به گزارش صد آنلاین ، "یولیا سویریدنکو"، معاون نخست وزیر و وزیر اقتصاد اوکراین در مصاحبه با "فایننشال تایمز" به این واقعیت اشاره کرد که اگر ایالات متحده و اتحادیه اروپا کمک مالی خود به این کشور را قطع کنند، تقریباً 12 میلیون مستمری بگیر، کارمند دولت و معلمان در اوکراین بدون پرداخت حقوق باقی خواهند ماند.
وی اعترف کرد: اگر متحدان غربی کمک مالی خود را قطع کنند. تأخیر در پرداختها بر 10 میلیون بازنشسته، یک میلیون و 400 هزار معلم و 500 هزار کارمند دولت تأثیر خواهد گذاشت.
وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه یک حفره 37 میلیارد دلاری در بودجه دولت ایجاد شده، فاش کرد: طی چند سال اخیر، پرداخت حقوق و مستمری تنها به هزینه حمایتهای بین المللی انجام شد و پول دریافتی از مالیات شهروندان صرف تأمین مالی نیروهای مسلح اوکراین شده است.
سویریدنکو یادآور شد که نرخ بیکاری در اوکراین 18.9 درصد برآورد شده و کمبود نیروی کار در بسیاری از بخش های اقتصاد وجود دارد. او تاکید کرد که صادرات اوکراین به دلیل درگیری نظامی به شدت محدود شده و علاوه بر این، مسدود شدن مرز کشور با لهستان نیز بر تأثیر بسیار منفی بر اقتصاد گذاشته است.
این وزیر در در پایان یادآور شد که فقدان کمک مالی از سوی کشورهای غربی اوکراین را به طرف رژیم "حفظ بقا" سوق خواهد داد. او ابراز امیدواری کرد که بروکسل کمک به کییف را تایید کند و این پول در ماه مارس دریافت شود.
یک روز قبل، کریستین لیندنر، وزیر دارایی آلمان، گفت که هیچ پیش نیازی برای افزایش کمکهای برلین به اوکراین وجود ندارد. همچنین مجارستان تاکنون توانسته از تخصیص 50 میلیارد یورو کمک مالی اتحادیه اروپا به کییف جلوگیری کند.
این در حالی است که بودجه ایالات متحده برای کمک به کییف نیز تا پایان سال جاری تمام خواهد شد و نمایندگان دو حزب دموکرات و جمهوری خواه آمریکا هنوز نتوانستهاند در مورد درخواست جو بایدن برای حمایت بیشتر از اوکراین به توافق برسند.
***
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه امروز پنجشنبه در مصاحبه با خبرگزاری تاس اعلام کرد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین به جنگ فکر میکند، او به دنبال برقراری صلح در کشورش نیست.
وی گفت: «ما مجبوریم به عدم اراده برای صلح در دولت زلنسکی توجه کنیم.اطرافیان او به جنگ فکر میکنند و به لفاظیهای بسیار تهاجمی متوسل می شوند و هیچ صحبتی در مورد توقف درگیری ها وجود ندارد.»
لاوروف یادآور شد که در اوکراین همچنان ممنوعیت مذاکره با طرف روسی درگیری وجود دارد. زلنسکی این ممنوعیت را در 30 سپتامبر سال 2022 ایجاد کرد و از آن زمان تاکنون هیچ تلاشی از سوی کییف برای حل مسالمت آمیز این موضوع صورت نگرفته است. وزیر خارجه روسیه گفت: «نتیجه گیری را خود انجام دهید.»
سرگئی ورشینین، معاون وزیر امور خارجه روسیه صبح امروز در مصاحبهای گفت که اصل پوشش جهانی بازنگری دورهای جهانی حقوق بشر - مکانیسم سازمان ملل برای نظارت بر رعایت الزامات در زمینه رعایت حقوق بشر - با اعطای یک تعویق چهار ساله به اوکراین از سال 2023 تا 2027، بی اعتبار شده است. وی توضیح داد: در واقع، این بدان معناست که در طول چهار سال آینده، اوکراین مجاز است به هر نقض غیرقابل کنترل حقوق بشر، و به طور گستردهتر، هنجارهای حقوق بشردوستانه بینالمللی، بدون لزوم گزارش آن به جامعه بینالمللی ادامه دهد.
ورشینین افزود: شورای حقوق بشر سازمان ملل به سادگی چشم خود را روی این موضوع می بندد - آنها می گویند که ما بعداً به این مسئله رسیدگی خواهیم کرد و این دادن یک برگ برنده به طرف اوکراینی است.
خبرگزاری رویترز، شب گذشته چهارشنبه گزارش داد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد: واشنگتن تصمیم گرفته بسته کمکی جدیدی به اوکراین به ارزش 250 میلیون دلار ارائه کند. بلینکن این بسته را آخرین بسته سال 2023 نامید.
طبق این گزارش، ایالات متحده تسلیحات و تجهیزاتی به ارزش 250 میلیون دلار از جمله مهمات سیستم دفاع هوایی و مهمات توپخانه را به اوکراین ارائه خواهد کرد.
در عین حال، در وب سایت رسمی پنتاگون یادآوری شده که بسته کمکی شامل مهمات برای سامانههای موشکی ضد هوایی پیشرفته آمریکایی (NASAMS) و سامانه های موشکی توپخانه با تحرک بالا (HIMARS) خواهد بود. علاوه بر این، قرار است موشک های ضد هوایی استینگر، اجزای سیستم دفاع هوایی و همچنین موشک های TOW در اختیار کییف قرار گیرد.
رویترز همچنین یادآور شد که ایالات متحده قصد دارد 20 میلیون دلار کمک نظامی اضافی به اوکراین اختصاص دهد. بر اساس این اطلاعات، سرویس مطبوعاتی کاخ سفید هنوز بیانیهای در رابطه با ارائه کمک به کییف منتشر نکرده است.
هفته گذشته، جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید، به خبرنگاران گفت که ایالات متحده مکن است آخرین بسته کمک های نظامی را قبل از پایان سال به کییف ارائه کند. با این حال، وی افزود که واشنگتن منابع خود برای حمایت از کییف را به دلیل این واقعیت که کنگره اعتبارات جدید را تصویب نکرده، تقریباً تمام کرده است.
یولیا تیموشنکو، رهبر حزب "باتکیوشینا" و نخست وزیر سابق اوکراین، از ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور این کشور خواست تا طرحی پشتیبانی برای نجات کشور در شرایط بحرانی و غمانگیز کنونی آن تهیه و به پارلمان ارائه کند.
به گزارش رسانههای اوکراینی، او این موضوع را در یک پیام ویدیویی مطرح کرد. به گفته تیموشنکو، اکثریت مردم اوکراین تا حد زیادی از اقدامات دولت برای پیروزی و حفظ تمامیت ارضی کشور حمایت میکنند، ولی ادامه یک درگیری طولانی مدت و بدون نتیجه مشخص در حال تحقق، وضعیت را به طور فزایندهای دشوار و غیرقابل تحمل کرده است. وی افزود: «بنابراین، من از رئیس جمهور میخواهم: برای پیروزی ما طرح B را به پارلمان ارائه دهید. راهی برای خروج کشور از این وضعیت دشوار و واقعاً غم انگیز پیدا کنید.»
تیموشنکو تاکید کرد که زلنسکی باید قدرت رهبری خود را در این شرایط نشان دهد. این سیاستمدار افزود: او باید «روشن، منطقی، راهبردی و پیروزمندانه» عمل کند. با این حال، تیموشنکو روشن نکرد که منظور وی از این طرح "B" چیست و این طرح چه معنایی می تواند داشته باشد.
روزنامه "نیویورک تایمز" روز چهارشنبه در تحلیلی نوشت که اوکراین باید بدون تلاش برای بازپس گیری سرزمینهای از دست رفته خود، برای مذاکره با روسیه موافقت کند.
در این مقاله آمده است: بررسی دردناک واقعیت نشان میدهد که جبهه نبرد اوکراین و روسیه به معنای واقعی کلمه و به معنای واقعی کلمه منجمد شده است و منابع و زندگی اوکراینیها را با چشم انداز نه چندان روشنی برای تغییر در آینده قابل پیش بینی از بین می برد. ضد حمله مورد انتظار اوکراین در شش ماه گذشته منجر به تلفات سنگین نیروهای نظامی و نابودی تجهیزات غربی شده است.
این روزنامه با اشاره به اظهارات والری زالوژنی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین که درگیری را به بن بست رسیده ارزیابی کرده، نوشت: بعید است ارتش اوکراین بتواند در آینده نیز به یک پیشرفت قابل توجه دست یابد و این در حالی است که هیچ پیش بینی برای تصویب بستههای کمکی جدید از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا برای اوکراین وجود ندارد.
طبق این مقاله، در چنین شرایطی، ادامه نبرد تنها باعث آسیب بیشتر و بیشتر به اوکراین، مرگ نظامیان این کشور و گسترش بی ثباتی در سراسر اروپا خواهد شد. علاوه بر این، این فرض که بازگشت سرزمین های ازدست رفته بهترین نتیجه برای اوکراین خواهد بود، اشتباه است. این تحلیل تاکید کرد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین نباید امیدهای واهی به تزریق بی پایان کمک مالی آمریکا و اروپا داشته باشد. در این شرایط، طرف اوکراینی نباید فرصت مذاکره با روسیه را از دست بدهد.
در این رابطه، کارشناسان غربی پیش از این فرمول هایمختلف صلح را پیشنهاد کرده اند که بر اساس آن درگیری از طریق مذاکره به پایان برسد و اکنون آینده اوکراین به اجرای آنها بستگی دارد.
دیمیتری کولهبا، وزیر امور خارجه اوکراین توضیح داد که در نشست ماه جولای ناتو در ویلنیوس، از ینس استولتنبرگ، دبیرکل این اتحادیه که معمولا مهمانان این رویداد در کنار او مینشینند، جدا شده و در جایگاه نمایندگان کشورهای عضو اتحاد قرار گرفت و به عقیده او، این گویای آن است که اوکراین دیگر عضوی از ناتو محسوب میشود.
وی در مصاحبهای گفت: زمانی که رئیس جمهور یا من یا وزیر دفاع با همکارانمان در نشست اوکراین-ناتو ملاقات میکنیم، جای ما دیگر در کنار دبیرکل به عنوان مهمان نیست، بلکه به ترتیب حروف الفبا - یعنی بین ترکیه و بریتانیا و در میان سایر اعضای ناتو می نشیننیم.
به گفته وزیر خارجه، در نشست قبلی او از روی عادت، سعی کرده بود در کنار دبیرکل استولتنبرگ جای مخصوص مهمانان بنشیند، اما او را از این کار برحذر داشته و شخص دبیرکل گفت: "دیمیتری، اکنون جای تو آنجاست در میان ما، برای اینکه تو با سایر اعضا برابری."
کوله با پس از آن با ژست خاصی ابراز اطمینان کرد که با وجود وتوی مجارستان، اوکراین به عضویت ناتو در خواهد آمد.
والری چالی، سفیر سابق اوکراین در ایالات متحده در مصاحبهای فاش کرده که کشورهای عضو ناتو به مقامات کییف توصیه کردهاند که نمی توانند روی عضویت در این ائتلاف حساب کنند.
این دیپلمات گفت: سیگنالهایی که شرکای اصلی ما، ایالات متحده آمریکا و آلمان، بطور غیرعلنی به ما می گویند، منفی است. مبنی بر این واقعیت که: "اکنون وانمود نکنید که به نشست بعدی ناتو در واشنگتن دعوت شدهاید." این تقریباً چیزی است که آنها و در گفتگوهای خصوصی به مقامات ما میگویند.»
سفیر سابق یادآور شد که شانس اوکراین برای عضویت در این اتحاد در آینده نزدیک بسیار کم است. به نظر او، کییف نباید انتظار داشته باشد که ایالات متحده و متحدانش در موضع خود در قبال آن تجدید نظر کنند.
الکساندر تارناوسکی، ژنرال ارتش اوکراینی روز چهارشنبه در مصاحبه با شبکه بی.بی. سی، پیش بینی کرد که نیروهای مسلح این کشور در سال 2024 ممکن است با وضعیت بسیار دشوار و پیچیدهتری در میدان نبرد مواجه شوند.
به گفته وی، این به دلیل تمایل کییف برای بازگرداندن مرزهای کشور به وضعیت سال 1991 است، که کاری بسیار دشواری است، زیرا روسیه از این برنامه آگاه است و برای جلوگیری از اجرای آن هر کاری انجام خواهد داد.
این مقام نظامی اوکراینی افزود: در این زمینه نباید فراموش کرد که اوکراین در حال جنگیدن با «یکی از قویترین ارتشهای جهان است که منابع لازم برای تامین نیازهای خود را در اختیار دارد.
4561/ب