به گزارش صد آنلاین ، قبرستان دارالسلم معروف به دارالسلام شیراز یا وادیالسلام از مکانهای دیدنی استان فارس در شیراز است و در میانه بلوار سیبویه، نرسیده به میدان شاهزاده قاسم قرار دارد.
وجه تسمیه قبرستان دارالسلام
درباره نام قبرستان دارالسلام دو روایت وجود دارد. بنا بر روایت اول در برهه زمانی نامعلومی، شهرهای نجف و کربلا دچار خشکسالی و نتیجتا قطحی میشوند. حاکم شیراز در آن زمان بهازای فرستادن ۸۰۰ شتر با بار غلات، خواستار خاک کربلا میشود. فرد واسطه در حمل خاک کربلا به شیراز، شیخ سلم نام داشت که در نهایت در همین قبرستان به خاک سپرده شد. به مرور زمان این قبرستان به نام دارالسلم و سپس دارالسلام شهرت یافت.
در روایت دیگر آمده است که امام جماعت شیراز در دوره کریم خان زند که شیخ عبدالنبی نام داشت، پیش از وفاتش وصیت میکند در کربلا دفن شود. پس از مرگ وی، کریم خان دستور میدهد ۴۰ شتر با بار گندم راهی کربلا و در مقابل خاک کربلا برای دفن امام شیخ عبدالنبی به شیراز آورده شود. مسئول این کار شیخ سلم بوده است.
مدفونین قبرستان دارالسلام
مقبرههایی از قرن اول و دوم هجری در این محل دیده میشود و حتی بسیاری از پژوهشگران بر این باورند که این گورستان پیش از اسلام نیز وجود داشته است. قبور بزرگان و مشایخ علمی، عرفانی، ادبی و مذهبی مختلفی در این گورستان وجود دارد. مقبرهای با رنگ سبز در این گورستان به چشم میخورد که معروف به مقبره سرباز امام زمان (ع) است. برخی از علمای شهدای قیام ۱۶ خرداد ۱۳۴۲ مردم شیراز نیز در این آرامستان دفن شدهاند. آرامگاه شاه داعی تا الله و پسرش (از سادات حسینی که نسبتشان با ۱۹ پشت به زید بن علی بن حسین (ع) میرسد)، آرامگاه محمود دهدار (ریاضیدان اوایل قرن نهم هجری)، آرامگاه ابوسائب (مشهور به شهرهالنبی) و مقبره مشیر (از وزرای فارس در اوایل قاجاریه) در این محل قرار دارد. بسیاری از ائمه جمعه شیراز از زمان زندیه تا قاجاریه نیز در این گورستان به خاک سپرده شدهاند و گفته میشود شخصیتهایی مانند عبدالغفار خوی شبستری و نیز شیخ ابوصاحب که از یاران حضرت رسول (ص) است در این قبرستان دفن هستند.