آخرین اخبار
۲۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۷
بازدید:۶۵۵
روانشناس گفت: اولین پیامد از بین بردن شکاف نسلی، از بین رفتن آسیب‌های اجتماعی است. آمار خودکشی، اعتیاد، مصرف مشروبات الکی، فرار از منزل و ترک تحصیل کمتر می‌شود. وقتی که جوان و نوجوان نیازهای محبت و همدلی را در خانه تجربه کند، عزت نفسش بالا می‌رود.
کد خبر : ۳۲۲۵۴

به گزارش صد آنلاین ، حسین روزبهانی روانشناس در گفت‌وگو با  ایسکانیوز در رابطه با شکاف نسلی گفت: به اختلاف نظری که بین یک نسل با نسل دیگر سر مسائل مختلف مانند باورها اعتقادات و مسائل فرهنگی ایجاد می‌شود، اختلاف نسل‌ها می‌گویند که بیشتر در بین والدین اتفاق می‌افتد.

 

 

 


وی افزود: اختلاف نسل‌ها باعث می‌شود تا افراد درک متقابل نداشته باشد با این حال اختلاف بین نسل‌ها تا حدودی طبیعی است اما زمانی که شدت پیدا کند، می‌تواند پیامدهایی داشته باشد که هم به افراد و هم به جامعه آسیب بزند.

 

 

روانشناس اظهار کرد: ما برای شکاف نسلی سه مورد صاحب نظر داریم گروهی معتقدند که اختلاف نسلی داریم و قابل حل نیست؛ برخی معتقدند که اختلاف نسلی نیست و ما در جامعه اختلاف نسلی نداریم و گروه دیگر می‌گویند اختلاف نسلی هست ولی قابل حل است.

 

 

وی افزود: اگر شکاف نسلی حل نشود، تعارض‌های بین نسلی ایجاد می‌کند و این فقط مختص به ایران نیست و در بیشتر کشورها همین گونه است. اختلافات خانوادگی، ترک تحصیل فرزندان، فرار از خانه و حتی اعتیاد از جمله آسیب‌هایی هستند که شکاف نسلی به همراه دارد چراکه زمانی که نوجوان درک نشود، با انجام حرکات نا به هنجار سعی می‌کند توجه‌ها را به سوی خود جلب کند.

 

 

روانشناس در رابطه با علل افزایش شکاف نسلی گفت: دورانی در گذشته بود که می‌گفتند که تغییرات کم است اما امروزه تغییرات بسیار بیشتر شده است. در گذشته فضای مجازی نبود و ارتباط بین جوانان کمتر بود، بنابراین جوانان سعی می‌کردند مانند پدر و مادرهای‌شان رفتار کنند حتی شغل‌هایی که انتخاب می‌کردند، مشابه والدین‌شان بود اما امروزه به دلیل دسترسی جوانان به فضای مجازی و مقایسه زندگی خود با جوانان غربی تفاوت‌های بین نسلی زیاد شده است و شکاف نسلی بیشتر و بیشتر می‌شود.

 

 

روزبهانی به تفاوت بین جوان قدیم و امروزی اشاره کرد و گفت: جوان امروزی مانند گذشته نیست که چشم بسته تمام گفته‌های پدر و مادرشان را قبول می‌کرد. جوان امروز خود مختار است و بیشترشان معتقدند مجبور نیستیم برای حفظ حرمت حرف کسی را گوش دهیم.

 

 

وی با تاکید بر این که بالا بردن آگاهی والدین از جوانان می‌تواند منجر به کاهش اختلافات میان نسلی شود گفت: مهمترین عاملی که می‌تواند شکاف نسلی را کاهش دهد، بالا بردن آگاهی نسبت به جوانان است. هرچقدر آگاهی والدین نسبت به فرزند نوجوانشان بیشتر شود، شکاف بین نسلی و آسیب‌های آن کاهش می‌یابد پس والدین باید جوانشان را درک کنند و سعی کنند خود را به روز کنند.

 

 

روز بهانی در رابطه با دلایل اختلاف نسلی اظهار کرد: یکی از دلایل اختلاف نسلی، هم تراز نبودن سطح تحصیلات والد و فرزند است. دومین دلیل، نبودن درک متقابل بین پدرو مادر و فرزند و سومین دلیل، آشنا نیودن پدر و مادر با ویژگی‌های شخصیتی و نیازهای نوجوانی فرزند است. بیشتر والدین با نیازها و رفتارهای نوجوانانه آشنایی ندارند و رفتارهای نوجوانشان را به حساب پرخاشگری و یاغی‌گری می‌گذارند و انتظار دارند نوجوان به حرف‌های‌شان گوش دهد.

‌روانشناس شرح داد: ما چهار نوع هویت داریم هویت زود، راس هویت دیر یافته، هویت آشفته و هویت دست یافته شده، اگر کودک بتواند بحران‌های نوجوانی را تجربه و حل کند، هویت مناسب و دست یافتنی اتفاق می‌افتد ولی اگر بحراهای نوجوانی را تجربه نکند ولی حل کند، می‌شود هویت زود راس در او شکل می‌گیرد که منجر به این می‌شود که از خود تصمیمی نداشته باشد. هویت آشفته نه بحران را تجربه کرده و نه حل کرده و در اصل هویتی شکل نگرفته است و زندگی آشفته‌ای دارند.

‌روزبهانی در خصوص آسیب‌های شکاف نسلی اظهار کرد:  اختلاف نسلی اول به خانواده و بعد به جامعه آسیب می‌زند چراکه اشتیاق، خلاقیت و نوآوری را از نسل جدید می‌گیرد که این مانع شکل‌گیری یک انسجام سازنده در جامعه می‌شود؛ شکاف نسلی راه‌های پیشرفت را مسدود می‌کند و اعتمادی که باید بین اعضای جامعه وجود داشته باشد را از بین می‌برد. شکاف نسلی در خانواده باعث ورود بحران‌های جامعه به خانه می‌شود و باعث از بین بردن آرامش در خانواده می‌شود و افراد پرخاشگر می‌شوند چراکه مشکلاتشان در خانه حل نمی‌شود و پیوندهای عاطفی بین خانواده ضعیف و ضعیفتر می‌شود. شکاف نسلی بحرانی است که بحران‎‌های جدید تولید می‌کند.

 

 

‌وی افزود: پس نیاز است که ما دیدی بزرگ با آگاهی کامل و سیاست‌گذاری و راهبردهای درست داشته باشیم. معمولا خانواده‌هایی که دچار شکاف نسلی هستند یکدیگر را درک نمی‌کنند این باعث افزایش تنش‌ها می‌شود و نوجوان احساس تنهایی می‌کند، منزوی می‌شود و حتی ممکن است به سمت بزهکاری و اعتیار رود.

 

 

روانشناس شرح داد: افرادی که توسط خانواده‌های‌شان درک نشدند، سعی می‌کنند نیازهای عاطفی و روانی خود را در جامعه برطرف کنند و رفتارهایی نشان دهند که مناسب آن جامعه نیست. مهمترین پایه برای حل این مشکل خانواده است؛ نوجوان ارزش‌ها، نگرش‌ها و رفتارهایش را در تماس مستقیم با دیگران و افراد مهمی از زندگی‌اش دریاف می‌کند، پس خیلی مهم است که با خانواده‌اش ارتباط خوبی داشته باشد.

 

وی در رابطه با پیامدهایی که از بین بردن شکاف نسلی به همراه دارد عنوان کرد: اولین پیامد از بین بردن شکاف نسلی، از بین رفتن آسیب‌های اجتماعی است. آمار خودکشی، اعتیاد، مصرف مشروبات الکی، فرار از منزل و ترک تحصیل کمتر می‌شود. وقتی که جوان و نوجوان نیازهای محبت و همدلی را در خانه تجربه کند، عزت نفسش بالا می‌رود و سمت بزهکاری و رفتارهای بزهکارانه نیز نمی‌رود.

 

 

روانشاس گفت: برخی کارها هستند که کمک می‌کنند اختلاف نسلی کمتر شود اول این که خانواده آگاهی خودشان را راجب جامعه رفتارهای نوجوانان بالا ببرند و سعی کنند خودشان را تغییر دهند و به علایق نسل جدید احترام بگذارند و اگریک اختلاف نظری وجود دارد، در موردش صحبت کنند. خانواده‌ها باید تلاش کنند تا از راه‌‎های منطقی به توافق برسند و با حرف نمی‌شود نوجوانان را تغییر داد بلکه باید الگوی مناسبی برای‌شان پیدا کنیم و باید مواظب باشیم که خود، الگوی مناسبی باشیم. خانواده باید اطلاعات خود را راجب آسیب‌های اجتماعی بالا ببرند و با فرزندشان راجب دوست‌های ناباب صحبت کنند تا بتوانند جلوی بسیاری از آسیب‌ها را بگیرند.

 

 

انتهای پیام/21111ش

اشتراک گذاری:
ارسال نظر