آخرین اخبار
۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۰
بهترین روش عفونت چشم  در خانه
بازدید:۷۳۵
صد آنلاین |  چشم عضوی از بدن است که اگر روزی دچار اختلال شود، بخش عمده‌ای از زندگی ما را با مشکل مواجه می‌کند. یکی از شایع‌ترین اختلالاتی که ممکن است در چشم پدید آید، عفونت چشم است.
کد خبر : ۳۲۴۲۷

به گزارش صد آنلاین عفونت چشمی چنین تعریف می‌شود: چشم قرمز شود، پلک‌ها متورم شود و چشم دارای ترشحات چرکی باشد، یا اینکه آن قدر ترشح زیاد باشد که صبح‌ها هنگام بیدار شدن، چشم‌ها به سختی باز شوند.

 

 

 

 

چشم عضوی از بدن است که اگر روزی دچار اختلال شود، بخش عمده‌ای از زندگی ما را با مشکل مواجه می‌کند. یکی از شایع‌ترین اختلالاتی که ممکن است در چشم پدید آید، عفونت چشم است.

علایم عفونت چشم را بشناسید:

• رنگ سفید کره چشم، صورتی یا قرمز رنگ می‌شود.

• ترشحات سبز، زرد یا سفید رنگ در گوشه چشم جمع می‌شود.

• مرتب از چشم اشک می‌آید.

• هنگام پلک زدن احساس می‌شود که چیزی مثل سنگ ریزه یا شن و ماسه، در چشم وجود دارد.

• پلک‌ها هنگام خواب خشک می‌شوند.

• در ناحیه پلک ها، ورم به چشم می‌خورد.

• یک توده دردناک و کوچک قرمز رنگ در ریشه مژه‌ها احساس می‌شود.

• در بعضی موارد به خصوص در عفونت‌های ویروسی چشم ممکن است تب، گلودرد و علایمسرماخوردگی نیز همراه این نشانه‌ها باشد.

• هنگام عفونت چشم، در کنار استفاده از دارو‌های تجویز شده و رعایت شدید نکات بهداشت شخصی، به علت مسری بودن بیماری از بستن چشم خودداری شود

 

 

 

 

درمان عفونت چشم با تخم کتان

تخم کتان جزو نباتات الیافی و قابل خوردن است که از روغن آن استفاده می‌شود. این دانه‌های کوچک می‌تواند برای کاهش احساس خارش در چشم مورد استفاده قرار بگیرند. تخم کتان همچنین التهاب را کاهش داده و درد چشم را تسکین می‌دهد. یک فنجان آب بردارید و آن را بجوشانید. یک قاشق پر از دانه‌های کتان را به آب اضافه کنید و سپس به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید و در نهایت آب اضافی را خالی کنید. حالا، تمام محتویات ظرف را در یک تکه پارچه‌ی تمیز پخش کنید و به طور مستقیم آن را روی چشم بگذارید. این فرآیند را ۲ تا ۳ بار در روز برای از بین بردن درد تکرار کنید.

 

 

 

درمان عفونت چشم با شیر

در مراحل اولیه عفونت می‌توانید به چشم خود شیر بپاشید، زیرا ایمونوگلوبولین A سبب تنظیمرشد باکتری‌ها است و همچنین از حمله باکتری‌ها به غشاء چشم جلوگیری می‌کند. تا زمانی که قرمزی چشم تان برطرف شود، سه بار در روز این کار را انجام دهید.

 

 

 

درمان عفونت چشم به کمک گرما

یک پارچه بدون پرز تمیز را در آب گرم خیس کنید و آب اضافی آن را بگیرید.

چشم‌ها را ببندید و پارچه را روی چشم بگذارید.

چند بار در روز این کار را انجام دهید.

تا زمانی که علائم عفونت چشم به طور کامل از بین بروند، این درمان را ادامه دهید.

اگر در هر دو چشم ورم ملتحمه دارید باید برای هر چشم پارچه متفاوت استفاده کنید. این کار از گسترش عفونت جلوگیری می‌کند. اگر چشمتان ملتهب و خارش دار است می‌توانید از کمپرس سرد به این شیوه استفاده کنید.

درمان عفونت چشم با سرکه سیب

برای درمان عفونت چشم می‌تواند از سرکه سیب سیب استفاده کرد، زیرا دارای اسید مالیک است.

اسید مالیک خاصیت ضد میکروبی دارد که به برای مبارزه با عفونت باکتریایی کمک می‌کند و حتی میکروب‌ها را حذف و باقی مانده آن را از بین می‌برد و سبب بهبودی سریعتر چشم می‌شود.

یک قاشق چای‌خوری سرکه سیب خام تصفیه‌نشده را در یک لیوان آب تصفیه‌شده مخلوط کنید. سپس یک پنبه را در آن آغشته کنید

و چشمی که دچار عفونت شده را با آن بشویید. این کار را هر چند ساعت در روز به مدت چند روز تکرار کنید

درمان عفونت چشم با چای سبز

چای سبز غنی از اسید تانیک است که می‌تواند عفونت را در نطفه خفه کند. چای سبز از خارش چشم‌ها جلوگیری می‌کند و پف زیر چشم را کاهش می‌دهد. همچنین حاوی انواع مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان است که به سلامت کلی چشم‌ها کمک می‌کند.

۱. دو عدد چای سبز کیسه‌ای را به‌مدت چند ثانیه در آب گرم خیس کنید.

۲. کیسه‌ها را از آب خارج کنید و آب اضافی را بگیرید، سپس هم لیوان چای و هم کیسه‌های چای را در یخچال قرار بدهید تا سرد شوند.

۳. ابتدا با استفاده از چای سرد چشمان‌تان را شست‌و‌شو بدهید.

۴. سپس کیسه‌های چای سرد و مرطوب را به‌مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی چشم‌های بسته‌ی خود قرار بدهید.

۵. این کار را سه بار در روز تکرار کنید تا زمانی که علائم عفونت از بین بروند.

به‌جای چای سبز کیسه‌ای می‌توانید از چای سیاه کیسه‌ای نیز استفاده کنید.

پیشگیری از عفونت چشم. دست‌های خود را با آب و صابون بشویید. این کار در عین راحت بودن، موثرترین راه برای جلوگیری از انتقال عفونت چشمی می‌باشد. دست‌ها مرتبا در تماس با آلودگی‌های باکتریایی و ویروسی و قارچی قرار می‌گیرند و باید قبل از تماس با چشم، آن‌ها را شست.

• از دست زدن به صورت و چشم‌های خود بپرهیزید. اگر باید دارویی را به داخل چشم خود بریزید و یا کرمی را برای دور چشم خود استفاده کنید، حتما قبل از این کار، دست‌های خود را با آب و صابون بشویید.

• از آرایش کردن چشم پرهیز کنید و از برخورد لوازم آرایش با چشم جدا پرهیز کنید. ممکن است مواد آرایشی فاسد شده باشند و یا مرغوب نباشند و چشم شما نسبت به آن‌ها حساسیت داشته باشد.

• لوازم بهداشتی شخصی خود را به فرد دیگری ندهید. حوله شخصی داشته باشید و لوازمی مانند حوله، لباس و بالش خود را هر چند وقت یک‌بار بشویید.

• در صورتی که عفونت چشمی دارید، هرگز از لنز‌های چشمی استفاده نکنید و اگر لنز‌های شما آلوده شده اند، قبل از استفاده مجدد آن‌ها را ضدعفونی کنید. در مورد نحوه ضدعفونی کردن لنز‌های خود از پزشک سئوال کنید.

• هرگز از لنز‌های چشمی افراد دیگر (حتی اگر به سالم بودن آن‌ها اطمینان دارید) استفاده نکنید، زیرا لنز، یک وسیله شخصی است.

• در محیط‌های با آب و هوای گرم و خشک، پرگرد و غبار و هنگام وزش باد از چشم‌های خود محافظت کنید.

• اگر در محیطی کار خود با مواد شیمیایی سروکار دارید، حتما از عینک‌های مخصوصی که محافظت کننده چشم شما در برابر آسیب مواد شیمیایی هستند، استفاده کنید.

• در صورت بروز هر گونه مشکل و علامت غیرطبیعی در چشم خود، سریعا به چشم‌پزشک مراجعه کنید.

 

 

 

عوارض عفونت چشم را بشناسید

آب‌ریزش بیش‌از‌حد چشم، قرمزی، متورم شدن پلک‌ها، درد، خارش، حس کردن شن و ماسه در چشم‌ها، خروج مایع زرد رنگ از چشم یا پوسته‌پوسته شدن اطراف چشم.

این علائم بسته به میزان و نوع عفونت ممکن است خفیف یا بسیار شدید باشند.

اشتراک گذاری:
برچسب ها :
ارسال نظر
تازه‌ها
پربیننده‌ها پربحث‌ها