به گزارش صد آنلاین ، جنگ اوکراین درحال نزدیک شدن به دوسالگی است؛ جنگی که اززمان شروع به اشکال مختلف برزندگی مردم اروپا تاثیر گذاشته است. روسیه یکی از اصلیترین تامینکنندگان انرژی کشورهای اروپایی است و با شروع جنگ اوکراین، کشورهای قاره سبز با کمبود انرژی و افزایش هزینهها در این زمینه روبهرو شدند. از سوی دیگر کمکهای سخاوتمندانه دولتمردان اروپایی به کییف، سبد خانوارهای اروپایی را کوچک کردهاست و همین موضوع خشم مردم اروپا را برانگیخته و در این مدت با راهپیماییهای متعدد، اعتراض خود را نسبت به ادامه کمکهای دولتهای اروپایی به اوکراین ابراز کردهاند.
درگیری غیرمستقیم در غزه
از حدود دو ماه قبل با شروع جنگ غزه، تاثیرات غیرمستقیم این جنگ نیز بر مشکلات مردم اروپا افزوده است. البته درگیر شدن اروپا با جنگ غزه به لحاظ شکلی با درگیری کشورهای اروپایی در جنگ اروپایی کمی تفاوت دارد اما نتیجه آن برای مردم اروپا تقریبا یکی است. اروپاییها در جنگ غزه گرچه به لحاظ دیپلماتیک و سیاسی، تمامقد پشتسر اسرائیل ایستادهاند و هر کاری از توانشان ساخته بود، انجام دادهاند اما کمکهای نظامی و اقتصادی آنها به اسرائیل به میزان کمکهایی که به اوکراین کردهاند، نبوده است با وجود این جنگ غزه نیز تاثیرات غیرمستقیم خود را بر زندگی مردم اروپا گذاشته است.
افزایش هزینه دفاعی کشورهای اروپایی
از جمله خسارتهایی که از زمان شروع جنگ غزه به مردم اروپا وارد شده، میتوان به تاثیر افزایش هزینههای دفاعی بر کسری بودجه اروپا اشاره کرد. براساس گزارشی در پارلمان اروپا، جنگ غزه هزینههای دفاعی اروپا را افزایش میدهد که دلیل آن دلمشغولی آمریکا به آینده پروژه اسرائیل در منطقه و از سوی دیگر تلاش روسیه برای گسترش نفوذ خود در کشورهای اروپای شرقی است.این گزارش میگوید که در مقطع کنونی نیز اروپا همچنین بودجه دفاعی را به سطوحی بالاتر از سطوح فعلی خود خواهد رساند، بهویژه آلمان که با قدرت به دستیابی به تسلیحات بیشتر روی آورده است.به نوبه خود، انگلیس در پایان ماه گذشته تصمیم گرفت هزینههای دفاعی را به ۲.۵درصد افزایش دهد تا در بودجه جدید به ۵۱.۷میلیارد دلار برسد. دراین راستا، اقتصاددانان بر این باورند که افزایش مخارج دفاعی تأثیراتی بر افزایش کسری بودجه اروپا خواهد داشت و همچنین میزان بدهی را افزایش میدهد که به طور خودکار به کاهش نرخ یورو و فرار بیشتر سرمایهگذاران از اوراق قرضه اروپایی منجر خواهد شد، در حالی که دولتهای اروپایی برای هزینههای عمومی به آن وابسته هستند.براین اساس، تحلیلی در مجله اروپایی اینتر اکونومیکس میگوید، دولتهای اروپایی برای یافتن نقدینگی مجبور به افزایش مالیات و کاهش هزینهها هستند و برنامههای ریاضتی اجباری که دولتها بر مردم تحمیل کردند، نیز رکود و مشکل بدهی را تشدید کرد که همه اینها به بحران سیاسی در منطقه یورو منجر شد که نتیجه آن تضعیف محبوبیت احزاب سنتی و تهدید ثبات سیاسی در اروپاست. سیاستهای افزایش هزینههای دفاعی، افزایش نرخ بهره و افزایش تورم منجر به فشار بیشتر بر سطح زندگی رایدهندگان اروپایی شده است که از هزینههای بالای انرژی و مواد غذایی هم رنج میبرند که این امر موجی از نارضایتی علیه احزاب سنتی حاکم در اروپا و رشد جنبشهای مردمی را در پی داشت که این جنبشها، حضور و قدرت خود را در تظاهراتهای گسترده در پایتختهای اروپایی در حمایت از نوار غزه علیه اسرائیل نشان دادند.
تاثیر جنگ بر بحران گاز اروپا
در بازار انرژی و بحران گاز در اروپا، به دلیل جنگ اسرائیل علیه غزه و احتمال تاثیر گسترش جنگ بر عرضه گاز به اروپا، نگرانی در مورد آینده عرضه گاز طبیعی در قاره کهن وجود دارد.براساس گزارش مؤسسه مطالعات بروگل در بروکسل، اروپا تاکنون از توقف صادرات گاز مصر (گازی که رژیم صهیونیستی به مصر صادر و این کشور به صورت مایع به اروپا صادر میکند) کمترین تأثیر را داشته است، کل صادرات گاز طبیعی مایع مصر در سال ۲۰۲۲ به حدود هفت میلیون تن رسید. از این میزان پنج میلیون تن به اتحادیه اروپا صادر میشود، در حالی که کل واردات گاز اتحادیه اروپا ۹۶ میلیون تن گاز مایع است.
اروپا در خطر است
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یک سخنرانی با موضوع «اروپا در میانه دو جنگ» در اجلاس «قاره بزرگ» گفت «اروپا در خطر است». او گفت: اگر بگذاریم پوتین در اوکراین پیروز شود، اگر بگذاریم تراژدی جاری در غزه ادامه یابد، پروژه اروپا میتواند به شکل جبرانناپذیری آسیب ببیند. جنگ اوکراین در حالی ۲۴ فوریه ۲۰۲۴ (۵ اسفند) دو ساله میشود که پایان مطلوبی برای طرف اوکراینی که از آغاز درگیریها میلیاردها دلار از سوی کشورهای غربی بهخصوص آمریکا با هدف وارد کردن شکست استراتژیک بر روسیه دریافت کرده، متصور نیست. از آغاز حملات رژیم صهیونیستی به غزه نیز سران اتحادیه اروپا همسو با آمریکا به بهانه آنچه «حق دفاع اسرائیل» میخوانند، از اقدامات رژیم صهیونیستی حمایت و با آتشبس مخالفت کردهاند.با این حال، همزمان با افزایش فشار افکار عمومی، جهان برای متوقف کردن ماشین کشتار رژیمصهیونیستی در غزه، بورل درخواست وقفه بشردوستانه را مطرح کرده اما همچنان از درخواست آتشبس خودداری کردهاست. او دوشنبه در پیامهایی اعلام کرد: همانطور که وزرای خارجه فرانسه، آلمان و انگلیس اشاره کردهاند، تعداد بسیار زیادی از غیرنظامیان در غزه کشته شدهاند. قطعا شاهد عدم تمایز وحشتناک در عملیات نظامی اسرائیل در غزه هستیم. وی با اشاره به حملات رژیم صهیونیستی به «کلیسا، صومعه و اردوگاههای آوارگان» در غزه، افزود: «عبادتکنندگان، سه گروگان اسرائیلی و صدها غیرنظامی دیگر در جریان عملیاتهای نظامی اخیر کشته شدهاند». بورل تاکید کرد این حملات باید متوقف شود و افزود به وقفه بشردوستانه با فوریت نیاز است.
44561/ی