درصورتیکه در طولانی مدت استرس را در شرایط مختلف تجربه کنید و نسبت به درمان آن اقدام نکنید، دچار پرفشاری خون و مشکلات قلبی و عروقی میشوید، مبتلا به دیابت نوع ۲ میشوید و شاید هم در دام افسردگی گرفتار شوید. پس بهتر است راههای درمان استرس را بدانیم.
اما آیا اثرات استرس محدود به این مواردی است که بیان کردیم؟ قطعا این طور نیست و استرس علاوه بر آسیبهای روحی باعث آسیبهای جسمی هم میشود.
گروهی از محققان به منظور بررسی میزان تأثیرگذاری پیادهروی بر کاهش استرس، مطالعه جدیدی انجام دادند. آنها برای نیل بدین هدف، ۲۹ زن و ۳۴ مرد در سنین ۱۸ تا ۴۷ سال را مورد ارزیابی قرار دادند. آنها چندین تمرین برای شرکتکنندگان داشتند که دو مورد از آنها در مطالعه مورد بحث قرار گرفت.
در این مطالعه فعالیت مغز ۶۳ شرکتکننده سالم با استفاده از تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی قبل و بعد از پیادهروی یک ساعته در یک جنگل یا یک خیابان پرترافیک، مورد بررسی قرار گرفت. پس از تکمیل اسکنها، ۳۱ شرکتکننده در یک خیابان شلوغ پیادهروی کردند، در حالی که ۳۲ نفر در جنگل شهری قدم زدند.
نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که تنها بعد از یک ساعت پیادهروی در طبیعت، فعالیت در نواحی مغز درگیر در پردازش استرس کاهش پیدا میکند.
براساس دادههای ارائه شده در این پژوهش، پیادهروی در طبیعت میتواند به عنوان یک اقدام پیشگیرانه در برابر ایجاد مشکلات روانی و تأثیر منفی محیط شهری بر سلامت روان باشد.