برای این منظور میتوانید با مراجعه به پزشک و مصرف داروهای مناسب بهتر شوید. همچنین برای بررسی علایم و نشانه های سینوزیت باید بدانید که این علایم چرا ایجاد میشوند و ممکن است چه خطراتی را برای شما ایجاد کنند. در ادامه این صفحه نینیبان به تمام این موارد اشاره کردهایم.
عفونت سینوسی زمانی اتفاق میافتد که مایع در کیسههای پر از هوا در صورت (سینوسها) جمع شود. این تجمع مایع به میکروب ها اجازه رشد می دهد. ویروس ها باعث بیشتر عفونت های سینوسی می شوند، اما باکتری ها می توانند باعث برخی عفونت های سینوسی شوند. سرماخوردگی در اغلب موارد علت آن است. گاهی اوقات، سینوس هایی که برای مدتی مسدود شده اند ممکن است دچار عفونت باکتریایی شوند.
عوامل متعددی می تواند خطر ابتلا به عفونت سینوسی را افزایش دهد:
علائم شایع عفونت سینوسی عبارتند از:
هنگامی که عفونت سینوسی دارید، یک یا چند سینوس شما ملتهب می شود. مایعات جمع می شود که می تواند باعث احتقان و آبریزش بینی شود. در صورتیکه فرزند شما زیر 3 ماه است و تب 100.4 درجه فارنهایت (38 درجه سانتیگراد) یا بالاتر است، فوراً با یک متخصص اطفال یا گوش و حلق و بینی تماس بگیرید.
در زیر چند راه برای کمک به کاهش درد و فشار سینوسی آورده شده است:
یک کمپرس گرم روی بینی و پیشانی بگذارید تا فشار سینوسی کاهش یابد.
از اسپری بینی ضد احتقان یا آب نمک استفاده کنید.
بخار را از یک کاسه آب داغ یا دوش تنفس کنید.
از پزشک یا داروساز خود در مورد داروهای بدون نسخه که می توانند به شما کمک کنند احساس بهتری داشته باشید، بپرسید. همیشه طبق دستور از داروهای بدون نسخه استفاده کنید.
کودکان کمتر از 4 سال: از داروهای بدون نسخه سرفه و سرماخوردگی در کودکان خردسال استفاده نکنید، مگر اینکه پزشک به طور خاص به شما بگوید. داروهای سرفه و سرماخوردگی می توانند عوارض جانبی جدی و گاهی تهدید کننده زندگی در کودکان خردسال داشته باشند. کودکان 4 سال یا بیشتر: با پزشک کودک خود مشورت کنید که آیا دادن داروهای سرفه و سرماخوردگی بدون نسخه به کودک شما بی خطر است یا خیر.
از پزشک یا داروساز خود در مورد دوز مناسب داروهای بدون نسخه بپرسید
یا سن و اندازه فرزند شما همچنین، پزشک و داروساز فرزندتان را در مورد تمام داروهایی که با نسخه و بدون نسخه مصرف می کنند، مطلع کنید.
شما می توانید با انجام تمام تلاش خود برای سالم ماندن و حفظ سلامت دیگران از عفونت سینوسی پیشگیری کنید، از جمله:
سینوزیت حاد باعث می شود که فضاهای داخل بینی که به سینوس ها معروف هستند، ملتهب و متورم شوند. سینوزیت حاد تخلیه سینوس ها را سخت می کند. مخاط ایجاد می شود. سینوزیت حاد می تواند تنفس از طریق بینی را سخت کند. ممکن است ناحیه اطراف چشم و صورت متورم شود. ممکن است درد ضربان دار صورت یا سردرد وجود داشته باشد. سرماخوردگی عامل معمول سینوزیت حاد است. بیشتر اوقات، این عارضه ظرف یک هفته تا 10 روز از بین میرود، مگر اینکه عفونت ناشی از باکتری به نام عفونت باکتریایی وجود داشته باشد. درمان های خانگی ممکن است تمام چیزی باشد که برای درمان سینوزیت حاد لازم است. سینوزیتی که بیش از 12 هفته حتی با درمان دارویی طول بکشد، سینوزیت مزمن نامیده می شود.
اکثر افراد مبتلا به سینوزیت حاد نیازی به مراجعه به پزشک ندارند. در صورت داشتن هر یک از موارد زیر با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود تماس بگیرید:
اگر علائمی دارید که ممکن است به معنای عفونت جدی باشد، فوراً به پزشک مراجعه کنید:
موارد زیر می تواند خطر ابتلا به سینوزیت را افزایش دهد:
سینوزیت حاد اغلب عوارضی ایجاد نمی کند. عوارضی که ممکن است رخ دهد عبارتند از:
برای از بین بردن علاپم سینوزیت مزمن باید دقت کنید که افرادی که سرماخوردگی یا سایر عفونت ها دارند دوری کنید. دست های خود را اغلب با آب و صابون بشویید، مانند قبل از غذا. آلرژی را درمان کنید. با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود کار کنید تا علائم را تحت کنترل داشته باشید. از دود سیگار و هوای آلوده خودداری کنید. دود تنباکو و سایر آلایندهها میتوانند ریهها و داخل بینی را که به مجرای بینی معروف هستند، تحریک کنند. از دستگاهی استفاده کنید که به هوا رطوبت می افزاید که به عنوان مرطوب کننده شناخته می شود. اگر هوای خانه شما خشک است، اضافه کردن رطوبت به هوا ممکن است به جلوگیری از سینوزیت کمک کند. مطمئن شوید که رطوبت ساز با تمیز کردن منظم و کامل تمیز و بدون کپک باقی می ماند.