به گزارش صد آنلاین دیابت یا به اصطلاح عامیانه مرض قند، یکی از بیماریهای مزمن و طولانی مدت است که افراد درگیر با آن سالها با این بیماری زندگی میکنند؛ البته زندگی کردن با این بیماری تابع شرایط خاص مانند پرهیز از مصرف برخی مواد غذایی همچون شیرینی جات است.
دیابتی بودن به این معنا نیست که باید غذاهای خسته کننده یا ساده بخورید. بسیاری از غذاهای سالم و خوش طعم وجود دارند که کمتر باعث افزایش قند خون میشوند. تعیین بهترین غذاها برای زمانی که مبتلا به دیابت هستید میتواند کار سختی باشد؛ چراکه هدف اصلی شما باید کنترل سطح قند خون تان باشد. با این حال، خوردن غذاهایی که از عوارض دیابت مانند بیماریهای قلبی جلوگیری میکند نیز مهم است. اگر شما هم به عنوان یک فرد دیابتی نگران افزایش قند خون تان و عوارض این بیماری هستید پیشنهاد میکنیم با لیست غذای دیابتیها آشنا شوید.
لوبیا یکی از مواد مغذی و مفید لیست غذای دیابتیهاست. لوبیا نوعی حبوبات غنی از ویتامین B، مواد معدنی مفید (کلسیم، پتاسیم و منیزیم) و فیبر است. آنها برای افراد مبتلا به دیابت گزینه سالمی محسوب میشوند.
ماست برای افراد مبتلا به دیابت یک انتخاب لبنی عالی است. تحقیقات نشان میدهد که خوردن برخی محصولات لبنی مانند ماست ممکن است مدیریت قند خون را بهبود بخشد و عوامل خطرساز بیماریهای قلبی را کاهش دهد. این خاصیت میتواند تا حدی به دلیل پروبیوتیکهایی که در ماست وجود دارد باشد. علاوه بر این، ماست میتواند خطر ابتلا به دیابت را نیز کاهش دهد.
آجیل خوشمزه و مغذی است. همه انواع آجیلها حاوی فیبر هستند و کربوهیدرات کمی دارند؛ اگرچه برخی از آجیلها نسبت به بقیه آجیلها از کربوهیدرات بیشتری برخوردار هستند.
مصرف منظم آنها منجربه کاهش التهاب، کاهش قند خون و کاهش سطح کلسترول LDL میشود. آجیل همچنین به افراد مبتلا به دیابت در بهبود سلامت قلب شان کمک کند.
سیر یکی دیگر از مواد مغذی است که میتوان آن را در لیست غذای دیابتیها قرار داد؛ چرا که به کاهش قند خون، التهاب، کلسترول LDL و فشار خون در افراد مبتلا به دیابت کمک میکند.
دانه کتان یکی از مواد غذایی فوق العاده سالم است. دانههای کتان دارای مقدار بالایی از چربیهای امگا 3، فیبر و سایر ترکیبات گیاهی منحصر به فرد هستند. علاوه بر این، دانههای کتان دارای فیبر چسبناک بسیار زیادی هستند که سلامت روده، حساسیت به انسولین و احساس سیری را بهبود میبخشند.
به طور کلی میتوان گفت دانههای کتان به کاهش التهاب، کاهش خطر بیماریهای قلبی، کاهش علائم دیابت و بهبود حساسیت به انسولین کمک میکنند.
یکی دیگر از مواد غذایی که میتوان آن را در لیست غذای دیابتی ها قرار داد تخم مرغ است. تخم مرغ موجب بهبود عوامل خطر بیماریهای قلبی و مدیریت قند خون میشود. تخم مرغ فواید شگفت انگیزی برای سلامتی دارد. در واقع، یکی از بهترین غذاها برای سیر نگه داشتن شما در بین وعدههای غذایی است. همچنین مصرف منظم تخم مرغ میتواند از چند جهت خطر بیماری قلبی را کاهش دهد. تخم مرغ التهاب را کاهش میدهد، حساسیت به انسولین را بهبود میبخشد و سطح کلسترول HDL (خوب) شما را افزایش میدهد.
یکی دیگر از مواد مغذی سالمی که میتوان آن در لیست غذای دیابتیها قرار داد روغن زیتون است. روغن زیتون برای سلامت قلب بسیار مفید است و حاوی نوعی چربی اشباع نشده به نام اسید اولئیک است که نشان میدهد مدیریت قند خون را بهبود میبخشد، سطح تری گلیسیرید ناشتا و بعد از غذا را کاهش میدهد و دارای خواص آنتی اکسیدانی است. این ماده غذایی برای افراد مبتلا به دیابت که در مدیریت سطح قند خون مشکل دارند و سطح تری گلیسیرید بالایی دارند بسیار مفید است.
روغن زیتون همچنین حاوی آنتی اکسیدانهایی به نام پلی فنول است. پلی فنولها التهاب را کاهش میدهند، از سلولهای پوشاننده رگ های خونی شما محافظت میکنند و فشار خون را کاهش میدهد.
برخی افراد ماهیها را یکی از سالم ترین غذاهای روی کره زمین میدانند. ماهی قزل آلا، ماهی ساردین و... منابع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 DHA و EPA هستند که برای سلامت قلب فواید زیادی دارند. دریافت مقدار کافی این چربیها به طور منظم به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت که در معرض افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته مغزی هستند، بسیار مفید است.
DHA و EPA از سلولهایی که در رگهای خونی شما قرار دارند محافظت میکنند، علائم التهاب را کاهش میدهند و به عملکرد شریانها نیز کمک میکنند. افرادی که به طور منظم ماهی میخورند کمتر در معرض خطر حملات قلبی هستند. ماهی یک منبع عالی از پروتئین با کیفیت بالا است که باعث میشود احساس سیری کنید و به تنظیم سطح قند خونتان نیز کمک میکند؛ به همین دلیل یکی از مواد غذایی سالم و مفید لیست غذای دیابتیهاست.
سبزیجات یکی از گروههای غذایی هستند که اکثر ما به اندازه کافی از آن استفاده نمیکنیم. آنها سرشار از مواد مغذی مانند ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانها هستند. سبزیجات معمولاً به دو دسته غیر نشاستهای و نشاستهای تقسیم میشوند. سبزیجات نشاستهای حاوی کربوهیدرات بیشتری هستند؛ بنابراین باید در برنامه غذایی خود به آنها توجه کنید.
سبزیجات از سلامت قلب و چشم شما محافظت میکنند. اسفناج، کلم و سایر سبزیجات برگ دار منابع خوبی از بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی از جمله ویتامین C هستند.
افراد مبتلا به دیابت میزان ویتامین C پایین تری نسبت به افراد بدون دیابت دارند و ممکن است نیاز بیشتری به ویتامین C داشته باشند. ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل میکند و همچنین دارای خواص ضد التهابی است.
افزایش مصرف غذاهای غنی از ویتامین C می تواند به افراد مبتلا به دیابت کمک کند تا با افزایش سطح ویتامین C بدن شان التهاب و آسیب سلولی را کاهش دهند. علاوه بر این، سبزیجات برگ دار منبع خوبی از آنتی اکسیدانها هستند. این آنتی اکسیدانها از چشم شما در برابر آب مروارید که از عوارض شایع دیابت هستند، محافظت میکند.
اسفناج
فلفل دلمهای
هویج
کلم بروکلی
گل کلم
جوانه بروکسل
کرفس
پیازها
گوجه فرنگی
کدو سبز
سیر
قارچ
بامیه؛ از جمله مواد غذایی هستند که برای مبتلایان به دیابت مفید بوده و میتوانند این بیماران از چنین مواد غذایی استفاده کنند.