به گزارش صد آنلاین ، ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، شب گذشته، جمعه، در یک کنفرانس مطبوعاتی به همراه همتای لتونیایی خود "ادگارس رینکهویچ" اعلام کرد که کشورش برای حفظ و ادامه کمکهای متحدان خود و حل مشکلات مهم کییف، نیاز به کسب "سه پیروزی" در غرب دارد.
وی گفت: ما به سه پیروزی نیاز داریم. اولین پیروزی در رابطه با کنگره (ایالات متحده) است که وضعیت آن به یک چالش بزرگ تبدیل شده و اوضاع ساده نیست. همه چیز به ما بستگی ندارد. اما اوکراین باید هر کاری که به آن بستگی دارد و حتی بیشتر از آن انجام دهد تا چنین پیروزی در کنگره حاصل شود.»
زلنسکی با اشاره به اینکه اوکراین یک وظیفه دیگر دارد و آن دریافت بسته کمکی از اتحادیه اروپا به مبلغ ۵۰ میلیارد یورو است، ابراز تاسف کرد که همه کشورهای عضو اتحادیه اروپا آماده حمایت از تخصیص این بسته کمکی به اوکراین نیستند.
به گفته وی، اوکراین همچنین امیدوار است که شرایط "گفتگوی باز" در مورد پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا ایجاد شود. رئیس جمهور یادآور شد که این یک "گام انگیزه برانگیز" خواهد بود.
ضمن اینکه روزنامه کانادایی "گلوب اند میل" (The Globe and Mail) معتقد است که ولادیمیر زلنسکی به دلیل وضعیت ناامید کننده در منطقه درگیری نظامی اوکراین، سر در گم شده است. این نشریه مینویسد: «در شرایطی که نادیده گرفتن نشانههای وضعیت بنبست [برای اوکراین] به طور فزایندهای دشوار میشود و شمارش معکوس برای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۴ آغاز شده، ظاهراً زلنسکی ناگهان خود را کاملاً تنها دیده و نگران روند وخامت اوضاع شده است.»
طبق این گزارش، نگرانی زلنسکی در حال حاضر برای بسیاری از کشورهای غربی آشکار شده و اکثر سیاستمداران غربی مجبور به اعتراف به این واقعیت هستند.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به ششصد و چهلمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
روزنامه آمریکایی «هیل» (The Hill) بامداد امروز، شنبه در تحلیلی یادآور شد که ترس جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا از تشدید رویارویی با رئیس جمهور روسیه به تشدید تنشها بین دو کشور منجر شده است. این نشریه نوشت: «ترس پرزیدنت بایدن از تشدید رویارویی با ولادیمیر پوتین منجر به تشدید تنشهایی شده که او و دولتش بیهوده امیدوار بودند از آن اجتناب کنند.»
علاوه بر این، این مطلب تاکید میکند که بیمیلی بایدن در تعهد به تضمین پیروزی کییف در درگیری، فرصتی را برای مسکو فراهم کرده تا «نفوذ خود را در خاورمیانه گسترش دهد.
این مقاله همچنین یادآور شده که دولت بایدن هنوز نمی تواند درک کند که ایالات متحده خود را به یک "گرداب جهانی رو به گسترش" کشانده که می تواند به یک جنگ جهانی جدید منجر شود.
پیش از این، در اواسط ماه نوامبر، وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که روابط روسیه و آمریکا هر لحظه که میگذرد به دلیل اقدامات ایالات متحده به خطر قطع شدن نزدیکتر می شود. به عقیده مقامات مسکو، تیرگی روابط انتخاب روسیه نیست، با این حال، اقدامات آمریکا در جهت تشدید هر چه بیشتر تنش می تواند منجر به عواقب فاجعه باری شود.
روسلان استفانچوک، رئیس پارلمان اعلای اوکراین (رادای عالی) شب گذشته، جمعه، بعد از دیدار با رئیس مجمع پارلمانی ناتو، میخائیل شربوی، فاش کرد که از وی درخواست کرده تا از کییف حمایت نظامی و سیاسی بیشتری انجام شود.
رئیس پارلمان با اشاره به اینکه در جریان این مذاکرات، سیاستمداران توجه خاصی به موضوع تدارکات نظامی به اوکراین داشتند، افزود: «نیازهای فوری ما سامانههای دفاع هوایی، موشکهای دوربرد، توپخانه، هواپیماهای جنگی و تحویل سیستماتیک و به موقع محمولههای دفاعی بسیار مهم است.»
وی همچنین تاکید کرد که مقامات کییف نیاز بیشتری به حمایت سیاسی در مورد یکپارچگی یورو-آتلانتیک دارد و به نظر میرسد که این مسئله کم رنگ تر از گذشته شده است.
دیوید آراخامیا، رئیس فراکسیون حزب "خدمتگزار مردم" که طرفدار ولادیمیر زلنسکی در پارلمان اعلای اوکراین و عضو کمیته امنیت ملی، دفاع و اطلاعات این کشور اعلام کرد که هرگونه توافق در مورد پایان دادن به مناقشه نظامی با روسیه باید از طریق یک همه پرسی انجام شود.
وی اعتراف کرد که در حال حاضر اوکراین به دلیل "مواضع بسیار ضعیف در مذاکره" نمی تواند پای میز مذاکرات با روسیه بنشیند.
آراخامیا شب گذشته در یک گفتگوی تلویزیونی گفت: «این پیشنهاد که بیایید به درگیری پایان دهیم، آیا فکر میکنید جامعه اوکراین این مسئله را می پذیرد؟ اگر کسی چیزی را امضا کند، باید در مجلس تصویب شود، در پارلمان به سادگی یکدیگر را به معنای واقعی کلمه می کشند <...> به نظر من چنین چیزهایی فقط باید از طریق رفراندوم انجام شود.»
این مقام اوکراینی افزود: در این موضوع به دلیل دیدگاههای بسیار قطبی داخلی مشکلاتی پیش خواهد آمد و توافقات احتمالی باید از طریق همه پرسی و درک نظر شهروندان در این باره انجام شود.
نخست وزیر جاستین ترودو شب گذشته اعلام کرد که کانادا قصد دارد ۱۱ هزار قبضه تفنگ و مقدار زیادی مهمات مورد نیاز آنها را برای کمک به نیروهای مسلح اوکراین به آنها اهدا کند. وی در یک کنفرانس مطبوعاتی در شهر سنت جونز کانادا گفت: «هم اکنون اعلام میکنم که دولت کانادا بیش از ۱۱ هزار تفنگ جنگی و بیش از ۹ میلیون گلوله و مهمات آنها را در اختیار اوکراین قرار خواهد داد.»
ترودو تاکید کرد که اوکراین "هنوز به حمایت غرب برای حفاظت از خود نیاز دارد و ما باید به این کار ادامه دهیم".
لازم به یادآوری است که در نتیجه نتایج اجلاس کانادا و اتحادیه اروپا که روز جمعه در شهر سنت جونز به پایان رسید، شرکت کنندگان در این رویداد بر تشدید همکاری برای اعمال تحریم ها علیه روسیه و مبارزه با اقدامات مسکو برای غلبه بر آنها توافق کردند. در بیانیه پایانی، طرفین همچنین قصد متقابل برای ادامه حمایت از اوکراین، از جمله ارائه تدارکات نظامی به کییف و آموزش نظامی برای نیروهای مسلح اوکراین را تایید کردند.
لری جانسون، تحلیلگر سابق سازمان سیای آمریکا، ابراز عقیده کرده است که اظهارات لوید آستین، رئیس پنتاگون مبنی بر اینکه ایالات متحده "عصای جادویی" برای اوکراین ندارد، نشان میدهد که او هیچ درک روشنی از وضعیت کنونی در میدان جنگ با روسیه ندارد.
جانسون در وب سایت خود نوشت: اعتراف آستین به این معنا نیست که ایالات متحده قرار است ارسال تسلیحات خود را متوقف کند. به نظر من این سخنان نشان میدهد که او نمیداند روسیه چگونه در اوکراین میجنگد و ارتش اوکراین تا چه اندازه ضعیف و ناتوان است.
جانسون یادآور شد، نیروهای مسلح اوکراین فاقد دانش و مهارت کافی برای استفاده موثر از سلاح های ارائه شده توسط ایالات متحده و ناتو هستند. همچنین، به گفته وی، کییف سربازان آموزش دیده زیادی برایش باقی نمانده است که تحت فرمان رهبران با تجربه عمل کنند و گروهی از نیروهای بسیج شده و بی تجربه اکنون در میدان جنگ کشته می شوند.
تحلیلگر سابق سیا در پایان گفت: «زمان آن رسیده که این واقعیت را پذیرفت که حتی اگر اوکراین نیروهای توانمند و ذخایر کافی از این سیستمهای تسلیحاتی داشته باشد، قدرت نظامی برای شکست روسیه در میدان نبرد را نخواهد داشت».
هفته گذشته، لوید آستین درجریان سفرش به کییف گفت که ایالات متحده راه حل جادویی ندارد که فوراً مشکلات نیروهای مسلح اوکراین را برطرف کند.
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، روز جمعه اعلام کرد که مقامات این کشور هفته آینده "طرح جامع جدیدی برای بسیج نیروهای جدید" در اوکراین را به او ارائه خواهند داد. وی در یک نشست خبری گفت: «در مورد موضوع بسیج نیروهای جدید، شما می دانید که این مسئله چقدر پیچیده و بسیار با اهمیت است و "وظیفه پیچیده ای به مقامات محول شده است.»
زلنسکی افزود: «امروز یک گزارش جامع درباره چالشها، نحوه حل مسائل و اینکه چه کارها و چه تغییرات قانونی لازم است و اینکه چه کسی باید آنها را انجام دهد، به من ارائه شده و ما در حال کار روی این مسئله هستیم.»
در عین حال، رئیس جمهور اوکراین از تعداد دقیق شهروندان اوکراینی که انتظار می رود در این دور از بسیج به خدمت فراخوانده شوند، نامی نبرد.
رومان کوستینکو، دبیر کمیته امنیت ملی، دفاع و اطلاعات پارلمان اعلای اوکراین روز جمعه در مصاحبهای رادیویی اعتراف کرد که بسیج اوکراینیها برای پر کردن صفوف نیروهای مسلح شکست خورده است. این مقام پارلمانی گفت: «همه می دانیم که اکنون با مسئله بسیج مشکل داریم، شاید بتوان گفت که بسیج شکست خورده است. پس از مشکل فساد مالی و تغییرات داده شده در کمیسرهای نظامی (مراکز ثبت نام نیروها برای ارتش) باید پذیرفت که طرح بسیج شکست خورده است.»
به گفته کوستینکو، اگر مقامات اوکراین نتوانند وضعیت را در آینده نزدیک تغییر دهند، "مشکلات بزرگی" در انتظار کشور خواهد بود. وی افزود: اکنون شاید مشکل بسیج نیروها به مراتب بیشتر از مشکل گلوله (فقدان گلوله در جبهه نبرد) باشد.
استفان هبسترایت، سخنگوی رسمی دولت آلمان اعلام کرد که مقامات برلین قصد ندارند به اوکراین توصیه کنند که چه تصمیماتی باید اتخاذ کنند و چگونه در خصوص درگیری نظامی با روسیه اقدام کنند. او در یک نشست خبری در برلین گفت: «ما به تنهایی به اوکراین توصیه نمیکنیم که چگونه در درگیری نظامی کنونی با روسیه عمل کند.»
از هبسترایت همچنین پرسیده شد که چگونه برلین به سخنان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در اجلاس گروه ۲۰ در خصوص اینکه باید به دنبال راه هایی برای پایان دادن به درگیری در اوکراین در سریع ترین زمان ممکن بود، پاسخ داد. در این رابطه سخنگوی کابینه وزیران آلمان موضع گیری صدراعظم اولاف شولتز را تکرار کرد که گفته، لازم است "نیروهای نظامی روسیه از خاک اوکراین خارج شوند" و "تنها در آن صورت صلح برقرار خواهد شد".
روزنامه "بیلد" (Bild) روز جمعه به نقل از منابع خبری خود گزارش داد، ایالات متحده و آلمان مایل هستند که عرضه تسلیحات نظامی به کییف را تا حد لازم برای حفظ وضعیت جبهه نبرد در طول زمستان کاهش دهند تا ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین را مجبور به نشستن بر سر میز مذاکره کنند.
طبق این اطلاعات، متحدان غربی اوکراین میخواهند این کشور را از نظر استراتژیک در موقعیتی مناسب برای آغاز مذاکرات درباره حاکمیت و تمامیت ارضی قرار دهند. یک منبع خبری در دولت آلمان گفت: "کاخ سفید و دفتر صدراعظم این موضوع را با یکدیگر هماهنگ میکنند."
به نوشته این نشریه، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و اولاف شولتز، صدراعظم آلمان نمی خواهند مستقیماً شخص زلنسکی را در مورد نیاز به مذاکره متقاعد کنند. برای این منظور، آنها میخواهند فقط سلاحهای لازم برای حفظ مواضع فعلی نیروهای مسلح اوکراین را به این کشور منتقل کنند. بیلد در پایان افزود: «بدین ترتیب خود زلنسکی باید به این درک برسد که این وضعیت دیگر نمی تواند ادامه یابد. و بدون هیچ دستوری از خارج او مجبور خواهد شد به میل خود به مردمش مراجعه کرده و توضیح دهد که اکنون دیگر مذاکره با روسیه ضروری شده است.»
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد که شایعات شنیده شده پوچ و بی اساس مبنی بر اینکه گویا روسیه قصد دارد یک تونل زیر آبی در زیر پل کریمه بسازد، که در مطبوعات آمریکایی به آن اشاره شده، نباید مورد توجه قرار گیرد.
دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه روز جمعه در پاسخ به سئوال خبرنگاران در این باره گفت:«خیر، این ادعا حتی ارزش اظهار نظر را ندارد. گزارش روزنامه واشنگتن پست در این باره کاملاً بی اساس و دروغ است.»
در اوایل همان روز، واشنگتن پست مقالهای را منتشر کرد که گزارش داد بازرگانانی از روسیه و چین ظاهراً در حال مذاکره در خصوص نحوه ساخت یک تونل زیر آبی دقیقاً در زیر پل کریمه هستند تا از این سازه در برابر حملات نیروهای مسلح اوکراین محافظت کنند.
سرگئی آکسنوف، رئیس "منطقه کریمه" نیز روز جمعه در کانال تلگرامی خود شایعه آماده سازی ساخت تونلی زیر آبی به شبه جزیره را تکذیب کرد. رئیس کریمه نوشت: در مورد اطلاعات رسانههای خارجی که از آمادگیهای ادعایی برای ساخت تونلی در زیر تنگه کرچ با مشارکت طرف چینی خبر میدهند. این ادعا کاملاً یک دروغ است و چنین برنامههایی وجود ندارد.
آکسنوف در عین حال وضیح داد که قبل از اجرای پروژه پل کریمه،نظریات مختلفی از جمله ساخت تونل و تله کابین در سراسر این تنگه مورد بحث قرار گرفت، اما در نهایت، بهترین و واقعی ترین گزینه - ساخت یک پل" انتخاب شد و آن طرحها در همان زمان کنار گذاشته شدند.
4461/ی