آخرین اخبار
۰۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۸
بازدید:۳۵۹
درخواست از کاخ سفید برای پایان‌دادن به درگیری اوکراین، نگرانی از سناریوی تجزیه اوکراین، عدم‌تغییر موضع آمریکا در تأمین موشک‌های دوربرد کی‌یف، تسلیم‌شدن ۱۰هزار سرباز اوکراینی و استعفای اجباری رئیس مجلس کانادا، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.
کد خبر : ۴۲۴۶۸

 نمایندگان مجلس سنای آمریکا پیشنهاد کرده‌اند که به‌جای ۲۴ میلیارد دلار درخواستی کاخ سفید، با ۶ میلیارد دلار کمک به اوکراین در کوتاه‌مدت موافقت شود.

 

 

 


به گزارش صد آنلاین به نقل از رویترز، قانونگذاران در مجلس سنا ابتکاری برای تمدید بودجه برای دولت آمریکا تا تاریخ ۱۷ نوامبر مطرح کردند که حدود ۶ میلیارد دلار برای کمک به اوکراین اختصاص می‌دهد، این در حالی است که کاخ سفید قبلاً حدود ۲۴ میلیارد دلار کمک به کی‌یف درخواست کرده بود.

در این رابطه، مارجوری تیلور گرین، عضو مجلس نمایندگان کنگره آمریکا تأکید کرد که زمان پایان دادن به درگیری نظامی در اوکراین فرا رسیده است. وی در جریان سخنرانی خود در کاپیتول گفت: «زمان پایان دادن به جنگ در اوکراین فرا رسیده است، این کشور به صلح نیاز دارد، نه به ارسال سلاح و ادامه کشتارها.»

 

 

 

خانم گرین یادآور شد: «ولی نمایندگان کنگره به "نوشتن چک و ارسال آنها به اوکراین" ادامه می‌دهند و منافع مردم آمریکا را که نگران مرزها و امنیت خود هستند، در نظر نمی‌گیرند.»

جیمز ونس، سناتور جمهوری‌خواه از ایالت اوهایو نیز معتقد است که ایالات متحده باید تحویل سلاح به اوکراین را به‌طور کامل متوقف و برای برقراری صلح در آنجا تلاش کند.

روز گذشته اسکات ریتر، افسر اطلاعاتی سابق تفنگداران دریایی آمریکا نیز به افزایش نارضایتی‌ها از ادامه حمایت نظامی از اوکراین در کشورهای غربی، از جمله در ایالات متحده اشاره کرد.

پیش از این، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، کل کمک‌های غرب به کی‌یف را ۱۶۰ میلیارد دلار در سال برآورد کرد. به‌گفته وی، بر اساس برآوردهای بنیاد هریتیج مستقر در واشنگتن، دولت آمریکا در زمان حاضر حدود ۱۱۳ میلیارد دلار به اوکراین اختصاص داده است، یعنی ۹۰۰ دلار به‌ازای هر خانواده به‌اضافه ۳۰۰ دلار دیگر سود برای پرداخت بدهی‌هایی که در این رابطه وجود دارد.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به پانصد و هشتاد و یکمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

پوتین: روسیه برای مشارکت استراتژیک با ترکمنستان اهمیت زیادی قائل است

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه صبح امروز، چهارشنبه در پیام تبریکی به‌مناسبت روز استقلال جمهوری ترکمنستان، این روز را به سردار بردی محمداف، رئیس جمهور این کشور تبریک گفت و قصد جدی مسکو برای گسترش همکاری دوجانبه با عشق‌آباد را اعلام کرد. 

پوتین در این پیام تأکید کرد: «ما برای روابط عمیق دوستانه و مشارکت استراتژیک با ترکمنستان اهمیت زیادی قائل هستیم. من بر این عقیده هستم که به‌رغم وضعیت پیچیده کنونی در روابط بین‌الملل، ما کنار یکدیگر می‌توانیم از توسعه بیشتر همکاری‌های دوجانبه در همه زمینه‌ها، تعامل سازنده در امور بین‌الملل به‌نفع ملت‌های دوست کشورهایمان اطمینان حاصل کنیم.»

پیشنهاد سناتورهای آمریکایی برای گنجاندن ۶میلیارد دلار در بودجه موقت برای کمک به کی‌یف

نمایندگان دموکرات و جمهوری‌خواه در سنای ایالات متحده به‌طور آزمایشی با طرحی برای تمدید بودجه دولت فدرال تا تاریخ ۱۷ نوامبر موافقت کردند که به‌جای ۲۴ میلیارد دلاری که کاخ سفید درخواست کرده بود، حدود ۶ میلیارد دلار به اوکراین کمک شود. این سند و توضیحات آن بامداد امروز، چهارشنبه در سایت کمیته تخصیص سنا منتشر شد.

سناتورها پیشنهاد می‌کنند: "۴.۴۹۹ میلیارد دلار به وزارت دفاع ایالات متحده به‌عنوان بودجه اضطراری برای پاسخ به وضعیت اوکراین و پر کردن ذخایر تسلیحات ایالات متحده اختصاص یابد."، قانونگذاران تأکید کردند که از این مبلغ ۳ میلیون دلار برای دفتر بازرس‌کل پنتاگون در نظر گرفته شده است.

علاوه بر این، قرار است ۱.۶۵ میلیارد دلار برای کمک به کی‌یف از طریق وزارت امور خارجه تخصیص یابد. یک میلیون دلار از این مبلغ برای دفاتر بازرسان‌کل وزارت خارجه و آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده در نظر گرفته شده است.

اکثریت سناتورها در رأی‌گیری روز سه‌شنبه از محدود کردن بحث در مورد این ابتکار حمایت کردند.

در عین حال، رئیس مجلس نمایندگان ایالات متحده، کوین مک‌کارتی با گنجاندن حدود ۶ میلیارد دلار کمک به اوکراین در طرح تمدید بودجه برای دولت فدرال مخالف است.

اگر قانونگذاران نتوانند بودجه سال مالی آینده را که از اول اکتبر آغاز می‌شود، تا پایان سپتامبر تصویب کنند، دولت فدرال باید تعطیل شود.

ال‌پایس: تجزیه اوکراین بر اساس سناریوی کره‌ای بعید نیست

نشریه اسپانیایی ال‌پایس (El País) در تحلیلی نوشت: وضعیت فعلی اوکراین ممکن است به تکرار سناریوی رخ‌داده در شبه‌جزیره کره منجر شود و درگیری کنونی منجر به تجزیه این کشور شود، همان‌طور که در آن منطقه اتفاق افتاد.

در این مقاله آمده است: «شبح جنگ سرد در بحث‌های سیاسی درباره آینده اوکراین ظاهر شده است؛ این ترس وجود دارد که کشور به دو بخش تقسیم شود. سیاستمداران و کارشناسان غربی بر این عقیده هستند که اگر هیچ یک از طرفین توازن قوا در میدان نبرد نظامی را به‌هم نزند، فرسایش جنگ و فشار بین‌المللی ممکن است با تقسیم اراضی بین دو طرف درگیری منجر به توقف درگیری‌ها شود.»

برای نخستین بار، سرنوشت درگیری نظامی کنونی طبق سناریوی کره‌ای توسط آلکسی آرستوویچ، مشاور سابق دفتر رئیس جمهور اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۳ مطرح شد، در محافل کارشناسی برخی با امکان چنین روند اوضاعی موافق‌اند و برخی دیگر آن را رد کرده‌اند.

مشارکت آمریکا با اوکراین در تقویت صنایع نظامی این کشور

پنتاگون قصد خود به‌منظور تقویت پتانسیل صنایع نظامی کی‌یف و توسعه مشارکت در این زمینه در ماه‌های آینده را تأیید کرد، اما مشخص نیست که ایالات متحده قصد دارد چه‌نوع تجهیزات نظامی را در اوکراین تولید کند.

بیل لاپلانت، معاون وزیر دفاع آمریکا با افشای این تصمیم، در پاسخ به درخواست خبرگزاری تاس مبنی بر اینکه صحبت دقیقاً بر سر چه‌نوع تجهیزات نظامی ایالات متحده است و در چه چارچوب زمانی می‌توان این برنامه را اجرا کرد، پاسخ داد: «وزارت دفاع به همکاری نزدیک با شرکای اوکراینی خود ادامه می‌دهد تا اطمینان حاصل شود که آنها آنچه را برای دفاع از کشورشان نیاز دارند، هم با توجه به نیازهای فوری در میدان جنگ و هم برای ایجاد قابلیت‌های نظامی بلندمدت اوکراین، در اختیار داشته باشند. در حالی که ما در زمان حاضر هیچ اعلامیه دیگری نداریم، ایالات متحده متعهد به تقویت صنایع نظامی و دفاعی اوکراین است و ما در تلاش هستیم در ماه‌های آینده مشارکت صنعتی لازم در این زمینه را ایجاد کنیم.»

به‌گفته وی، قرار است تولید مشترک با تعدادی دیگر از متحدان آمریکا ایجاد شود که مطابق با تصمیمات اتخاذشده در نشست سران ماه جولای ناتو در ویلنیوس است.

پنتاگون: مواضع واشنگتن در مورد عرضه موشک‌های ATACMS تغییر نکرده است

لوید آستین، رئیس پنتاگون بامداد امروز اعلام کرد که هیچ چیزی برای اعلام در رابطه با تأمین موشک‌های تاکتیکی ATACMS برای نیروهای مسلح اوکراین ندارد. وی تأکید کرد که وظیفه اصلی واشنگتن ارائه سیستم‌های دفاع هوایی و مهمات توپخانه به کی‌یف است.

او در یک کنفرانس مطبوعاتی پاسخ داد: "من چیزی برای اعلام در مورد ATACMS ندارم، بنابراین پاسخ من به این سؤال همان خواهد بود که ۱۰ بار گذشته در مورد آن از من پرسیده شده است."

به‌گفته رئیس پنتاگون، او "زمان زیادی را صرف گفتگو با متحدان و شرکا در مورد ارائه کمک‌های نظامی اضافی به اوکراین کرد."، لوید یادآور شد که این موضوع را هم با وزیر دفاع اوکراین و هم با رئیس جمهور ولادیمیر زلنسکی در میان گذاشته است.

قصد وزیر دفاع اوکراین برای ادامه همکاری با وزارت دفاع لهستان

رستم عمروف، وزیر دفاع اوکراین علی‌رغم گزارش‌هایی مبنی بر تنش در روابط بین دو کشور، قصد دارد با رئیس وزارت دفاع لهستان درباره ادامه همکاری‌های دوجانبه گفتگو کند.

او در مصاحبه با CNN دراین‌باره گفت: «ما به همکاری با شرکای خود در ورشو ادامه می‌دهیم. در سطح وزارتخانه‌های دفاع، هیچ چیزی متوقف نشده است و همه همکاری‌ها و همه روش‌های آن حفظ می‌شود.»

عمروف یادآور شد که قصد دارد با وزیر دفاع لهستان تماسی تلفنی داشته باشد تا در مورد نحوه ادامه همکاری بین دو کشور گفتگو کند.

به‌عقیده کارشناسان در ورشو، جامعه لهستان نمی‌خواهد مبالغ زیادی را برای حمایت از کی‌یف هزینه کند. لهستانی‌ها مدت‌هاست منتظر دریافت ۴۰ میلیارد یورو از صندوق مالی اتحادیه اروپا هستند، ولی در شرایط کنونی اوکراین در اولویت قرار گرفته است.

درخواست روسیه از سازمان ملل برای رسیدگی به جنایات اوکراین در زمینه حقوق بشر

ایلیا بارمین، نماینده روسیه در پنجاه و چهارمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد (HRC) که در ژنو برگزار شده است، اعلام کرد که هیئت روسی از سازوکارهای حقوق بشر سازمان ملل خواسته است به خودسری‌ها و اقدامات افراطی مقامات کی‌یف در زمینه حقوق و آزادی‌های شهروندان اوکراینی واکنش مناسب نشان دهند.

به‌گفته وی، موضع‌گیری کشورهای حوزه بالتیک و کل جهان غرب جمعی، نسبت به این مسئله کاملاً غیرقابل قبول است و آنها خود "همبازی نئونازیسم اوکراین" هستند. بارمین یادآور شد، قوانینی در مورد "اوکراینی‌سازی" کامل در اوکراین به تصویب رسیده  که بر  عرصه‌های آموزش، علوم، فرهنگ، رسانه، رادیو و تلویزیون تأثیر منفی گذاشته، ضمن اینکه در مغایرت با تمایلات واقعی مردم این کشور است.

حدود ۱۰هزار سرباز اوکراینی از اواسط تابستان خود را تسلیم کردند

یک مقام نظامی روسیه در گفتگو با خبرگزاری تاس فاش کرد که حدود ۱۰ هزار نیروی نظامی اوکراین با استفاده از فرکانس رادیویی ویژه‌ای که از اواسط تابستان شروع به کار کرده است، خود را تسلیم نیروهای مسلح روسیه کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه این موج رادیویی در تمام جهات کار می‌کند، گفت: "اکنون بیش از ۱۰ هزار سرباز اوکراینی زندگی را انتخاب کرده‌اند و با استفاده از فرکانس ۱۴۹.۲۰۰ ولگا خود را تسلیم کردند. اسرای اوکراینی تغذیه شده‌اند و تمامی مراقبت‌های پزشکی لازم را دریافت می‌کنند."

این مقام آگاه یادآور شد که اخیراً تعداد افراد تسلیم‌شده رو به افزایش بوده است. این اتفاق، از جمله، به‌لطف نیروهای زیرزمینی طرفدار روسیه در شهرهای تحت کنترل ارتش اوکراین میسر شده است.

تأیید انهدام سایت تولید موشک‌های اوکراینی

آلکسی دانیلوف، دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین اعتراف کرد که نیروهای مسلح روسیه یکی از تأسیسات مهم تولید و نگهداری موشک این کشور را منهدم کردند.

او به روزنامه اسپانیایی ABC گفت: «آنچه می‌توانم به شما بگویم این است که متأسفانه روسیه به مرکز مونتاژ موشک‌های ما حمله کرده است.»

با این حال، دانیلوف نگفت دقیقاً چه‌زمانی حمله نیروهای روسی به کارخانه مونتاژ موشک اوکراین صورت گرفت.

طبق اطلاعات وزارت دفاع روسیه، طی هفته گذشته، نیروهای مسلح روسیه ۱۲ حمله گروهی به تأسیسات نظامی در اوکراین از جمله مکان‌های ذخیره مهمات، سلاح‌های دقیق و تسلیحات ساخت خارجی انجام دادند.

به‌عقیده پاپ غرب بیهودگی مسلح‌کردن کی‌یف را درک می‌کند

پاپ فرانسیس اعلام کرد که کشورهای غربی هرچه می‌گذرد بیشتر و بیشتر درک می‌کنند که عملیات ضدحمله ارتش اوکراین علیه روسیه و انتقال تسلیحات نظامی به کی‌یف بیهوده است.

لئونید سواستیانوف، رئیس اتحادیه جهانی مؤمنان قدیمی روسیه، با استناد به گفتگوی شخصی خود با پاپ این موضوع را فاش کرد و گفت: «پدر روحانی حل مناقشه اوکراین را روی میز مذاکره می‌بیند. وی معتقد است که کشورهای غربی روز به روز به ضرورت این اقدام تمایل نشان می‌دهند، هرچند بسیاری از رهبران هنوز بر راه انتخابی خود اصرار دارند.»

به‌گفته سواستیانوف، پاپ همچنین اشاره کرد که روسیه را نمی‌توان با تحریم محدود کرد، ضمن اینکه پاپ آرزو کرد که روسیه به صلحی عادلانه دست یابد.

پاپ فرانسیس روز دوشنبه، سواستیانوف و همسرش را در کاخ واتیکان به حضور پذیرفت.

رئیس مجلس عوام کانادا به‌دلیل رسوایی حضور نازی اوکراینی استعفا داد

آنتونی روتا، رئیس مجلس عوام کانادا در رابطه با رسوایی به‌راه‌افتاده به‌دلیل بزرگداشت یک کهنه‌سرباز طرفدار نازی اوکراینی که در بخش اس‌اس واحد گالیسیا خدمت می‌کرد، استعفا داد.

وی شب گذشته در نشستی در مجلس عوام گفت: «با قلبی سنگین استعفای خود را به‌عنوان رئیس مجلس عوام به اطلاع نمایندگان پارلمان می‌رسانم».

روتا خاطرنشان کرد که در تاریخ ۲۷ سپتامبر رسماً پست خود را ترک خواهد کرد.

روتا با عذرخواهی از مردم به‌دلیل دعوت به پارلمان و تشویق و احترام شمردن "یاروسلاو هونکه" کهنه‌سرباز ۹۸ساله اوکراینی از لشکر اس.اس، به مردم کانادا اطمینان داد که از گذشته این فرد هیچ اطلاعی نداشته است.

استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل نیز پیش از این تأکید کرد که این سازمان جهانی با احترام گزاردن به افرادی که در اقدامات جنایتکارانه نازی‌ها مشارکت داشتند، مخالف است.

لهستان درصدد استرداد سرباز نازی اوکراینی از کانادا است

یک مقام دولت لهستان اعلام کرد که اقداماتی برای استرداد احتمالی نازی ۹۸ساله یاروسلاو هونکه، که در نشست پارلمان کانادا در زمان سفر ولادیمیر زلنسکی به اوتاوا شرکت داشت و مورد تشویق حاضرین قرار گرفت، در حال انجام است.

به‌گفته وزیر آموزش لهستان، با توجه به واقعه جنجالی در پارلمان کانادا در رابطه با تکریم یکی از اعضای تشکیلات جنایتکار نازی SS Galicia در حضور رئیس جمهور ولادیمیر زلنسکی، اقداماتی را برای استرداد احتمالی این فرد به لهستان و پاسخگو شدن او به‌خاطر جنایاتش علیه مردم لهستان انجام شده است.

روز گذشته، ویتولد جیلسکی سفیر لهستان در کانادا نیز خواستار تعقیب کیفری این سرباز سابق اس.اس. شد و یادآور شد که چنین افرادی نباید اجازه زندگی عادی در جامعه را داشته باشند.

وعده وزارت خارجه روسیه به پاسخ مناسب به اقدام خصمانه کانادا

وزارت امور خارجه روسیه روز گذشته با انتشار بیانیه‌ای در رابطه با تجلیل از یک کهنه‌سرباز نازی اوکراینی در پارلمان کانادا، تأکید کرد که مسلماً اقدامات خصمانه دولت کانادا، از جمله گسترش فهرست تحریم‌ها، بدون پاسخ نخواهد ماند.

در این بیانیه یادآوری شده است: تجلیل از یک سرباز نازی در پارلمان کانادا "کاملاً ماهیت واقعی دولت ترودو" را نشان داد که هدف جلو افتادن از ایالات متحده در زمینه "روس‌هراسی هار" است و گسترش فهرست تحریم‌ها برای گنجاندن شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی روسیه را در پیش گرفته است و مسلماً این اقدامات اوتاوا بدون پاسخ نخواهد ماند.

انتهای پیام/

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها