آخرین اخبار
۰۹ آذر ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۴

ویدیو / رازهایی از دروازه جهنم ؛ ترسناک ترین گودال شعله ور در جهان

بازدید:۷۲۳
صد انلاین | پدیده شعله ور در صحرای آسیای مرکزی هم یک حادثه صنعتی است و هم یک جاذبه توریستی.
کد خبر : ۵۶۶۷۳

به گزارش صد آنلاین ، یکی از عجیب‌ترین جاذبه‌های توریستی که از اعماق زمین می‌سوزد، در ترکمنستان به دروازه جهنم معروف است. این کشور جاذبه‌های گردشگری کمی دارد، اما این مکان آتشین یکی از ترسناک‌ترین‌ها است.

 

 

 




دروازه جهنم هنوز هم در سال ۲۰۲۳ می‌سوزد و آتش‌های بی‌پایان همچنان ادامه دارد و گردشگران و مردم محلی به طور یکسان از دهانه آتشفشانی ان دیدن می‌کنند.

 

 

 




دهانه گاز دروازا یا دروازه جهنم چیست؟
دروازه جهنم در صحرای قراقوم در شمال مرکزی ترکمنستان قرار دارد. هزاران شعله در داخل دهانه آتش گرفته و این جاذبه عجیب، این نام مستعار را به خود اختصاص داده است. شعله‌های آتش بین ۴۰ تا ۵۵ سال است که می‌سوزد. دهانه آن چیزی در حدود ۲۲۶ فوت عرض و ۹۸فوت عمق دارد.



چرا دروازه جهنم می‌سوزد؟
دروازه جهنم از زمان روشن شدن اولیه اش در دهه ۱۹۷۰ شعله ور بوده است. این به این دلیل است که در زیر زمین، مقدار نامشخصی از گاز متان به شعله سوخت می‌دهد. تا زمانی که گاز متان در زیر وجود داشته باشد، شعله‌های آتش احتمالا ادامه خواهند داشت.



تاریخچه دروازه جهنم در ترکمنستان
آغاز شعله ور شدن دروازه‌های جهنم، نامشخص باقی مانده است. برخی ادعا می‌کنند که این دهانه در دهه ۱۹۶۰ زمانی که خاک تحت فشار گاز متان فرو ریخت، به وجود آمد. اما تا دهه ۱۹۷۰ یا ۱۹۸۰ طول کشید تا آتش سوزی منفجر شود. ظاهراً آتش برای جلوگیری از انتشار گاز سمی ایجاد شده است. برخی دیگر فکر می‌کنند مهندسان شوروی در سال ۱۹۷۱ حفره‌ای را در میدان نفتی حفر کردند و چند روز بعد فرو ریخت. این امر می‌تواند دهانه را تشکیل دهد و به دنبال آن گاز را شعله ور کند تا از انتشار گاز‌های گلخانه‌ای مرگبار جلوگیری کند.

حقایق جالب در مورد دروازه جهنم
برخی از مردم سعی کرده اند به داخل گودال آتشین فرود آیند، اما تنها یکی از انها، از این اقدام جان سالم به در برده است. در سال ۲۰۱۳ جورج کورونیس، برای جمع‌آوری نمونه‌های خاک در گودال پایین آمد. با کندن نمونه ها، شعله‌های آتش در نقاط ظاهر شد.

دروازه جهنم در ترکمنستان یکی از گرم‌ترین مکان‌های روی زمین است

 

 

 

4461/ب

اشتراک گذاری:
گزارش خطا
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها