکه به آن مبتلا هستند.

اقدام در راستای نجات مغز اگر با این علائم روانی و عصبی مواجه هستید که به عنوان منادیانی برای بیماری آلزایمر شناخته می‌شوند، مراجعه به پزشک برای بررسی دقیق‌تر شرایط پیش از آغاز روند زوال حافظه در آینده بهترین گزینه است.

همچنین باید اقداماتی را در راستای محافظت و حفظ سلامت مغز خود مد نظر قرار دهید که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: ورزش فعالیت جسمانی نه تنها خطر بیماری آلزایمر را کاهش می‌دهد، بلکه روند زوال شناختی را نیز کند می‌سازد، حتی اگر به بیماری مبتلا باشید.

حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت جسمانی روزانه را فراموش نکنید، حتی اگر در حد پیاده‌روی باشد. رژیم غذایی سالم قند‌ها و چربی‌های ترانس می‌توانند با ایجاد التهاب و افزایش رادیکال‌های آزاد در بدن به مغز آسیب برسانند. به جای آن‌ها می‌توانید یک برنامه غذایی سالم مانند رژیم غذایی مدیترانه‌ای را دنبال کرده و بر مصرف میوه‌ها و سبزی‌های تازه، ماهی و روغن زیتون متمرکز شوید. مصرف روغن ماهی و ویتامین D مطالعه‌ای که در نشریه Journal of Alzheimer’s disease منتشر شد، نشان داد که مکمل‌های امگا۳ به همراه ویتامین D ممکن است به پاکسازی پلاک‌های بتاآمیلوئید و کاهش التهاب مغزی مرتبط با بیماری آلزایمر کمک کنند.

در مورد مکمل‌های ویتامین D، نمونه‌های همراه با MK۷ (نوعی از ویتامین K۲) را برای افزایش جذب انتخاب کنید. استراحت کافی مطالعات ارتباطی بین کمبود خواب یا کیفیت پایین خواب و سطوح بالاتر پلاک بتاآمیلوئید را نشان داده‌اند، از این رو، استراحت کافی برای پیشگیری از این شرایط را فراموش نکنید.

بیماری آلزایمر نه با روند زوال حافظه بلکه به نظر می‌رسد با نشانه‌ها و علائمی ظریف‌تر که به راحتی نادیده گرفته می‌شوند یا با بیماری‌ها و شرایط دیگر اشتباه گرفته می‌شوند، آغاز می‌شود. در صورت مواجهه با پنج علامتی که پیش‌تر به آن‌ها اشاره شد، مراجعه به پزشک برای بررسی دقیق‌تر شرایط را فراموش نکنید.» شما می‌توانید این خبر را در قالب یک فایل PDF چاپ یا ذخیره کنید.

21458/غ

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها